Ako uredjaj ima Apple garanciju nosi se u iCentar jer su oni authorised service provider. Nebitno od radnje i države dje je kupljen.
Printable View
Ako uredjaj ima Apple garanciju nosi se u iCentar jer su oni authorised service provider. Nebitno od radnje i države dje je kupljen.
Nije taj rok vise 45 nego 15 dana
Da prenesem svoje utiske iz telekoma danas, ponio sam telefon na reklamaciju, za 8 dana prolazi prva godina od kupovime, na garanciji pise da imam 2 godine medjutim u telekom tvrde da 2 godine ne vaze jer ona druga znaci samo da proizvodjac tvrdi da ce uredjaj ispravno da radi 2 godine ali da je garancija u stvari samo godnu dana na popravke??? Ostao sam zatecen bas ovakvom pricom koja je toliko jadna da je to preslo svaku mjeru, obmanjivanje potrosaca ili sta je vec ovo? Na pitanje ako proizvodjac tvrdi da ce uredjaj da radi 2/godine ispravno sta ako se to ne desi? Nije znala sta da odovori.....samo je rekla vi sami snosite onda troskove popravke... Sta reci povodom svega ovoga kad u garanciji jasno pise da traje 24mjeseca ... Strasno . Sa obzirom na sve ovo i koliko su primitivni i jadni ja vec vidim da ce da mi vrate opet pokvaren uredjaj, mene interesuje dje se nalazi centar za zastitu potrosaca u koji cu moci da im prenesem ova pozitivna iskustva? Inace sam usput naveo da ocekujem isporuku novog uredjaja jer je vec treci put na servis zbog istog kvara u roku od mjesec dana.
Trebao si odmah da im zaprijetis prijavom pa da vidis.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja sam to sa telenorom rijesio ovako.
Zvao centar za zastitu potrosaca. Spojili me sa nekim inspektorom kojem su mobilne mreze prioritet.
Objasnio mu situaciju. Posle 5 dana zovu iz telenora i mole da se povuce sve i da ce neki mag od majstora da popravi tel. Da kazem da sam 6x nosio tel. A po zakonu ako nesto u garantnom roku poneses na popravku 5x taj poslednji put momentalno dobijes nov uredjaj. Zato sad imas kod mobilnih operatera 3 servisa
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
Najjaca izjava sto sam cuo danas u z mobile kako li se zove, iphone star mjesec dana se vec drugi put reklamira i kaze ovaj radnik kao ako je bez tackice ok, a ako nije moracemo da prepakujemo telefon novi sto dobijes [emoji23][emoji23]
Ne znam sto ovaj drug ne ponese u icentar odma...
Po zakonu garancija mora biti 24mj, ne moze manje.
Sent from my HTC 10 using Tapatalk
Ma u tcom su meni objasnjavali da nidje u zakonu se ne pominje garancija nego saobraznost i da to nije isto blabla .... [emoji23]
Obrni okreni oni bi morali da ga poprave u tom roku od 24 mjeseca sta god da mu bude (a da gi nisi kriv)
Kada je Iphone uredjaj u pitanju garancija je godinu dana. Nadam se da ce kolege uspjeti da rijese kvar u suprotnom duzni smo da vam se obezbijedi novi uredjaj.
Eto odgovor od telekoma sa fb
Ja jedno oni drugo...:D
Na kojem broju si dobio centat za zastitu potrosaca..
Poslano sa mog Coolpad E570 koristeći Tapatalk
Podji ti to iCentra dok jos imas garacijy kod njih pa neka oni resavajy to sto imas,i plus ces dobiti dodatna 3 mjeseca garancije
Nema sta tu da se “gubi garancija”, ako iCentar izvrsi popravku/zamjenu onda dobijas potvrdu, a i telekom/telenor to moze da vidi u bazi kod Apple.
Svakako telefon trebas da predas prodavcu dok je jos u garanciji i u zakonskom roku moraju da ga poprave i da ti produze garnaciju za onoliko dana koliko je bio kod njih.
Kod apple je pravilo +3 mjeseca ili ako je ostalo vise od 3 mjeseca, onda do kraja garancije..
Inace u srb su redovno znali da dobiju novi telefon, i novu garanciju od 24 mjeseca... (preko operatora kad ga reklamiraju)
ako imate problem sa ajfonom onda i icentar
Drugu jednome crkao 6s pola godine pred kraj garancije u tcom. Dali mu novi ali garancija mu je trajala jos tih pola godine.
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
Telefon i dalje na servis od proslog ponedeljka a tada sam napisao i prigovor sa zahtjevom za isporuku novog na koji nisu odgovorili a duzni su roku od 8 dana da odgovore na prigovore...
vidji sve sto ti se desava je u tvoju korist.
samo cimni EKIP i sve sirijesio
Kontaktirao sam ih, odma nakon toga su zvali iz telekoma da mi jave da su poslali odgovor na prigovor te da je odgovor kako ce servis utvrditi da li uredjaj podlijeze zamjeni, svakako jedva cekam da dobijem uredjaj ponovo da vidim kako su ti strucnjaci rijesili problem valjda nisu i ovaj put azurirali softver i pomislili kako je to rjesenje problema koje tel. ima.
Posle 15 dana vrate mi telefon iz telekoma.
Odgovor naravno ‘ne vide’ problem.
Ironija je da čim sam upalio telefon to pisti na punjač, gasi se na 5% - 10% ako se i izvasi na 1% upali se posle minut na 10-15%...
Pukao telefon totalno;)
Zovem cezap upute me odnosno daju mi broj uprave za inspekcijske poslove.
A uprava za inspekcijske poslove danas nije imala struju pa ih nisam dobio.
Nadam se da će mi pomoći kad ih dobijem.
Inače iz telekoma su odbili da produže garanciju za onoliko dana koliko je bio na servis a usput mi poručili da ne mogu vise da ostvarim pravo na nju jer je prošla 1 GOD.
Kakve budale vise me ništa zacudit ne može. :)
ponesi telefon u icentar i sve ce ti rijesit
Kakva go*na,samo su ti zadrzali tel da ti istekne garancija,trebao si odmah u icentar i sve bi bilo ok
Bas tako to mi je i smiješno :)
Ovamo se ne radi o tome da ga odnesem u icentar već o tome kako telekom tretira korisnike koji su im dali 970€ za telefon, on je kupljen kod njih i imaju servis ne vidim razlog da ga tamo ne poprave i popravice jer ću na sve načine da se potrudim da se to desi.
Ja ne bih trosio vrijeme na njih nego direkt u icentar pa nek se oni potrude da rijese,ako ne onda u tcom svim raspolozivim sredstvima
Pusti ti kako se telekom fretira prema tebi ponesi ti odma tel u i centar ne znam sto sam sebi uskaces u stomak.Pa kad ti daju novi onda napadni telekom..
Sent from my Le X620 using Tapatalk
Kasno je sad za icentat, istekla mu prva god garancije..
Zovi inspekciju telekomu il kontaktiraj istyle u srb, po imei broju mogu da ti kazu spada li u program zamjene baterija :)
Koji tel? Ako je 6S provjeri ovdje i bez obzira na garanciju zamijenice ti bateriju https://www.apple.com/support/iphone...ectedshutdown/