Pa ja sam shvatio da ce svake nedelje bit bojkot, i za HR i za CG. Ili sam ja to tako zamislio, ada ako je to jednom bez drugog puta, pa i u HR ce im vratit cijene lagano, a kod nas tek nece bit efekta.
Sent from my Pixel 6a using Tapatalk
Printable View
Iako dosta novca trosim u kafane i restorane sa ovim bi se sloazila i potrudicu se da ih sto vise bojkotujem ne smao u petak.
Preslo je bas sve granice. Dva prigana jaja 5 eura, kako da ne.
Jeste da volim da kafenisem, obozavam ali imam aparat za kafu i terasu sa divnim pogledom pa cu istrpiti :D
Što se tiče bojkota kafića i restorana, idem samo kad moram što je vrlo rijetko
Sto se ne bi apoteke bojkotovale?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
ES2 im je dao direktno dio iz zarade svakog zaposlenog, tj. svaki zaposleni im daje dio od svoje zarade sto svakako pogoduje ovim velikim poslodavcima a najvise pogoduje Vladi kao najvecem poslodavcu.
Drzava opet svake godine ide u veci deficit pa joj treba i vise novaca a veca potrosnja gura i vece fiskalitete sto opet najvise pogoduje budzetu.
Tako da, svakako, najveci dobitnik je Vlada i veliki poslodavci, ovo solidarisanje sa rajom dodje kao neko malo posprdavanje sa neukom nejaci ali realno, cemu sluzi neuka raja osim da se ljudi sa njom sprdaju
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tako je, mislio sam na Nas diskont.
A drzava svakako kako kolega rece jase na inflaciji jer sto veca potrosnja, veci pdv.
U sustini, obrni okreni mi smo donji jer ko god da zasjedne u fotelju nece gledat kako da udovolji narodu vec sebi i pojedincima od koje ce imati direktnu korist.
Klasicna ekonomija bez inflacije i tamo necega...
Kad se smanji potraznja za artiklima padaju cijene , ako bojkoti budu ozbiljniji i samim tim se smanji potraznja moraju cijene artikla pasti jer prodavcu roba stoji na lager i on se mora rijesiti viska ili propada.
Iz ozbiljnog bojkota mogu samo izaci ozbiljne trgovacke akcije na artikle..
Inace Lidl nesto ga ne fale braca srbi po cijenama iako se odje ocekuje da ce uradi cudo... ima akcije dobre al generalno trt
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
https://youtu.be/FeFkGODz3-0?si=SScPLN5LaLYadEZb
Mi smo lopovska država ali me čudi da su hrvati dopustili da ih tako razvaljuju cijenama.
Po meni jednodnevni bojkot ne može ništa dobro donijeti, ono što ne kupimo u petak kupićemo u subotu. Ako se već želi postići neki efekat hajde da petnaest dana bojkotujemo jednog prodavca kao opomenu i njemu a i svima ostalima da sledeći put to mogu biti oni. U nekoj drugoj državi bi ovo vjerovatno dalo rezultate ali pošto živimo u Crnoj Gori bojim se da bi i taj vid bojkota bio bezuspješan jer prosječan Crnogorac neće izaći iz svoje zone komfora i promijeniti svoje svakodnevne navike.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Bojkot jedno lanca takodje nema puni ucinak jer je problem velikih cijena i kod proizvodjaca i distributera. Hajde da se potrudimo da nedjelju dana kupujemo samo ono sto je najosnovnije za puko prezivljavanje, znaci osnovna hrana i nista vise, pa da vidimo onda kako ce se ponasati kad nedjeljni promet pane za 30-40 posto. A svakako treba trajno bojkotovati svaki proizvod sa izrazito nenormalnom cijenom
Bilo kako bilo, znam 50 ljudi koji preksjutra centa potrošit neće, mislim da nas ne košta ništa (bukvalno :D) da probamo... :)
Najmanji je to problem, mi inace gledamo da trgovinu ne radimo petkom i subotom.
Bokanu i Oliveri je smetala pasteta nedeljom na pumpi, sto ne bi i par dana pazara bez
Prema podacima iz poreskih prijava, najveći crnogorski trgovački lanci su u 2023. godini u odnosu na 2021. godini imali rast prometa od 40 do 50 odsto, a rast neto profita od 120 do 196 odsto. Neto profit trgovačkih lanaca rastao je po četiri puta većoj stopi od rasta njihovih prihoda. Podaci za 2024. godinu još nisu objavljeni.
Nagrdit' cemo ih sa jednim danom bojkota. [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]