Cek, znaci ove godine nece bit legendarne izjave - broj turista/nocenja za 7%veci od prosle godine?
Ili ipak oce?
Sent from my iPad using Tapatalk
Printable View
Cek, znaci ove godine nece bit legendarne izjave - broj turista/nocenja za 7%veci od prosle godine?
Ili ipak oce?
Sent from my iPad using Tapatalk
Imam utisak da će se radit prekovremeno da se odrede periodi u kojima će komparativni rezultat biti bolji. Nešto tipa veći broj turista u periodu od 6. do 13. juna. Ili od 11 sati 32 minuta do 17.44 dana 17. jula.
Ove godine se ide na to da ce biti "5% manje turista nego lani" ali su prihodi od turizma uvecani 9% dok je zaposljavanje lokalne radne snage zabiljezilo rast od 30% u odnosu na proslu godinu.
Inace ko se sjeca Milovog obecanja da ce zaposliti 40 000 ljudi - to vam je ovaj zakon. Pa sad moji pravnici, ekonomisti, zubari i defektolozi po tacnu u ruku i hemijsku da se zaokruzi DPS opet
cek, ja shvatih da ce ugostitelji izbojkotovat to lagano?
Nove pobjede cg. turizma:
m.cdm.me/iphone/prikazvijesti.php?id=350142&kat=43
Rispekt :D
◼tapatalk
Svejedno bojkotovali ne bojkotovali, ove nam se godine skida kozha sa ledja :)
Preizvjece najpodmukliji
Ovo je isti onaj smrdov Zarko RAdulovic koji je rekao da su Rusi glavni gosti na Tajlandu a oni nijesu ni u prvih 5. Isti Zarko Radulovic koji uporedjuje Tajland i CG.
Indonezija ima Bali koji je prosle godine posjetilo 3.5 miliona turista. I to na teritoriji koja je 4 puta manja od CG... Zarko Radulovic ugostitelj.. seerem mu se u mozak debilni
Znači prezivjet ćeš
To za porto znam ali mi nije jasno ponešto.
Sad su otpustili oko 20 ili 30 radnika a planiraju još 40. A ovamo kao organizuju dan otvorenih vrata, da ne obeshrabrujem ali tako je.
Jutros je na Boje jutra gostovao advokat i pricao je o internet prevari. Javila se zena koja sumnja da joj rusi kradu goste kad njoj mail dodje. Hahahaaahaahahahahahahahahahaahahah
I to niko nije znao jel siguran ili ne, otpustili ženu koja je prva počela da radi. Ali bukvalno se ne zna ko će u sledećoj turi da ode
To su iskoristili prošle godine, možda za ovu sezonu smisle nešto novo :)
http://www.vijesti.me/vijesti/radovi...-godina-790680
Kod nas ne moze tekuca sezona da bude gora od prethodne nikad. E sad koliko sivih celija je potrebno da utvrdi ta prazna prica, sami procjenite.
Zanimljive stvari se desavaju zadnjih dana :
- turista koji dodje kolima - morat ce da placa luxuzno gorivo
- kad predje granicu ili promjeni mjesto odmora - mora da trci u CB da se prijavi elektronski, a potom u postu da plati boravisnu taksu
- svi koji zive pored mora ili bilo gdje gdje moze biti proglasen javni interes, su od sefa drzave prozvani reketasima
- blizu 90% plaza i dalje zjape neuredjene
- na ogroman broj mjesta gdje su radovi u toku (pjesacka zona, priobalna zona i sl.) ne postuje se minimum zastite od buke/prasine/masina - pa ni nedeljom - usput postoji statsiticki pokazatelj da ce Vas prije udariti kamion na setalistu u Igalu nego sto ce Vas avion dozivjeti nesrecu
- otpadne vode sire miomirise po Kotoru - Dobroti, HN duz cijele rive (a za ostale krajeve citam u medijima)
Ja ni u ludilu ne bih zelio da budem u kozi turiste koji ce uci u ovakve i jos vece nebuloze.
Je li neko smisljeno ubrzava put ka kolapsu ideje turizma ?
Prvo je buknula gradnja stanova u svim turistickim znacajnim lokacijama - i to besciljna i neplanski osmisljena gradnja.
Zatim su pokopana razna velika HTP koja su imala velike hotele i koje drzava vise nije htjela dotirati ili subvencirati (najvjerovatnije zbog KAP/Zeljeznica/Zeljezara/EPCG i sl...)
Zatim se nije pratila ovolika gradnja pa je pocela cjeloukupna infrastruktura da trpi : vodovodna, kanalizaciona, energetska i telekomunikaciona.
Potom, kad smo vidjeli da smo zacementirali primorje sto smo mogli ajmo sad i ovo malo parce divljine da dignemo neki novi Dubai. Mislim, alo. Ako nema infrastrukture - svaka ideja o bilo kakvoj privredi (pa bila ona i turisticka) nema primjenu. Osim one wild beauty ideje.
Turista kad dodje - njema treba ponuditi da bira. Ali isto tako, da kad se predomisli, da on moze odabrati nesto drugo u tvojoj turistickoj sredini. A ne da kaze, "E, more vam je bljak, nema puta do planine, nemate muzeja sa iole pristojnim sadrzajem - odo ja za grcku".
Mi smo nekada bili interesantni : Njemcima i pojas sjeverno od Njemacke; pa onda ex-YU regija, pa onda RU regija - ali sada - gledaju nas kao drzavu krimosa reketasa. A zbog cega ?
Zbog nacina na koji je predstavnik drzave odredio prioritete i slijedio ih. I slijedi ih vec duze vremena. Na sto ce izaci ? Mozda i vidimo nesto korisno. A bojim se, vise ce problema no korisnosti biti. Mi ne znamo oformiti i ocuvati drzavu koja brine o sebi i svim svojim stanovnicima. Jer, ako ja radim, ti radis, oni rade - onda svi doprinosimo bogacenju drzave. Ali drzava ne kontrolise i ne prati sve parametre jednako. Ko nam je slijedeci gost ? Ostaju nam samo pamidora turisti ...
Svelo se da je ideja elitnog turizma - boravak u Splendidu, eventualno Regent ili stan u PM. Dajte, molim vas.
O ovome, imao bih stosta pitati i predloziti - ali kad vidim kakvi se sad busaju i postavlju za ministre turizma, savjetnike, nacelnike TO-a - prosto ne mogu prozreti u njihovo znanje ili mogucnosti.
Da li to neko namjerno urusava mogucnosti koje turizam u CG moze da ima ? Moj utisak je - turizam je ugasen jos prije 10-ak godina. Sve poslije toga su samo slaba pituranja i friziranja raznih polufabrikovanih podataka. Na slican nacin kao sto se fabrikuju podaci o zaposlenju, primanjima i potrosackoj korpi.
Kad neko upali svjetlo, javite.
Mislim da ne. Ljudi koji su na nekoj poziciji i koji se nesto pitaju rade najbolje sto umiju vjerovatno, i onda imas situaciju kakvu imas, a to je kolaps u manje vise svakoj branši.
A oni se nesto pitaju i odlucuju ne zato sto su sposobni/energicni/obrazovani/organizovani, vec zato sto su nečiji bratanić/sestrić/kumić...
To je najveci problem u CG, sve po babu i stričevima, nista po zasluzi i znanju.
Mada popravljaju se!
Godinama unazad gledali smo raskopavanje glavnih magistralnih puteva sredinom maja, cak i u junu, vidim da se ove godine putevi VEĆ rade, a nije ni 1. Maj! Mora im se odati priznanje za ovaj potez!
Samo tako nastavite. Za 50god MOZDA bude bolje...
Setam prije nekoliko mjeseci kroz stari grad u Budvi kad iza jednog coska iskoci ispred mene tip...kaze ako narucite pice kod nas pice je besplatno...mi sjednemo narucimo i pice i pice i naravno dodje racun za sve komplet.Ja da potrazim gazdu nema ga..pobjegao HAHAHAHAHAHA u pitanju je picerija ,,Lav,, u starom gradu ...FUJ
A i ti oces dzabe da pijes