Zbog chega...?
Obojica su iznosili skroz logichne stavove.
A koliko se vidi obojica se jako dobro razumiju u materiju.
Printable View
Zbog chega...?
Obojica su iznosili skroz logichne stavove.
A koliko se vidi obojica se jako dobro razumiju u materiju.
Ukratko iz emisije na A1, sa čim se slazem
1. pravljenje montažne COVID bolnice sa 200 kreveta da bi KBC mogao da prodiše za ostale pacijente
2. Masovna vakcinacija 300.000 ljudi u naredna dva mjeseca
3. I naravno maske ruke distanca....
Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
Veoma zabrinjavajući video.
Osoba bez ikakvog medicinskog znanja , sa malo zdrave logike, u 2-3 poteza rastavila na činioce vrhunskog stručnjaka.
To je u normalnim okolnostima nemoguće.
Ovo je moguće samo u situaciji kad je doktorova pozicija veoma loša. Toliko očigledno loša, da ne treba veliko znanje da se ta pozicija ospori.
Al' znas sta je najgore od svega? Sto ce ovo proci nezapazeno a toliko je providno, il' jos gore od toga, sto ce video vjerovatno biti u sledecih par sedmica pobrisan sa Youtube-a.
Koliko god mi je bilo drago da sam igrom slucaja nabasao na ovaj video, toliko sam u isto vrijeme bio razocaran u sve a prvenstveno u globalne medije. Zasto, al' zasto neka velika medijska kuca ne moze da postavi ovako jednostavna pitanja te ih rasclani na isti nacin...
Stvarno ne bih volio da je ovo istina ali uzevsi u obzir da potice sa pouzdanog sajta i ide kontra svega sto se danas objavljuje, te da dr Herve Seligmann stvarno postoji (moze se naci dosta referenic na Google scholar)...
Vaccination in Israel: Challenging mortality figures?
From mid-December to mid-February (two months), 2,337 among all Israeli 5,351 official COVID-deaths occurred. Our analyses indicate orders of magnitude increases in deaths rates during the 5-week long vaccination process, as compared to the unvaccinated and those after completing the vaccination process. Presumably, asymptomatic cases before vaccination, and those infected shortly after the 1st dose, tend to develop graver symptoms than those unvaccinated.
https://www.israelnationalnews.com/N...ws.aspx/297051
Ako je stvarno ovakva situacija onda izgleda da su mnogi naucnici koji propagiraju pricu da zarazene/one koji su prelezali COVID19 ne treba vakcinisati potpuno u pravu.
---
Mozda bi bilo dobro napraviti novu temu i prebaciti zadnjih par strana na istu? Ovdje prakticno nista ne spada u teoriju zavjere al' se ni ne podudara sa ovom temom (anketom). :)
---
Edit: jos detaljnija analiza na linku ispod
https://www.francesoir.fr/videos-deb...rpellent-video
+ Interesantna stvar... Spike u povecanju smrtnih slucajeva u 5 week inicijalnoj vremenskoj zoni kada je vakcinisano najvise stanovnistva se podudara u svim zemljama gdje je vakcinisano veliki broj ljudi osim u Chileu.
Nadam se da je ovo samo slucajnost ili ako nije da ce svi poceti da testiraju ljude prije vakcinisanja...
Isto tako je bilo i sa vakcinom za svinjski grip, veliki procenat ljudi koji je primio je umro, nego su ti sve to teorije zavjere
Ja se vakcinisao i revakcinisao, nijedan jedini simptom nisam imao, razvio antitela sto je potvrdjeno nalazom iz krvi....
Sinofarm sam primio
I ok, moje telo, moja odgovornost, ali me zanima konkretno sta pokusavate da dokazete?
Da li to da ovaj virus ne postoji i/ili da vakcina nije resenje?
na individualnom nivou jeste(u 90% slučajeva), problem sa masovnim vakcinisanjem u sred epidemije je što virus ima običaj da mutira kad naiđe na "tvrdo" odnosno vakcinisanu osobu i onda imaš engleski južnoafrički brazilski i ostale sojeve...do tačke kad više ta vakcina neće funkcionisati i onda će morati nova itd.
Imam jedno pitanje za zara, ako si mladji i ne spadas u rizicnu grupu zasto si se vakcinisao kad možeš i dalje da siris virus a sa vecom vjerovatnocom da to ne znas i nemas 'upozorenje'.... zar ne mislis da treba prvo zaista pustiti sve starije da se vakcinisu pa onda na red ko hoce...
Ako spadas u rizicnu grupu nema smisla pitanje...
Rizicna grupa sam relativno, gojaznost i sta sve ide uz to
I mladji sam relativno, 40te
Ali sam se vakcinisao jer sam umoran vise od svega i zaista smatram da je vakcina civilizacijska tekovina
E da, sad skontah smisao pitanja, a nisam rekao, nisam u cg, da ne bude zabune da sam nekom uskocio na mesto
Izmedju prve i druge 3 nedelje, ja sam napravio 5 jer sam imao neku problematiku sa sinusima...
