Zasto bi to bilo ko radio, ja npr znam to uradit i imam vremena ali uvijek platim. Oces da kazes da neki dr ili profesor, treba da zna ulje da zamijeni?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Drug,nije stvar znas ili ne znas. Ocu li ispred zgrade da mijenjam ulje? Drugo treba ti alat da skines filtere,ne mozes na ruke sve. Kako idemo,namo ne trebaju majstori za kola,svako radi sam.Upravo to drug,radije dacu 20e da mi zamijeni nego da ostanem 2h da mijenjam ulje.
Sent from my Redmi note 12 Pro 5G using Tapatalk
Sve zavisi, ja znam i doktora i profesora koji to sami rade kod kuce iz meraka, a ne zbog 10-15 eura. Svi imamo tih 20e da platimo za zamjenu ulja i filtera, ali nije neki bauk majku mu... pola sata posla max.
eo i ja vazda kod meštra dje ja gospodin rodjeni da se prljam crnim uljem zbog dvaes eura
A dobro postoje ljudi koji ne zele sijalicu da zamijene na auto ili ne znaju a kamoli mali servis da urade....
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Ma dje, ko to moze zamijenit?
A dobro, zajebano je stvarno ko zivi u zgradu i nema dvoriste
ja za filter nafte moram da skinem tocak i oplatu tocka, i kad ga zamijenim onda moram da drukam pumpicu 20 minuta i da molim boga oce li da upali....Prosli put upali i radi 10 sekundi i ugasi se, i tako 10 puta, dok nije vazduh izbacio
Jedino oko trapa ne volim da radim na autu. Ostalo sve sam. Mada treba raznoraznog kvalitetnog alata. Sa komplet gedorama od 20€ se nema što tražit bez da izjedeš šarafe i napraviš sr*nje.
Meni je ljepše srediti par računara i uzeti 100e i onda ih dati nekom majstoru za zamjenu djelova ili za krečenje.
Ne zato što bi meni bilo teško da okrečim, već da svako radi svojposao a ne da svi radimo sve.
Poslato sa Ultra S22 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
ja treba da sredim dobose, koji nikad nisu otvoreni ni dirani za 190 000 kilometara...ne znam je li pametnije da idem kod majstora, jer se treba jebat s onim oprugama
Kakva priča, nevjerovatno.
Kad odete u kafić, obavezno uđite u šank sami sebi kafu da napravite i ponesete za sto.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
ti vjerovatno bezis od svedskog stola
Svaka čast svakome, ipak mislim da je bolje profesionalcima ostaviti da se bave svojim poslom.
Makar neću sebe kritivi ako šta za***** [emoji4]
Švedski sto i poljski WC [emoji16]
Šta mislite o ovome autu.
Uzeo bih ga, ako nemaju mane oci modeli. Hoću da vozim električno, a ovo mise čini kao ok karta za ulazak.
Oprema me ne zanima, samo da li ima mana.
https://autodiler.link/MRqiUFuc5Ag4b9Nu9
Koliko vidim, mogu oko 200km sa njim, voljeo bih da je više ali šta je tu je... Nosiću neki UPS od 2Kw stalno u gepek [emoji1787]
Mene je strah ovih netestiranih baterija od proizvodjaca koji nemaju iskustva sa ovom tehnologijom.
Znam da su imali nekoliko opozica, izmedju ostalog za menadzment baterije i elektromotore.
Hmm, 17K za auto sa kojim ne možeš odvoziti PG-HN-PG...
8 godina stara baterija :thinking:
Šta misliš daje li Osmanagić kakvu garanciju na to?
U slučaju kvara ko ovo servisira?
Možda je najbolje uzeti novu Dacia pa neka se Alliance brine [emoji6]
Jedina relacija koju vozim je
BR - PG
PG - NK
Zato je potrebno da ima oko 150km.
Za sve ostale stvari, van CG imam Insigniu.
Ljeti mozes oko 220, zimi ni 150 km. Problem je sto nema toplotnu pumpu i grijanje radi pomocu grijaca koji trose dosta. Drugi problem je li-ion baterija koja se trosi sama od sebe kad je hladno. Druga stvar je sto kad imas jos 50 km do nule snaga motora pada, ne radi grijanje...
Elektricno auto ili proliv u oba slučaja ne znas oli do kuce doći...
Sent from my 2201117TY using Tapatalk