Rada, kazes da u Applu nisu testirali telefon prije pocetka prodaje?
LOLČINA
Printable View
Rada, kazes da u Applu nisu testirali telefon prije pocetka prodaje?
LOLČINA
Vala igi sevap bi ucinio kad bi zakljucao ovu temu dok se ovi pljuvaci ne o'lade malo
Nije cdm jedino mjesto dje se vode ovakve rasprave i peckanja nego svuda i i na portalima i na forumima,nista strasno meni cak simpaticno.
Edit:
Evo kolega @fabia u nekom ranijem postu rece da iphone 6 ima najbolji ekran od svih telefona pa dali je moguce da LG bolje ekrane pravi za apple nego za sebe..
Ja ne sporim da ajfon nije kvalitetan ili da iOS nije dobar,ali sporim hardver koji su mogli lagano duplo da pojacaju a nisu,evo na primjer-zasto 1gb rama jel ce gore da radi sa 2gb rama,dal ce bolje da radi sa dual-core 1.4 ili da je u njega na primjer neki quad-core od 2ghz pa dogodine i sami kad ubace neki quad-core ima revolucija da bude..itd,itd.....pa onda neka kosta koliko kosta....
Opet edit;)
A ovo sto ih lome i krive,nevidjene gluposti ali ajde mora i konkurencija nesto radit;)
http://m.gsmarena.com/displaymate_pr...-news-9724.php
Imas li jos nesto?
Rada, pogle ovo:
http://www.iphonehacks.com/2014/09/a...edium=facebook
Samo mi kaži jel ti vjeruješ u sve što napiše gsmarena i slicni????
Budi bar malo realan....
Oglasili se i iz Apple-a.
Quote:
Originally Posted by Official Apple Statement
Hajde sad se vrati, pa opet procitaj sta sam napisala. Opet povrsno citas. Naravno da su testirali telefon, ali pored milion testova, izbacili su telefon koji mozes prstima da savijes... Nijedan od 15000 testova to nije otkrio? Otkrili, ali nisu uradili nista da otklone?
To sto ga toliko testiraju samo cini gorim ovaj propust - vjerovatno su gledali sta ce se desiti ako svemirski brod sleti na iphone, a ne sta ako covjek prstima primijeni malo vecu silu na slabu tacku. Ali, nikad mi nisu bili jasni, tako da, sve je to meni super.
Je li se tebi savijao? Jesi ti vidjela da se savija? Pa od petice jos je prica svaaake godine da se telefon savija i da ostaje u tom stanju, prosuta prica odmah nakon launcha od strane raznih botova placenih od konkurencije pa je li li se ikad ispostavilo tacno? Ne mlatite vise obraza vi slusat ve ne mogu, eo meni treba 6+ da stigne za 10 dana i jedva cekam da mi se ispresavija po dzepova, nedostajala mi je Nokia banana.
Prvo, to ne kazem ja nego kaze kompanije koja se bavi testiranjem ekrana od 2006-e.
Drugo, nase oko moze da vidi razliku do 300 ppi, preko toga ne. i6+ ima preko 400 ppi tako da niko ziv ne moze primijetit razliku izmedju njega i nekog telefona koji ima 500 ppi. Ko kaze da moze, laze. Opet, sve sto je preko 300-350 ppi je samo marketing, samo brojke.
Ja sam vidio i 6 i 6+, i cackao sam i jednog i drugog, i u jednom momentu sam razmisljao da ne cekam ovoga iz USA nego da kesiram - toliko je dobar! Nevjerovatan je! To vise nije telefon. To je piece of art!
Od i4 pa do 6+ danas slušamo tvoje hvalospjeve, tačno da se zapitamo je li to covjek napravio ili vanzemaljci kad mane nema.
