Roksped, ali posto je star 6 godina ne vjerujem da je u garanciji.
Realno, e-Golf je generalno los el. automobil.
Sto ne gledas hibrida?
Printable View
Jer mi je cilj da idem sa potrošnjom ispod 2e na 100km.
To ne mogu sa hibridima.
Prelazim mjesecno oko 3000km i računao sam uštedu oko 5e dnevno.
Gledao sam i Zoe, Leaf, čak i Twizzy.
Ipak Spring (novi) i eGolf (polovni) mi se čine najbolji.
Da želim da se ispružim uzeo bih Mokku električnu ali to je previše novca po meni.
Bukvalno ne vidim razliku u odnosu na dizel/benzin. Imaš mjerač, kada padne na 1/4 napuni do kraja.
Poslato sa Ultra S22 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Samo, revervozar napuniš za 2 minuta, a koliko sati ti treba da napuniš 200km na eGolfu?
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
Zavisi od punjača.
Međutim to mi ne igra ulogu, ja bi ga punio ispred firme ili kuće.
Gradski punjač oko 1 sat.
Kućni oko 13 sati
Trofazni oko 8 sati, taman u toku radnog vremena [emoji6]
40kwh mozes da punis maksimalno, s tim sto kada dodje na 80% punjenje pada na 25-28.
Dalje, treba provjeriti koja je baterija u ovoga jer pise da ima 116 ks a sa tom snagom ide baterija od 24khw sto znaci oko 140 km domet. Dodaj tu nekih 3-5% degradacije svake godine i dodjes na 100 km dometa.
ja bih Daciu Spring zaobisao, elektricni trotinet sa krovom.
ovo mi ne izgleda lose za 12k, opet je dosta noviji od golfa...Imas i VW E-UP za ove pare
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...4fb9d6&ref=srp
Čini mi se da baterija nije uključena u cijenu, nego se iznajmljuje.
https://youtu.be/X1t_poDn19o
Zoe na Njemačke za istu cijenu kao Golf na naše?
A ne hvala, Golf je Golf u ovom slučaju... Misliš Spring je loš?
Obični Daciu dizel vozim od 2010. Promijenio sam tri komada (dvije generacije) i osim što su sedišta loša ne vidim ništa loše u njima.
Šta ima loše za Spring?
Evo u moje selo od 5000 duša ima:
1 bošista
1 reglaža
1 vulkanizer
2 auspuh majstora
2 limara / lakirera
3 električara
3 mehaničara
više od pola su vrhunski profesionalci. Siguran sam da je stanje u PG mnogo mnogo bolje [emoji4] no neki filozofiraju kao da voze RR u najmanju ruku.
Ne mora auto da bude RR, i za obicna auta treba znati koje ulje, koji antifriz…zbog pogresnog antifriza moze da strada dihtung glave npr.
Najveci problem kod nas je sto ljudi kupuju ono sto ne mogu da odrzavaju, voze do iznemoglosti i kad ode kod majstora ovaj ne zna odakle da pocne jer mu je doveo kantu koja je za otpad, a ne za mehanicara.....a montazera ima koliko oces.
Sent from my iPhone using Tapatalk
At home*
P.S. Ako se već gađate doskočicama na stranom jeziku.
Radi ti što oćeš,ko ti brani,ostavi nas ostale da radimo kako mislimo da nam je lakše, legendo [emoji23]
Sent from my Redmi note 12 Pro 5G using Tapatalk
A dobra fora sa nevjestom na vidikovac pa imas opravdanje da napunis baterije ,samo sto uz merlina drnda agregat...
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Ja i kod frizera vise ne idem, sve sam kuci. Makaze svi imamo i za strane onu masinicu za damu.
Iskreno, zabolje me, vase auto vasa stvar, samo rekoh da ima nacina i sam kod kuce da odradis servis i jos dosta sitnica i da njje neki bauk, ko ima vremena i ko ima volje, ne cekas red kod majstora, i sam odradis kad se tebi digne, sad sto se pecnulo par vas sto ne znate ni tocak zamjenit, sijalice, izmjerit ulje, izmjerit antifriz i glicarin, no zovete vulkanizere i slep sluzbu, to nije moj problem.
Dobro je to. :)
Harry, nije to baš tako crno-bijelo. Ja umirem da uradim mali servis, bar to nije problem. Problem je što nemam đe, pa plaćam