Jao kako sam se unistila od ovoga za veceru. Iste su kao babine!!!! A baab je pravila najbolje na svijetu
http://online.konzum.hr/images/produ.../02373655l.gif
Printable View
Jao kako sam se unistila od ovoga za veceru. Iste su kao babine!!!! A baab je pravila najbolje na svijetu
http://online.konzum.hr/images/produ.../02373655l.gif
a ja sam se sve dvoumila da l da ih uzimam ili ne. znaci valjaju :)
Mozete li mi samo reci koja je cijena ovoga?
ja mislim 3 i nešto
Ti kad uzmeš zovi, ja ću doć da probam.
U Nas Diskont mislim da je 2.4 eur.
Goozice uzmi i neces zazaliti.
Znaci skuvaju se 10ak minuta u kljucaloj vodi, same isplivaju, izadis ih da se ocijeden.
U tiganja stavis malo maslaca, kad se ugrije dodaj prezlu, secer i cimet. U to uvaljas knedle. Uh, i sad bi ih jela. Mislim da ih dodje oko 10ak komada, ja sam pojela 6 a jadni covjek iako je dva puta veci od mene morao se zadovoljiti sa 4 :D
ahahhahahahaah veća si guzica od mene :lol: vala ću ih uzet, samo za sebe :devil:
Danas punjene parpike...mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Kako ih ja ne volim...da sam znala da ih ti volis, zvala bih te.
hahahhahahahha najeo bi se od toga sto bi ja napravila... ahahahahahahah:D
:D nista osim kafe....sramota!
vala ću sebi dat oduška a i toj kesi :lol:
e danas sam pekla pilence njamiiiiiiii a za večeru su me naćerali da im pržim jaja i pršute, sira i pečenija paprika...uh vala se i ja ograboh za kalap pršute i jednu papriku:D
eeee prazan brate, samo naručiš po ure ranije i oni ti ga naprave...ja obično naručim 5 onih redova i to bude oko 4 eura, oštetimo se:D
sinoc...
Attachment 109644
Naša mila višnjo, nevjesto kolača...
Mada bi mogao i čokoladni.
Teško meni. :(
Mogla bi pasti neka riba na gradele, shkampi, mushlje il rizhoto, na terasi dok pirka vjetricj... :tongue:
graskak domaci sa teletinom mladom
Sad cu na pjacu da upecam neku, pa dok zhara napravim, a za jedno 2,3 ure i donesi neko vino ;-)
Poslije ko zna koliko... čupavce :)
ja sad ovo napravih đeci:D
Ako neko oće da ga usvojim, neka se javi :mrgreen:
http://www.majachats.rs/media/images...cea_view_l.jpg
hahahahahhhaha opuvali su ih ja sam jednu zakučila:D
Proslediti recept za ovo... :)
odma: Krem: Staviš 400 ml varenike da proključa, dodati u vareniku 2 kesice vanil šećera i kašiku dvije, kako voliš, normalnoga šećera...dok se to kuva, umutiti tri, četiri žumanca sa 5-6 kašika šećera (ja stavljam manje jer ne volim slatko)...u umućena žumanca dodaj prašak za puding od vanile i lijepo umuti da nema grumuljica, ako ti je pregusto dodaj kašiku, dvije mlijeka (hladnoga) i kad ona varenika proključa sipaš ovu smjesu od žumanaca i pudinga u nju...kad se zgusne (a to je ODMAH) dodati jedno 150 gr čokolade za kuvanje...e sad ovo ohladiti, pa poslije umutiti jedan šlag krem, ili onaj tetrapak slatke pavlake (250 ml) i lijepo dodati u ohlađenu smješu, dobro umutiti i krem ti je gotov...
