Licno imam kamione, do duse ne tamice... Al i ovi bolji jaci noviji moraju da se krecu 20km/h nego ljudi ne razumiju to, veci su problem ovi sto preticu te kamione oce ljudi pod kamion pa oce.
Printable View
Uzas, gdje mu je pamet da pretice ispred tunela, sigurno je i puna bila.... Zao mi ove cure, dobro je da nije jos nekog sa sobom povukao jer je bilo mogucnosti
Ako je lijevom stranom zakacio samo (mislio sam da je klasicni frontalni u sleper) onda moguce da je njoj presudilo to sto nije bila vezana, da je to ispadanje bilo kobno...
a vidji samo koliko ima godina ovaj shto je vozio ovaj posrani reno modus,on je kriv 100% eo na nevidjeno da se kladim 82 god.i sad neka mi neko kaze da drtina stara 82 godine vidi dobro i ima reflekse dobre u saobracaju pa on pjeshke je rizichan a u kola da ne prichamo isto kao tempirana bomba...nema odje srece ja izbjegavam volan koliko god mogu to vi je i moj savjet momci
Ok. Shvatam ja sta zelis da kazes. Ali evo juce na tri trake poslije kolasina dva kamiona koja idu 30kmh drze kolonu od 30 vozila. I pocinje da pretice drugi kamion brzinom 38-40 kmh max i dok je pretekao si smo ostali opet iza oba kamiona. I naravno da poslije toga krece pilotiranje jer im ne pada na pamet da se sklone, a voze na razmak od 10 metara max
vezite se ljudi.... ne kosta nista...ne boli...
Razmak između dva teretna vozila je minimum 50 metara. Ja se ne sjećam da je neko ovdje za to platio kaznu, ali zato napolje... Sedam godina bio za upravljačem kamiona, a kao, uglavnom, najsporiji učesnik u saobraćaju svega sam se nagledao.
Sent from my Motorola 8400
Dobro? Kakve to ima veze sa onim što sam napisao? Ja pričam o našim ljudima koji kada odu vani voze po ograničenjima i poštuju saobraćajnu kulturu uređenijih zemalja od naše... Ne divljaju preko svih, jer znaju da tamo nema zaebavanja, i prijatelja, rođaka, kumova da priskoče...
neka te momci, ne trazite krivicu kod drugog. Preticanje u/ispred tunela je zabranjeno i krajnje suludo. Gledao sam preticanja na punoj liniji, u nepreglednoj krivini, ali brate.. u tunelu.. sto je mnogo mnogo je..
p.s. i jos jedna stvar. kad pise 80 na onoj tabli, to nije ni preporucena brzina, ni minimalna dozvoljena.. nego maksimalna dozvoljena. Prema tome, nije dekica kriv sto vozi 40 ili 50. Vase je da sacekate priliku za preticanje na mjestima gdje je to dozvoljeno, a ne u tunelu..
Tu je spust, a iz suprotnog smjera pochinje treca traka, pretpostavljam da je kao i ja kad zamalo platih glavom, vec pretekao jedno vozilo, pa mislio da pretekne i drugo, al nije uspio prije tunela da zavrshi preticanje... Takodje zhemo biti nije vidio da ima josh jedno vozilo ispred kombija... Blaga je krivina je u desno, vjerovatno nije mogao na vrijeme vidjeti ni kamion...
Edit: Nije ovo klasichno preticanje u tunel, ovaj tunel je kratak, a vidi se na fotkama da je udes bio na samom ulazu... Momak jednostavno nije zavrshio na vrijeme preticanje... Kisha, spust, blaga krivina u desno, resho...
sent using tapatalk
Nestrpljenje ga je kostalo zivota a nazalost je povukao jos jedan neduzan.
Ljudima preko 65 godina bi trebalo uvesti rigoroznije ljekarske preglede. A ne klasicno udje i izadje odma od doktora. Ali ovdje ne mozemo kriviti covjeka sto je vozio modusa. I sve da je vozio 10km/h preticanje u tunelu nije rjesenje. Ako igdje ima onda na toj dionici postoji masu mjesta gdje se moze sigurno preteci. Najgore je sto nasi ljudi nemaju strpljenja da sacekaju 10 sekundi da im se pojavi pogodno mjesto da nekoga sigurno obidju.
Sent from my HTC 10 using Tapatalk
Shvatam @Medo_Je, ali za one koji ne poznaju taj put. Tunel je jako uzak sa desnom krivinom kad ides od nk, sa nekakvim ivicnjakom koji malo viri jer nije savijen u ivicu tunela. Desavalo mi se da vozaci zeljezare ili rudnika boksita zalete kamione od pravca pg, pa skrati krivinu da su mu tockovi na bijeloj liniji. I nije ni malo prijatno jer iako vozimo i ja i on na ogranicenju, mimoliazenje je u 2 ili 3cm. Najmanja greska bilo kojeg vozaca bi zavrsila struganjem maltera sa oplate tunela
Treba cekati tako kad ti sviraju dok ne pocne da trepce zeleno i onda proci,a oni neka cekaju jos jednu turu crvenoga. [emoji3] A primijetio sam u zadnje kad preteknem neku sklopociju od auta koja polako ide,da vecina njih pojuri za mnom i onda mi se nabija u branik.
