Da mi je vidjet Vettela u Ferrari...trebaju nam gladni vozaci,a ne Kimi,sto ga boli q za sve...
Printable View
Da mi je vidjet Vettela u Ferrari...trebaju nam gladni vozaci,a ne Kimi,sto ga boli q za sve...
Sad FIA ima pune ruke posla, treba im novi plan za Brazil.
P.S. pogledajte trenutno stanje i trenutnu organizaciju u Ferrari. Katajebenastrofa. Kako im nije sram? Sve je sjebano kad je dosao Lukuku di Montezemolo. Sad od Domenicallija do cistatice su italijani...i zamisli ti taj haos.
Vratite stara vremena, vratite Todta, Browna, Schumija i jednog vodonosu.
Dok je Ros Brown bio zhiv Ferrari je na strategiju umio da dobije trku.Imash utisak da je sve "pod konac" ...Onaj vozi sa crijevom kroz pit-stop.Chak je i Sutil dobio priliku da se nekom nasmije.
Nostradamus Zodiac: "Jedan od favorita nece zavrshiti trku u Brazilu".
Masa izleti, a oni moraju za njim, ili se zaustave, pa nastave kao se on iskobelja :)
Brazil je dosta laganije vozit po kisi nego ostale staze a pogotovo Spa, ali opet sanse za izlijetanje i kontakte su dosta vece nego po suvom.
ahahahahahaha, koji kralj :D
"Kimi Räikkönen uistinu je osebujan lik u egoističnom svijetu Formule 1. Nekonvencionalnim ponašanjem i kontroverznim izjavama, često je znao iznenaditi mnoge ljude iz vlastitog okruženja. Međutim, čini nam se da je u posljednjem javnom istupu Finac ipak otišao korak predaleko... Naime, upitan od strane talijanskih novinara hoće li pomoći momčadskom kolegi Felipeu Massi i u posljednjoj utrci sezone za VN Brazila baš kao što je učinio i na VN Kine, još uvijek aktualni svjetski prvak je hladno odgovorio: 'Zbog Ferrarija bi bilo sjajno kada bi Felipe postao svjetski prvak. Međutim, ako ću biti potpuno iskren, meni je osobno potpuno svejedno tko će uzeti naslov.' Tako je Räikkönen u isti koš svrstao svojeg kolegu Felipea Massu iz Ferrarija i Lewisa Hamiltona iz neprijateljskog McLarena, što se sigurno mnogima u Maranellu neće svidjeti."
Luka di Montezemolo je izbacio NAJVECEG iz F1 da bi na njegovo mjesto dosao pjani finac, a sad sa svim metodama isti covjek pokusava sutirati finca i trazi Lojzeka.
Secamo se Brazila 2007, Massa mu je pomogao da dodje do pobjede, isto kao i NAJVECI Irvineu 1999 kad je zadrzao Miku iza sebe, 46 krugova ako se ne varam.
Taj pijani Finac je osvojio shampionat na nezaboravan nachin.On je odradio ono sto je zhelio,post'o prvak svijeta i sad mu se *ebe.Takav utisak se stiche.
Taj pijani finac je zilion puta bolji vozac od aktuelnog kolege (doduse ,malo ga karaju maligani i mamurluci) i vec je vratio ,dug pajseru Masi.
:-)
Odlične trke i u Kini i u Japanu.
Ferrari je prosuo dosta bodova i sad kad je najpotrebnije jednostavno nemaju brzinu.
Prošla trka koju još ne prokomentqarisah nemah kad praštajte :D Glup potez Hamiltona iako onaj Hrvat veli da je imao nohones :mrgreen: ali ono na start mu niej trebalo. Slabo si startovao i to je to. Onda još gluplji potez Mase. Evidentno je bilo da će Hamilton bit kažnjen zbog onoga na start ali se onda Masa još više izglupira i zakači ga bespotrebno potpuno. I oba su tako uništili trke sami sebi.
Kimi je prilično dobor vozio onda, sustizao je Kovalainena koji poslije i odustade. Ali nije bio brz dovoljno da pretekne Kubicu. Nego aj dobro je da je Ferrari tu vratio prvo mjesto.
Alonso je odlično odvozio.
E da, zamalo da zaboravim, moram da kažem da je režiser očajno odradio cijeli prenos trke. Užas.