Tijesto: 250 ml vode staviti na šporet da proključa, dodati u tu vodu kašičicu šećera, malko soli (na vr' kašičice), pola margarina (125 gr)...kad proključa voda maknuti sa vatre i u vrelo umiješati 125 gr brašna i 2 kašike kakaa...lijepo ujednačiti smješu i kad se odvaja od šerpe, dodati jedno po jedno 4 jajeta, mikserom dobro mutiti svako pojedinačno, stavljati u špric i praviti ove krofnice, veličine oraha, a možeš i kašičicom da ih stavljaš u pleh...peći na srednjoj vatri pola sata, kad je pečeno, izrezati iz na pola, napuniti kremom posuti šećerom ui prahu i glazurom od čokolade:)
Mmmmmmmmmmm obavezno probati :)
Zene, sprema li danas koja musaku?
Spremam ja sa patlidžanom... sos za bolonjeze napraviš, a ovamo isječeš na kolutiće patlidžan, posloliš da izađe voda (gorčina, ako ti smeta), griluješ na roštilju ili u rerni, izvadiš i dooobro posoliš.
Uzmeš tanjir, možeš i čist, poređaš kolutiće patlidžana, preliješ sosom za bolonjeze i jedeš.
Nemamo ti mi kad to ređati u pleh :D :razz:
Pohovani karfiol i patljidžan.
Ja i kuhinja uvjek na VI :lolblue:
http://www.coolinarika.com/image/bor...ff1_view_l.jpg
Njam. jedva cekam doma da dodjem da okusim taj svoj ....masterpiece:D :D
Večera poslije plaže. Sir iz uja, domaći, luštički i salata od balancane. Balancanu ispečete, pa ogulite kad se ohladi, pa isječete na filete. Ubačite u dublju posudu, posolite, začinite bijelim lukom, i prelijete maslinovim uljem i polovinom limuna. Kakav mljac! Za prste polizati. Prijatno!
:pig::pig::pig:
majka nam je zabrkala piletinu s karijem, pa onda u to dodala tikvice, patlidžan, karfiol, papriku...olešili smo se..pravi ljetnji, lagani ručak...
Evo zanimljiv slatkis djuring maj vekejshn da podjelim sa vama :)
1 veca banana, 1 soljica ovsenih sitnih mekinja, 2 kasike kakaa, 1 kasika kokosovog ulja, 4,5 suvih kajsija sitno sjeckanih, ko ima sirup od agave i njega 1 kasika ja nemam ima u zdravoj hrani boca oko 13 e jbga kriza moze i bez, 1 kasicica soka od limuna, malo vanilinog praha i prstohvat cimeta ja stavila kasicicu (po zelji ko ima lanenih sjemenki moze dodati isto) :)
Zdrobiti bananu viljuskom, pa dodavati sastojke i sve pomjesati dok ne obijete guscu masu. Ako je redje dodati ovsenih, ako je pregusto dodati jos jednu manju bananu. Staviti u providu foliju i uviti kao da bude oblika cokolade ili kao rolna. Ostaviti da prenoci u frizideru, i moze da stoji tako 3,4 dana dok se svi ne prime na to pa onda pravite svaki drugi dan.
Dobro za probavu i ima malo secera.
Jatnopri :)
"Sastojci:
1 litar mlijeka
200 g maslaca
6 kašika brašna
6 kašika kakao u prahu
200 g sećera u prahu
1 jaje
200 g lješnika
Priprema:
Lješnik sitno sameljite ili isjeckajte u blenderu (što sitnije - to bolje).
Pomiješajte kakao, brašno i šećer u prahu. U to dodajte pola litre mlijeka i jaje, dobro promiješajte.
Drugu polovinu mlijeka sipajte u šerpu i sačekajte da proključa. U ključalo mlijeko, stalno miješajući, dodajte prethodnu smjesu. Dodajte lješnik, promiješajte. Smanjite vatru i stalno miješajte dok se smjesa ne zgusne.
Sklonite sa šporeta, dodajte maslac i promiješajte.
Kad se ohladi promiješajte mikserom.
Stavite u frižider da prenoći.
Domaća Nutela čuva se u staklenoj tegli u frižideru. "