Zavisi od proizvodjaca. VW je u deep shit-u od 2014.
Printable View
Zavisi od proizvodjaca. VW je u deep shit-u od 2014.
VW is back.
Ne znam sto ljudi kupuju dizele, na benzinca i da mu dolijes malo ulja - prosto mu bilo.
Mentalitet.
To su vam novi motori i karike :)
Pa kaze:
Low-tension piston rings are a compromise—yes, they let a bit more oil through, but the overall emissions and efficiency picture improves when paired with emissions control technology.
Piston rings contribute up to 50% of engine friction, especially in stop–start city driving conditions.
Low-tension rings can cut friction significantly, achieving 7–10% fuel-economy improvements.
Engineers reduce ring width—sometimes by up to 50%—lowering contact area and thus frictional losses
Studies report:
- 21% reduction in frictional power loss, ↘ hydrodynamic pressure by 65%,
Low-tension rings are a common trade-off—friction and fuel efficiency improved, but more oil can bypass into combustion
Low-tension piston rings enable notable fuel efficiency gains and CO₂ emissions reductions by cutting internal friction—especially at the vital ring–cylinder interface. The slight uptick in oil consumption is considered acceptable because modern aftertreatment systems effectively mitigate resultant emissions, aligning with regulatory goals across Europe
U prevodu, ne znaju vise sta ce od sebe, niti vise znaju kako da naprave motor. da zadovolji sve ekoloske norme..Stavljaju te malo "opustenije" karike da bi smanjili interno trenje i samim tim smanjili potrosnju goriva i proizvodnju CO2 gasova, sto odma povecava potrosnju ulja, a onda taj dio problema izduvnih gasova(gorenje ulja) hidrokarboni i cestice resavaju sa dpf-om
Sta bi sa onim da nove motore treba razraditi i da u tom periodu potrose malo ulja?
Razraditi kako treba, postepeno sa obrtajima prvih ~2000km.
Sjetih se da sam ispred rokspeda gledao kako se bucaju novi RS modeli pun gas a onda ih vidis na oglase sa par km, naravno po punoj cijeni.
Treba i promijeniti ulje sa filterom na prvih 2000km, bude metalnih djelica kroz njega.
Zlatio se 1.9 TDI 90ks s boš pumpom[emoji28]
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
https://www.youtube.com/watch?v=i1A7Hz9-O1E
Plasticni vodovi, nezasticene elektro instalacije, debilan variable valve sistem, jos plastike, sta reci, navali narode :joy:
Ti naprica kao da je to neka nova marka/model koji su tek izbacili na trziste totalni fail koji ce da rikne nakon 10 hiljada kilometara.
Ne vidim da te neko prisiljava da kupis bas to vozilo. Ti fino kupi nesto bolje, takodje mi nije jasno o kakvom varanju kupaca se radi.
Slobodno nam daj neki model koji je bolji za iste ili manje pare pa ih mozemo uporediti.
Imas 20 modela koji su pouzdaniji i bolje napravljeni za te pare.
A3 je socijala, vidi na sta lice skuplji. Imaju unutrasnjost od prije 10 godina, sve losa plastika, prodaju se po 100000 eura i opet ih kupuju, pojedini.
Ja vozim biciklo, zdravije je, nema stetnih izduvnih gasova, drzi se kondicija i tako :joy:
Ono sto sigurno ne vozim je precijenjeni Audi, sa raspad kvalitetom, kao da ga je pijandura sklapala, ili mozda kakva kombinacija pijandure i narkica :joy:
Prodaja ovakvih raspada i ovog fusa vrijedja zdrav razum, i nevjerovatno mi je da jedan tobos renomirani proizvodjac automobila poput Audija, moze da plasira na trziste ovakav otpad. Sto, skupo im je da izoluju elektriku kako treba, da stave kvalitetniju plastiku koja nece da se deformise od temperature i sl., a ovamo prodaju po full cijeni.
https://www.instagram.com/reel/DJn01...FqOWgyZjlhMA==
Podsjeti me ovaj reel na ovu sliku.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Dje odraditi veliki servis, da majstor nije ‘mesar’ [emoji28]
U pitanju je 150 kw 40 TDI 204ks?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Eo takumi daje 8 godina garancije….
Javi se njemu..
Inbox mu je full poruka, imas li br tel?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Injekcijaaaaa, dok ga ti siljis po Evropi ja ovamo muku mucim sa deutsche ingenieurskunst...
https://i.postimg.cc/gcyCHb2y/temp-Imagel-W4-Gc8.avif
https://i.postimg.cc/jS1mSsMT/temp-Image-I4-GDUS.avif
https://i.postimg.cc/4d6SPps4/temp-Image-L2-Vf-Hc.avif
Aoo Batoo sve si skidao naprijed branik i veznik sa prsima,to ce ga kosta bas dobro... koliko satnicu pises :)
Sve, i branik, i veznik (8 sarafa 16mm), gore milion sarafa T35, dolje T25 123802134984 sarafa... jos ima radar, kameru, pranje farova, Matrix...sve reklalibracija svega toga...uglavnom od 9 do 15h. Zaboravi satnicu, dajem 4 puta duzu garanciju nego ostali. :)
Lele pa sam zlatan sacuvam i radare i pratece opreme,koristis li gedore i knare na 3/8 ,najvise setova kuoujem njih pa reduziram na 1/4 sve ide lakse na uzak prostor...
U haynes manualu ne pise da skidaju sve to ...
Ali kad moze da naplatis sve 100 % marze valja se ...
Siptar bez mecke nije pravi siptar
E neka su se i ovo S line usrali...https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...afe7831d61.jpg
Je li novi A5?
Vozili me prije neki dan, motor se cuje unutra kao da je Kia. Sjedista tvrda kao kamen. Ekrani seljakana.
Ovo je na A6, pogledah neki klip pa zapazih, interesantno da je onaj Sline na blatobranu ostao kao što je bio.
Dva bakutana 70+ godina u S4 B8 V6T na USA table, cool prizor skroz :D
Sent from my S25 Ultra using Tapatalk
A ne no ce dizelacu.
Čuo sam nedje ili pročitao da su automatski mjenjači kod audija mnogo pouzadaniji u quattro modelima nego na one samo sa pognom na prednje točkove. Ima li istine?
Nema, ni istine ni logike.
U starijima audijima quatro, pretežno sa 3.0 motorom bi se moglo reć, jer ide tiptronik, što će reć skoro klasični automatki mjenjač.
U onima manje kubikaže i bez pogona na svim točkovima ide multitronik koji zna da pravi probleme, a neko će reć i da mu je vijek trajanja ograničen.
Uporedjujes babe i zabe.
Pa mislio sam na modele 2010-2013 poređenje tipa allroud quattro 130kw audi a4 u odnosu na obični audi a4 105kw prednji pogon..
Poprilično sam siguran da u modele A6, A6 allroad, Q7 quattro sa 3.0 (165 kw, 171kw i 176 kw) motorom ide isključivo tipronik.
Za A4 ne znam, po snazi bi rekao da ne ide, a ne pita mi se chat gpt.
Imaju vise mjenjaca zavisno od motora i snage
Multitronic (cvt)
Tiptronik je valjda klasicna automatika
S tronic (dsg)
S tronic sa suvim ili mokrim, sa 6 ili 7 brzina.
Znam da sve zavisi od istorije održavanja i kako se auto vozio, ali multitronic se najgore pokazao i generalno je za izbjegavanje?