Posle 2 nedelje od revakcine vadio krv i nalaz pokazuje prisustvo antitela
a sprdali su se s njom...
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...m/2261887.aspx
A sprdali su se sa svima ko izrazi i malo sumnje u vezi vakcina, i ođe i svuđe...
Sve teorija zavjere...
Procitas naslov, a onda prvi recenicu dje kaze 12 dana nakon vakcinacije, da bi dalje u tekstu napisali da je pokrenuta istraga o povezanosti vakcine i smrti momka.
Lose novinarstvo koje samo dovodi do sirenja panike.
Pa kako to baš sa AZ vakcinom sve da se desi a ne sa ostalim?
I interesantno kako se istraga nikad ne pokrene kad je korona u pitanju?
Odakle ti to da se ne desava sa ostalim vakcinama?
Svaka vakcina moze izazvati nus pojave.
Prinjer Amerike
https://health.economictimes.indiati...order/80760871
Jedna poznanica koja radi kao medicinska sestra u kovid ambulanti poslije prve doze Sputnjika bila slomljena 2-3 dana i imala vosiku temperaturu, poslije druge je imala temperaturu jedan dan. To je zasad najžešća reakcija za koju sam čuo. Ima 34-35 godina. Danas komšija od 82 godine primio kinesku. Pošto nije pokretan dolazili su na kućnu adresu. Medicinska sestra reče da se na kućnu adresu daje samo kineska vakcina jer ruska zahtijeva ekstremnije uslove za čuvanje. Čovjeku su izmjerili pritisak, preslušali pluća slušalicama i to je to.
Posto poznajem dosta ljudi koji su primili razlicite vakcine
Kineska najmanje nuspojava ali zato najsporije razvija antitela, 2-3 nedelje nakon druge vakcine.
Sputnik i Fajzer sporadicno su izazivali nezeljena dejstva, ali brze se razvijaju antitela.
I Astra zeneka, tu su svi koje poznajem imali nezeljena dejstva
A uglavnom su svima isti, dan dva temp, slomljeni a nakon toga ok.
Ja sam dobio kineze, bukvalno nista
Onda znaci i to randomaju. Koga god znam u Novom da je primio vakcinu (ima i par mladjih, al' vecinom sve stariji) apsolutno nikakve provjere nisu radili, samo roknu vakcinu i to je to. :)
---
Meni je prica sa AstraZenecom poprilicno smijesna, pokusat cu da objasnim zasto.
Sve "zapadne" vakcine imaju zabiljezene i malo teze nuspojave (ne kazem da RU i CH nemaju, vec to vjerovatno rjedje biljeze posto se mahom ne koriste u zapadnim zemljama), a kod mnogih upravo slicne stvari kao kod AZ. Pfizer npr. ima zabiljezen veci broj slucajeva gdje je stvoren ugrusak (procentualno) pa nikom nista? :D
Procentualno (na osnovu dosadasnje statistike) gledano za stvaranje ugruska je mizerna sansa, barem po brojevima za sada (milioni ljudi su primili AZ u svijetu), te samim tim ovo ne moze biti apsolutno nista drugo osim politicke igre EU koja je pokrenula lavinu i u ostatku svijeta (strah je cudo).
Zasto se ostale vakcine ne stopiraju (Pfiz/Mode itd.) da se detaljnije istraze nuspojave? Zasto samo AZ? Cista politika... Kao i u svemu samo se logikom treba voditi a neka osnovna statistika nam je svima dostupna (dal' je tacna ili ne mozemo da diskutujemo al' je jedino sta imamo dostupno).
Ne kazem da da ne treba detaljnije istrazivati sve vakcine, naprotiv. Samo mi je smijesno kako bas ta i ta vakcina, i to bas ona koja je u EU najzastupljenija (jer su Pfizer manijaci uspjeli da ne ispostuju svaki moguci ugovor)? :D
"Zasto se ostale vakcine ne stopiraju (Pfiz/Mode itd.) da se detaljnije istraze nuspojave? Zasto samo AZ? Cista politika..."
pa zato što se kod ostalih to ne dešava na tolikom nivou, primjera radi za jednu nuspojavu od pfizera imaš 10 od AZa
Na kolikom "tolikom nivou"? Imamo jednu stranu koja kaze da je kod svih vakcina poprilicno slicna sansa za stvaranje ugruska, i drugu stranu koja ne pominje niti jednu vakcinu osim AstraZenece. Opet je stvar medija, politike i politicke igre.
Trenutno pricamo o plus-minus 37 prijavljenih slucajeva zgrusavanja krvi u oko 17 miliona doza. Barem takve informacije prenose svi veci mediji.
Sto se mene tice svakako prava reakcija, i treba pauzirati i istraziti detaljnije. Samo mi smeta sto se i za druge vakcine ne istrazuju teze nuspojave na istom nivou a nije da ih nema (i to u ovom istom obimu).