http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...336c116ed3.jpg
trgovinska
P9lite
Printable View
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...336c116ed3.jpg
trgovinska
P9lite
Niko ne pominje udes od sinoć na podvoznjak ka Starom Aerodromu?
Zna li neko sta se na Crkvine desava? Zastoj je do Bioca, pravac Pg zatvoren
Sent from my D5803 using Cafe Del Montenegro mobile app
Krenuli smo davno. Bosanac sa mercedesom, oba balona pukla i soferka kao paukova mreza, al su svi ok valjda.
Sent from my D5803 using Cafe Del Montenegro mobile app
Zao mi je momka, al mi nije jasno dje se zalijecu ljudi sa ovim skatulama, to je bilo auto prije 30 god.
Neko kod ekonomskog raznio ostrvo. Gore kod pumpe u centar dvica oborila semafor itd... sto radi ovaj narod nije mi jasno
Na skretanje za pod goricom i jafanu lim neko okinuo znak, super je bio dan
Sent from my iPhone using Cafe Del Montenegro
10+ danas.
Udes u Budos. Poginuo momak, cura u komi. Masu povrijedjenih.
http://m.cdm.me/#/article/444575
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Nije u budos nego poslednji tunel ka pg iz nk... Zlo kolika je kolona
Nekoliko udesa je bilo danas između DG i NK.
Jedno auto je slećelo sa puta kod donjeg manastira, jedan udes je bio na skretanju ka manastiru sa magistrale, jedan udes je bio kada se izađe iz DG.
Naravno ovaj u tunelu je najgori, evo sam u koloni 4 sata..
Sent from my SM-N930F using Tapatalk
Nista bez Renoa
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net...g=eyJpIjoiYiJ9
drvo je krivo..nije drzalo odstojanje
Ima ih najvise, jeftini su... To ti je pokazatelj kupovne moci nasih gradjana, na zalost...
Odlicno. Dako im se smanji broj.
Ovo je katastrofa, kad ce ljudi naucit da se po kisi ne vozi ka po suvom.
jel iko zna sto se desilo ovo prema nk...ja nailazim samo na informacije o broju vozila, ali niko ne pise sto se desilo...
mada je to sad i najmanje bitno...dva zivota mlada su ugasena...
Preticanje u tunelu.
ako je istina nije mi zao da mi je stana sto me rodila skoncala juce tu
P9lite
Potpisujem.
Kseniju sam poznavao dobro, ona je došla u Nikšić vozom a taj momak joj je ponudio prevoz te je krenula da se vraće sa njim kolima. Koliko sam shvatio, poznavala ga je iz viđenja samo. Sudbino prokleta.
Ovo je užas što se radi, ja ne pamtim da je gori niz bio. 3 dana se sastavit ne mogu da neko ne pogine u saobraćajnoj nesreći. Ako ovo nije alarm da treba reagovat i nešto preduzet, ja ne znam koliko ljudi treba još da pogine da bi se nešto pokrenulo?
Ne velim ja, u 90% udesa je ljudski faktor u pitanju, svijest je teško promijenit, ali brate ako treba jebavat majku majčinu po džepu nesavjesne vozače, onda to i radi. Kontrole na svake 10km bi stavio, nešto bi promijenio, ne znam...
Za milion stvari pa i nesavjesnoj voznji,po meni je NE-vaspitanje od malih nogu sve iz kuce krece...
Svega tu ima... Ja znam da licno odbijam da se vozim sa pojedinim kaskaderima - jednom probao i nikad vise...
Isto tako se trudim da "nije do mene", ali ne znaci da ne pogrijesim (srecom bez posljedica) - uvatis sebe da si prekratio krivinu, a neko ipak izbije, ukljucis se a nije trebalo, preteknes pa jedva ugrabis jer si precijenio put/sebe/auto itd...
ali sve krece od sitnica, prvo si pricao dok vozis, pa si kucao poruku na semafor, sad se dopisujes aktivno i vozis...
kod brze voznje i preticanja je isto... nekad si bio na do +10 od ogranicenja, sad si na +29 jer tu ne uzimaju vozacku pa ces platit, pa pretices vozeci 130 dje je ogranicenje 80, a krenuo si sa 100 da pretices i sve to jer ne bi da sacekas no "samo jos ovaj" kamion/autobus/auto da ne guslam za njim sad 2 kilometra i u zelji da ustedis minut potrsosis sve minute koje si imo...
jbg, neki se nikad nece dozvat u glavu, ne ni kad ih nesto zestoto zaboli ce opet reci "NECE MENE" ili "JA SAM SIGURAN VOZAC"... a moj stari je vazda govorio "ja znam koja budala ide odovud, ali koja ide otud je problem"
isto to je bilo ovima juce sto su vozili svojom trakom barem 80 (po ogranicenju) i odjednom ispred tebe auto - ako oboje vozite po 80 na sat to znaci da ste svake sekunde 45m blize jedno drugom, a kako je prosjecna reakcija u voznji 1.5 sekunda (znaci 70m puta) to znaci da vjerovatno ni skontali nijesu sta ih snadje...
no, lako je palamudit odje - tamo dje treba, ove rijeci nikad nece doprijet niti ce dozvat ljude u pamet, zao mi je najvise njihovih familija - njima je sad svejedno
Davno bijaše, na Meterizama u nekom BMW-u izginulo nekoliko momaka. Jedan od njih je bio sin nekog policijskoj funkcionera, što je valjda bio znak za buđenje. Počele češće kontrole i bogami upristojio se saobraćaj. Znalo se ,,guslat'' iza kamiona sve do isprekidane. Neke sam stavljao statistiku, pa kada je nađem, opet ću, vidio se efekat rada (ako svedemo ljudski život na statistički broj).
Sent from my Motorola 8400
Malo prije republicka kod rampe u Zavoric zaustavlja.
A put Zete se vozi 150.
E o tome pricam. Za pocetak bi dovoljno bilo da imamo svijest bar za to "guslanje" iza kamiona do isprekidane. Nevjerovatno koliko strpljenja nemamo. Par puta mi se desilo da guslam iza nekog FAP-a, puna je linija, sasvim neeebitno sto ja mozda vozim auto dje ce mi to preticanje trajat nepune 2 sekunde. Ali ovaj iza mene sa nekim saxom, dvojkom, trojkom ili pasatom karavanom trece generacije, krene pretice i mene i FAP-a citavu vjecnost. To su nevjerovatne stvari, to su ljudi sa psiholosko posmatranje. Takve bi ja fino iskljuciva' iz saobracaja odmasadaodma i slao na terapije, na psihicko maltretiranje ako treba dje ce im u njihove maloumne mozgove utuvit u glavu da se na punu liniju ne pretice, pa makar jebena vespa bila ispred tebe...
Isto tako se ne pušta u saobraćaj tamić natovaren drvima, koji ne prelazi 20km/h na magistralnom putu...
Interesantno bi bilo vidjet ova strogoca na tehnicke preglede je li sto statisticki uticala na smanjenje broja udesa i poginulih/povrijedjenih.
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk