Originally Posted by
amnesiac
Samo da javim, Cuore di pepe nero tj. Black Pepper od "Erbario Toscano" u Cosmeticsu još śutra i prekośutra na akciji, doduše od 100 ml. Cijena je 49,90 i bilo je boljih akcija za njega, ali makar ne treba đavolja jedna tačkica :). Ne znam koliko je TdH na crnom tržištu pa ne znam isplati li se klon uzimat za ove pare. Meni nije trka jer sam nabavio sličan Ginepro Nero od "L'erbolario" za 24,50 od 50 ml, kupljen u njihovoj radnji u Italiji. Nijesam htio ovdašnjim radnjama da dajem 4-5 eura više. Prije nekoliko mjeseci je bio u Dami (centar a ne Blok 6) na akciji za 23€, ali sam potrefio posljednji dan akcije i bio im je prošao. Od tada akcije nije bilo.
Kad su u pitanju L'Erbolario parfemi, probao sam i sljedeće:
Meharées - nešto na foru CK Obsession
Accordo Di Ebanoo - otvaranje slično Sauvageu edt, ali onda ide u drugom smjeru, prilično slatkom
Uomo - ide u pravcu ADG
Fior di Salina - Akvatični unisex, nije mi poznat sličan
Kad pomenuh Acqua di Gio a kako je ljeto, Zara ima klon pod nazivom Lisboa, mislio sam da ga kupim, ali je Oriflame izbacio novi Nordic Waters na sličnu foru pa sam njega uzeo. Miris je odličan, postojanost očekivano loša, ali to je parfem od 15€ za 75 ml i vazda bočicu za dekantovanje sa sobom i ne žali.
Ko želi nešto kvalitetnije, klon parfema koji se više ne proizvodi ADG Essenza - Bentley Silverlake s tim što je to sad u Crnoj Gori neisplativo budući da Meditas drži žestoku cijenu.