Bez zelje da hate-ujem ili vec sto ali postavlja se logicno pitanje za sve proizvodjace telefona/display-a - zasto se trude da prave ekrane preko 300ppi kad ljudsko oko (pretpostavljam da ne gledamo nicim drugim) ne vidi razliku...
Ne stvarno, zasto gurati u tom pravcu kada je izlisno...
Pa nije se niko mora potruditi oko toga, postavio sam link gdje se vidi da su sa novim update -om softvera onesposobili skener otiska pristiju. Zar to nije skandal?
Ovaj tvoj post ide u printscreen. iduće godine na predstvljanju novog iPhone -a kada donesu FullHD ili kako ga oni budu nazvali Apple rezoluciju, tvrdićeš da sve ispod te rezolucije je kesa (tvoja riječ).
Inače lud je ili ne razmišlja onaj da svi ljudi vide isto. Lako je dokazati, uzmi s3 koji ima 300ppi i s4 koji ima 440ppi i uporedi razliku. Vidjećeš je i golim okom, razlika nije tolika kao što kažu brojavi (veća od 30%) ali priča da nema razlike je ponavljanje nečega što si pročitao na nekom sajtu. Da ne pominjem razluku između Samsung S3 i LG G3. Što se tiče rezolucije i tebe, mogu da nađem post gdje si tvrdio da ekran manje rezolcuije kao tvoja Noka n9 i manjih dimenzija troši manje internet protoka jer manja rezolcuija vuče manje protoka. Mogu da nađem gdje si pisao da je rezolucija kod fotografija na telefonima nebitna već je "težina" slike u stvari mjerilo, gdje si se falilo kako tvoja slika sa telefona ima 10mb. Mislim frende nisi baš kompetentan za rezoluciju da pričaš ni u kojem slučaju.
E sada pozitivno.
Jeste piece of art, zaista je skladan telefon. Mislim da će se uskoro pojaviti puno klonova koji će raditi na drugom OS -evima, što će opet indirektno značiti da je Apple uboo dizajn (kao i uvjek mora se priznati). Ali je omanuo sa materijalom. Očigledno je da se ista lgura ne stavlja na 6 i na 6+, odnosno da je na 6+ morala da bude dosta jača, pošto se isti ne savija.
"If a healthy adult brings any display screen or printed paper or whatever 4 inches (100 mm) from his or her face, the maximum resolution he/she can see at is 2190 ppi/dpi."
FYI: PPI nije isto sto i DPI a vidim vec da ste svi pomjesali taj termin.
No ne bih opet da objasnjavam ovdje neke stvari posto sam prosli put pokusao da na fin nacin objasnim opticku stabilizaciju slike koju su mnogi isto pogresno razumjeli pa sam odustao od toga.
P.S. Imate Google.
Dizajn je prilichno generichki i lichi na kakav unaprijedjeni samsung ili shta slichno, mada ok neko i to voli, dizajn na stranu. Pretanak je i bez gaca/kese/preobuke je za upotrebu (real world upotrebu, ne upotrebu gdje je centar svijeta) prilichno hm. Istina, defaultni stepen osjetljivosti ovakvih uredjaja pretpostavlja obaveznu kabanicu neke vrste kao zashtitu. Da se radi o uredjaju koji je vise "cool" orjentisan, nego da bude stvarno dobar u real svijetu, govori opsesivna liposukcija zbog kog eto kamera shtrchi, baterija je mala, a i "will it bend?" momenat se javio. (Ovakav pristup lichi na pravljanje kakve zenske cipele, nije bitno shto nije najudobnija, ni najizdrzljivija, bitno je da izgleda dobro). Zatim okvir je ogroman, mnogo veci od vecine teliovona displeja iste velichine (vrijednih spomena), sto nije bas dobro je li, niko ne zeli huge ciglu u dzepu (valjda).
Naravno sve to ne bi bilo nikakva posebna mana da nije cijene i hype-a kako je to neshto svemirsko, a zapravo je standardna prdnjava u fancy pakovanju.