Eee ali ja nijesam tatin sin :) (i ne zaebajem se sto bi se zaebavsao,sto cu davat 50 ako mogu manje)
Nego dje rece da podjem?
Printable View
Eee ali ja nijesam tatin sin :) (i ne zaebajem se sto bi se zaebavsao,sto cu davat 50 ako mogu manje)
Nego dje rece da podjem?
djeca masline
067543143
corsa b - iscitah dijagnostiku danas jer mi je gorjela lampica mrzna i pokaza kod 13 - Lambda Sensor (Open circuit).
Lambda je sa jednom zicom nema grijaca ako je uopste bitno a zanima me sta znaci kod jel rich ili lean smjesa kad je open circuit???
Koliko je moglo uticati za potrosnju npr.1l ili 2l ili 3l ???
Inace uzeo sam novu lambdu i stavio nego me cisto zanima posto je gorjela lampica evo 3 mjeseca i sve me muka da odem da vidim sta je.
Djeca-Lakovici :)
postoji li kakva mogucnost da saznam kolika mi je kataloska vrijednost vozila uvezenog iz srbije?
koje vozilo?
jedno pitanjce, jel ista glava motora na onog starijeg l200 mislim da je 2002 god 2.5 tdi i na pajera istog godista?
anketa za ljude koji voze na 18tice, konkretno 235/40 r18 - na koliko ih pumpate?
Jedno kratko pitanje, sjebano mi je osvjetljenje instrument table,znaci ova crvena pozadina sto je bila ,to je u stvari neki lijepak bio koji je izgorio i slabo je osvjetljavalo,ima li ko kakav predlog sta da uradim posto mi sad osvjetljenje ne valja?
Sad je prejako?
Debljina gume nam je ista, a ja pumpam na 2.2
Fabrika kaze da na turbo model 17ice pumpam na (sa do troje ljudi u kola)
Prednje: 2.5
Zadnje: 2.3
A za moj motor 17ice kazu
Prednje: 2.2
Zadnje: 1.9
znaci pricam o istim dimenzijama felmi/guma, samo motor drugi
Sad ne znam kakvu ulogu moze igrat motor osim tezine... al ne vjerujem da je tolika razlika...
Ono sto sam primijetio, je da fabrika propisuje za moje auto isti pritisak gume, bila ona 15ica ili 17ica, dok god je na tom autu... tako da pogledaj koliko ti pise na auto, a to koliko je inca felma ili kolika je guma moguce da ne igra ulogu, tezina auta igra... ovo zakljucujem iz "astra g owners manual"
Gori, kako moze da ti bude debljina gume ista?
215/40 r17
Ali ti imas 215 40 a on 235 40.
da, ali meni je 17 njemu 18... cak je meni valjda i tanja od njegove
17 i 18 nema veze sa 40...
Sa 40 ima veze samo brojka 215 odnosno 235.
Da, tebi je tanja.
P.S. ja pumpam 1.9 all around.
koje su tebi dimenzije?
inace meni milijardu ljudi kazu da treba da pumpam minimum 2.4 naprijed/nazad.
Mislim da toliko pise i na poklopac rezervoara ( za fabricke 17tice). Znaci 18tice mogu lagano 2.7 ili 2.8.
Mozda malo tvrdje bude ali makar potrosnja poboljasana.
Ja idem 1.8 prednje, 1.9-2.0 zadnje, potrosnja je veca, sporije ubrzanje (jos vise :) ) ali je full ok voznja za nase puteve
ne bih ja to pumpao preko fabrickog pritiska
evo na cep mi pishe za 17tice u zavisnosti od LOAD-a, naprijed 2.6 nazad 2.9 (everyday 2 do 3 osobe) a 4 osobe + prtljag naprijed 2.9 a nazad 3.2
a ja do sad sve pumpao 2.3 ili max 2.4 na 18tice
Da vidimo kako ce sad bit.
Probacu 2.7
Meni su 185/55/15 na koliko preporucujete ? Zimske su gume Michelin Alpin, do sad sam pumpao 2.0 napred 2.1 nazad