Sent from my HTC 10 using Tapatalk
Za sve je kriva nasa glava! Zasitili smo se one guzve u sezoni, kolona i kilometara zastoja, i sad kad smo osjetili malo slobodnog prostora svi vozimo WRC po cesti.
Hvatam sebe dva dana za redom, juče od Ulcinja, prekjuče ka Petrovcu, da "divljam" mojom škatulicom od 65ks(doduše ispravnom 1/1), zamislite što rade ovi s vise mogućnosti s papucicom gasa, i ko zna kakvim gumama, kocnicama... !
Pod divljam podrazumijevam prekoračenje, cik cak preticanja na 3 trake, i slične gluposti, punu strogo postujem, i semafore!
I onda kad mi dođe informacija do glave pitam se što je problem, zasto su se čula otrgla zdravom razumu u tim momentima!
poslato s Jadrana
Sto se kaznene politike policije tice - ovo je tragikomedija
Mi pravimo AKCIJE... i kad je AKCIJA POJAS jebe se policajcu sto 12 vozaca u 10 minuta prodje pricajuci na telefon, bili su vezani - tu je problem...
Nasi kaznjavaju da ispune kvote ne da podignu sigurnost i kraj...
Ako ces efikasniju policiju moraju se vozat okolo, moraju mijenjat poziciju i za sve to ti treba vise para, ami smo tolika sirotinja da ce za nedleju dana da im recu imate 3 eura goriva po smjeni pa vidite sta vam je cinjet jer je budzet prekoracen :D i kako da ocekujes patrolu onda u medjurijecje???
A sto se kritikovanja kamiona tice - jbg, i oni su ravnopravni ucesnici u saorbacaju, nije ni njima merak da guslaju 20/30/40 dje je 60/80 ogranicenja, ali moraju iz nekih razloga... vecina se, kad ima dje, skrajne... ali nemojte ocekivati da vam sleper uzbrdo stane na zemljano prosirenje jer mu se lako moze desit da tu ostane (nekad i sa stetom koja se mjeri hiljadama) - tako da to nijedam kamiondzija koji postuje svoj kamion nece uradit, pa kome milo kome krivo - niko nece da otkine poluosovinu da bi vi prosli
o chemu prichate,odje ljudi voze kamione koji u svijet ne bi mogli ni na otpad da se drze a ne u saobrtaj
Treba stavljati pojas, ali na otvoreno. Čim izadjem na magistralu stavim ga i naćeram suvozača isto da uradi. Ako neće - ne prelazim 50kmh.
A po gradu? Jok.
čuš po gradu jok. ja se nadam da se šališ.
Npr u Nicu pojas nije obavezan kad vozite kroz grad ili pored mora jer je veca opasnost sa njim nego bez njega...
Mada i ova nasa neobrazovana policija samo nek je zdravo...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nisam siguran ali MISLIM da je tako i kroz Boku, da je bila prica o tome?
Moze kroz boku bez pojasa, samo je levor obavezan.
Ma e, ko ce kroz grad stradat... Cus, to se druima desava vazda.
2006. god sestra mi od strica ne bi slomila prvi vratni prsljen, njena drugarica sa prednjeg sjedista bi bila ziva danas. Nema potrebe, 50 su isli i lupili u stub. Trecoj koja je vozila ni po prstu.
Budalo kako lupetas svasta.
Ja podrzavan goozicu :D
Pojas ti je bitan i na 100, i na 30 na sat i kad stojis jednako, jer ako te neko opali dok stojis na semafor (npr) ce te pojas uvatiti da glavu ne otvoris na sofersajbnu... bolje modrica preko grudi nego fraktura lobanje...
Ja pojas stavim i u dvoriste kad auto preparkiram, cista navika da cim sjednem povucem pojas. Kad je pocelo kaznjavanje za pojas mislim da sam dobio min 5 kazni zbog toga, u pocetku sam ga stavljao da bih kazne izbjegao a posle, kad malo vise citas i vidis zbog cega je pojas tu i da airbag nije od velike pomoci bez pojasa shvatis da ipak je pametnije staviti pojas pa makar se vozio i 30 na sat jer ne znas sa koliko ce onaj drugi naleceti na tebe.
Ja sam počeo da ga stavljam i pozadi kad śedem...
Pošto se svaki put potegne priča oko pojasa, da li je bolje ili ne, da li oko mora ili ne... Uzmite statistiku, pa vidite koliko ima udesa kod nas, a od toga koliko njih sleti u more, jezero i slično? I od tih koji slete, koliko se od njih udavi jer je imao pojas? Zanemarljivo u odnosu na to kakve su šanse za povredu pri nekom banalnom udesu koji se može dogoditi svaki dan po gradu... Prije bih rizikovao da se potencijalno nekad udavim (što je opet diskutabilno), nego da ne stavljam pojas... Mada, mnogo više vozim motor nego auto, pa mi je svejedno... :D
Bar.
Po izgledu ima minimum 84god
http://i.imgur.com/aVIp8Vy.jpg
Bizbijeva bivsa.