Ovu trku zadnju nijesam gledao iz objektivnih razloga.
Ali kad Masa i Raikonen nijesu mogli da ga stignu cijelu trku onda se i nema što pričat.
U Brazil će Masa da pobijedi, samo da vidimo što će bit sa Hamiltonom. Oće li opet pobrkat kada bude šaltao brzine ili izlećet, ili možda motor otkazat. Nije odavno.
Masa mi je favorit za pobjedu ali ne i za titulu.
Iskreno.
Nadam se tituli ferraria ;)
Montezemolo je njega sutirao, to je sigurno. Cak sam citao negdje o tome.
Kakav vic!:D
Ako je ikome nudjeno produzenje ugovora,njemu je...Izbaciti njega iz tima,yeah right...
A "pjani finac" ga osvoji prosle godine,pored toliko trijeznih...;)
u pravu si samo za ovaj dio:
A nisi to u Auto klub procitao, nego u Skandal! ili Sv(ij)et :DQuote:
Ne znam
Problem je sto imam oko 300 brojeva AK-a pa mi je tesko da nadjem to, ali pokusacu da prelistam sve pa da ti skeniram.
I ajmo sad, prognoza za Brazil:
1. Massa
2. Kimi
3. Kubica
4. Alonso
5. Heikki
6. Vettel
7. Coulthard
8. Piq
Hamilton out - motor ili sudar sa nekom kamikazom koja ce biti masno placena od strane Ferrarija :lol:
Realno:
Massa
Kimi
Hamilton laganini i bez nervoze od 3-5 mjesta i to je to.
Sanse da Massa osvoji sampionat su premale, 20%.
Ako mislis da ima 20% kvota ti je 6 pa gruni neke pare :D Ja ipak mislim da je blize 10% ali opet sanse postoje pogotovo ako se desi neki mess na startu.
Hahah, ne glupiraj se. Nije njega šutira Montezemolo no Alonso. Palio mu je šklempe ka malom djetetu, sa onakvim vožnjama ...
Ne mogu ti opisat kolko mi je milo što se "najveći" povuka bez osvojene titule u poslednjoj sezoni.
Za Brazil ... ako Hamilton ne osvoji titulu iz ove, druge, prilike .. onda mu se mora postavit nekakav bilbord tuda po gradu - " Znam da vozim, al sam isto glup. :( " jer je prednost prevelika za jednu trku (a opet ista ka prošle godine, el).
Eto ne velim, može mu se desit peh nekakav .. al mislim da bi treba makar do 5. mjesta, ako sam ne zajebe nešto.
Za onog malog gnusnog nevozača ... ne znam što ga svi sigurno stavljaju na prvo mjesto u Brazilu. Aj da vidimo i to čudo.
U pretposlednjoj je imao los bolid koji nikad nije radio ali kad je radio....hmmmm....Monza 2005, sekundu i po brzi od Alonsa, obilazenje Buttona....kako imam dobro pamcenje majku mu....onda prvih 10 krugova u Sepangu...opet iza Alonsa...
ma vidimo se, nije uzeo titulu (a tad je bio tvoj "dream team" sa avatara :p )
2002 i 2004 je imao bolid za klasu, ali sto je sa 1996, 1999, 2000, 2001, 2003?
Pa i tada je Ferrari imao najbolji bolid, ili bar isti kao meklaren i vilijamsi...
Ne, ni blizu. Pogledaj kakav je bio Ferrari 1996, djelovi su mu odpadali tokom trke...a tada NAJVECi je dobio 58 (ako me sjecanje sluzi) a timski kolega 12 bodova.
On je bio prvi vozac i dobijao je prve komponente to sto su mu djelovi otpadali nema veze s performansama Alezi i Berger su isto dobijali trke ali je pouzdanost bila daleko losija nego od tog iz 1996. A neces mi reci da je on donio tu pouzdanost u Ferrari vec su gospoda ljuljnula jednostavno gomilu para u taj projekat a on je samo iskoristio situaciju.
To ti je realnost :)
On je jedini vozac koji se pitao za sve, i koji je bio tu dok se nesto testiralo. Niko nije smio/htio da uradi nesto bez njega. On je bio sef, vozac, majstor....sve. Dobro, ako je on bio prvi vozac, zasto drugi vozac nije bio tik do njega?