Min. 0.2 ispod fabricke specifikacije.
Printable View
Min. 0.2 ispod fabricke specifikacije.
A sto ovo za gume rodjaci?
Ja kao veliki drifter pumpam zadnje na 2.5.
Fabrika veli 2.4, tako idu prednje a pozadi da se kliza to sto moze ;)
A i uvija se guma pri brzoj voznji ako je izduvana.
Lancia kappa coupe 2.0T
klima mi ne radi
nije crkao osigurac kao ni ventilator (klima radi, ali e izduvava)
pitanje:
Yna li neko dje se nalazi relej koji je za klimu???
je li ko od vas vozio Barum Bravuris 2 i/ili Toyo Proxes 4E ? kako su se pokazale?
za barum mi su mi se falili ljudi, mada je sam misljenja da za voznju krzo grad i do mora svaka je guma isti matrak.ista klasa-svaka guma je dobra.
p.s meni su fabricki bile gume na 2.4 (16/205/55) i spustio sam ih na 2.2 ali cu narednih dana i jos dolje. na 2.4 je auto bilo kao da vozim kremenko-car.uzas.
kad kazes trosi se brzo mislis li na nekih 10.000 km razlike?
Pazi, sa mojim gumama sam presao oko 24 000 do sad, imam jos 70-75% mesa.
Frend sa Toyom je presao 22000 i nesto, i bile su ready to go.
Ja mislim da cu ubit 55 000 km s njima.
Opet kazem, ne drze kao Toyo Proxes ili kao Bridge RE720, a ni kao Conti SportContact (iako bi trebalo da budu tu negdje, jer ih radi Continental i smjesa je slicna SportContactu), ali su tihe, jake, auto je mnogo upravljiji nego na Pirelli P6 koje sam imao prije ovih, po snjegu sam vozio bez problema i zadovoljan sam aquaplaningom. Bocno drzanje po kisi nije odlicno, ocjena mozda 7/10.
Overall oko 8/10.
ali ti nemas zimske tako da je to dosta. ja cu da trgujem gume pocetkom aprila i njih cu da uzmem i zato te i pitam. s obzirom da imam zimski set onda sam miran 3 sezone (prelazim oko 1000km mjesecno). je li im cijena oko 70 eura?
Moje su 225 55 R16, i bile su oko 500, ali ja sam ih uzeo po nabavnoj.
Mislim da je frend stavio bas te na Clija (195 55 R15) i javim ti cim saznam po koliko ih je platio.
Ne ne, po nabavnoj.
A ova moja dimenzija je skupa.
P.S.
http://img6.imagebanana.com/img/cxgf...305_231344.png
hvala diretore, don fabio.
i ja se nasmijah i ufatih za glavu hahahahhhh
Neka neka, i ja sam tako mislio jednom da cu moc sa 35.000 na contisport3 brzo da vozim
ja sam fabia za 55000 promijenio 3 seta... prvo 4x dunlop sp sport, pa onda 4x continetal premium contact2...i na kraju nokian, a ovo su sve ljetnje...a dvije zime izmedju su vozene zimske...i sad cim se skinu zimske, idu nove ljetnje...to ti je 4ti set guma...
ako imas neku foru kako da predjem i 30000 sa jednim gumama ja bih volio da naucim :) ali da vozim, a ne da milim :p
p.s.
taj barum mora da je neka legura bakra, aluminijuma i malo gume, pa ti toliko traje :)
E, znam, samo sto si ih ti sjebao kod aluminijskog i bile su ti kao plastika.
Drzis se ogranicenja na putu, bez "sportske voznje"...znaci vozis normalno. Da ti radi ABS i kontrola trakcije, kontrola pritiska svakih 10 dana, rotation svakih 4000-5000 km.
Dacu ti sliku gume i tacnu kilometrazu da vidis na sto lice.
U USA ljudi voze po 70-100 000 km na jednom setu. Recimo Yokohama Advan ide 100 000 kao iz *****, Kumho Solaris je dizajnirana da traje 100 000 milja i td.
sve zavisi od voznje,jer guma osim sto se najviše trosi na kočenje tj na naglo usporenje tako i na naglo ubrzanje..
e svaka im cast ako mogu toliko...daj da porucimo onda te gume...ja 20000km ne znam predjem li sa jednim setom...
To sto se tice amerike i uopste okolnih zemalja dje ljudi dosta voze otvorenog puta obda mogu bash masu , a drugo je kod nas dje je takav teren 100m kreni pa stabi , uzbrdo,nizbrdo ...