Imate u Ideu preko puta trapista spricaljku sa nekom hemijom. Neka sto dezinfikuje, no sto je zabavno.
Printable View
Postoji li kakva gradjanska akcija da se iz cistog pijeteta prema zdravstvenim radnicima i njihovom nepokolebljivom karakteru, infektivna pa i psihijatrijska klinika presele u zgrade i objekte Ministarstava i Vlade (posto ima jedno tri zgrade Vlade da ja znam), a ovi u one barake?! Neka zadrze i sator za trijazu.
Kako u spaniji samo 800 danas zarazenih
Nijesam ih koristio kad sam išao u trgovinu osim jednom, ali izgleda da ću morati. Budući da sam alergičan na polen, sad mi slijedi "veseli period" u kom sam navikao da svrab očiju rješavam češanjem. Rukavice bi me podsjetile da to ne činim.
Uh, kako će kijanje pod maskom izgledati ne smijem ni zamisliti. Još uvijek su mi blagi simptomi kod alergije, no to će se promijeniti narednih dana.
Ne daj se @Caesar!! Kakvi morski plodovi u ovo nevrijeme, jedi burek mraleee hahaha
Ne daj se :)
Ti iz Podgorice morske plodove a ja iz Herceg Novog ćevape i luka hahaa.
Moje komsije sa sprata imaju koronu. To vam govorim zbog ovih sto kazu "sto ima veze". Zene sa sprata su se druzile i pile kafu....neće njima ništa. Komštije nidj enijesu putovale, dalje ništa ne znam ali oćito neće biti jedini. Zato #ostanitedoma dok opasnost prodje, imaćete cio život za druženje.
Jel danas do 13 ili 11 ???
Izvini sto pitam, bas je malo licnih iskustava i malo ko poznaje nekog, a da je zarazen, ali da ne znas kako su te zene, kako se osjecaju, kakve simptome imaju...
Doduse, ja sam sa komsijama na zdravo-zdravo u liftu, vecini ni imena ne znam, tako da ne bih nista ni znala sve i da ima neko zarazen [emoji23]
Bilo bi dobro kad bi novinari ili ljekari za potrebe novina, naravno anonimno, intervjuisali zarazene koji bi opisali sta prolaze.
Takve price bi vise uticale na ljude da se cuvaju nego sve ove zabrane.
Licna iskustva nekoga sa nasih prostora, nekog nama bliskog.
Onaj prvi zarazeni je jedini pricao nesto, ali prvo opusteno, a poslije je sam izjavio da im se stanje pogorsavalo i da simptomi bas dugo traju.
Ostali nista.
Eto ga prvi u budvu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Inkubacija baš dugo traje, skoro 3 nedelje do pojave simptoma :lolblue:
Do 14 dana traje inkubacija. Najcesce se simptomi jave do 5. Dana. Makar ovo sto kaze SZO za sad.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...29ff1921d9.jpg
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Ne znaju oni za ovaj soj virusa iz Budve i Plava
Neko se šetka po državi baš fino
E jbg. Evo se i po forumu cude cemu ogranicenja kretanja a posebno medjugradska putovanja
Oće li ublažavati kakve mjere ovi naši komunisti?
Posle prvog maja.
Napisah prije kako bi mjera br.1 trebalo da bude da svi nose maske, ali mislim da treba ukinuti sve mjere. Treba dati insrtrukcije narodu kako da se ponašaju uz ogradu da će se covid 19 tretirati kao oboljenje koje se odleži u kućnim uslovima, pa ko šta ponese tj. da medicinski neće biti tretirani. Ako umreš - niko ti nije kriv, ako ozdraviš - niko nije zaslužan. Kao da je obična prehlada. Umiralo se i umiraće se i prije i poslije ovoga.
Možda se tako svede broj stanovništva na razumnu mjeru.
Mislim da ti ne razumijes sta je period inkubacije, i da to sto je prosao period inkubacije ne znaci da ce nekom biti lose i da ce biti svjestan da mozda ima virus...
Normalno, ne pravdam nikog ako je krsio mjere ili preporuke svjesno, ali niko nije kriv sto se zarazio ili sto je sirio virus... (osim normalno ako je ocigledno namjerno sirio)
Priča se da je kamiondžija gradonačelnika budve taj..
Ne znam je li tačno
https://www.vijesti.me/svijet/globus...tece-epidemije
Neke države su karantinske mjere započele dovoljno rano, ili su ih pak sproveli toliko intenzivno, da su praktično iskorijenili virus unutar svojih granica. Rani primjer toga je svakako Kina, ali mogu mu se, zahvaljujući uspješnosti svojih dosadašnjih mjera, možda mogu nadati i Novi Zeland, Vijetnam, pa čak i Crna Gora, piše epidemiolog Igor Rudan
Slazem se sa ovim. Odlicno sto se odmah reagovalo jer samo nasa vlast zna da ni sa trovanjem stomaka ne bi izasli na kraj. Samo da se nastavi sa ovim mjerama da se zemlja iscisti. Lako cemo za kladionice, kafane, putovanja. A ekonomija nam je bila trop i prskotina davno prije ovoga. Steta sto ovo nije izbilo prije gradnje autoputa.
Đe je Gandalf? Od juče ga ne viđoh? I zanima me kako je drug Caesar?