https://m.cdm.me/hronika/kod-gusinjanina/
What are the odds? 😂
https://m.cdm.me/hronika/kod-gusinjanina/
What are the odds? 😂
prosle godine je imao 19. godina hehehehe
Više krivičnih dijela a manje dana zatvora ne pamti naše pravosuđe.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
ako ne bude osnovao gusinjski klan ništa nije uradio
Mali je jaci od sistema, samo rokaj mali, kad si jaci od drzave boli te uvo! :)
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Prelazak sa prodaje grafičkih i telefona u jaču i veću sferu...
Sviđa mi se što smo svedoci nastanka legende [emoji6]
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Gusinjski Catch me if you can
Sent from my M2101K6G using Tapatalk
Brat se legalno bavi kriminalom,ahaha.
Report spam/junk obavezno
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e4252d453a.jpg
Sve prevare.
Počeli su i meni opet da stižu evo nekoliko dana.
Samo obilježi kao spam i blokiraj broj.
Ne znam jeste li primijetili ima puno aplikacija dje ulazes pare pa za mjesec dva ti vrate ulozeno i onda lijepo kreces da zaradjujes al za sve ti uzmu id tvoj licnu slikas sa obje strane, verifikujes se snima ti selfi iz svih uglova .... kako se lijepo pravi neka baza podataka za neku prevaru vijeka....
Zbog toga ja imam karticu koju koristim samo za te radnje, pa iako me neko nešto zezne boli me briga, a potpuno drugu karticu koristim samo za čuvanje novca.
Ja sam počeo da sumnjam i u ove neke obične aplikacije i operativne sisteme da me špijuniraju, a ne to...
Zna se da masu web aplikacija kao što su Google Drive, i ostale Googlove, GitHub, Notion itd. onda nativne aplikacije za code editing kao JetBrains, Visual Studio Code i mnoge druge treniraju machine learning modele nad tvojim podacima i na taj način te indirektno špijuniraju, pogotovo ako su podaci kreativnog ili naučno istraživačkog tipa. A zna se da te neke aplikacija direktno špijuniraju. Ali ima i aplikacija tipa za sinhornizaciju podataka koji su besplatni da se downloaduju i koriste, za koje ja nemam lično nemam dokaza niti argumenata da tvrdim da mi kradu podatke, ali za koje sumnjam da nude opcije sihnronizacije i čuvanja podataka na nekom cloudu a da pritom oni istovremeno i kradu sve podatke koje posjedujem, i zbog toga ja ni ne koristim dosta tih aplikacija, iako su veoma dobre i korisne. Jes da nemam šta da krijem, ali imam pravo na privatnost koju tako pokušavam da gradim nekim odlukama koje donosim kada je upitanju networking itd., iako to može da izazove paranoju kod nekih bezbjedonosnih struktura koje se brinu da ti nisi "terorista" ili "prijetnja" tako što provjeravaju sve tvoje podatke bilo da se radi o ličnim dokumentima, dopisivanjima, objavama na društvenim mrežama i ostalim oblicima podataka koji na određen način definišu tvoj mentalni profil. I kad počnem ozbiljnije da preduzimam neke mjere tipa da više ništa ne čuvam na google drive, da šaljem mailove preko nekih vrljavih ruskih email providera i druge stvari onda ću biti u dobroj mjeri siguran da mi je dobar dio online privatnosti sačuvan, osim onoga što javno dijelim, kao npr. ovaj komentar koji trenutno pišem na ovom forumu.
A ne ne sad ti traze licnu kartu ili dokumenat sa slikom sve da je legalno a zauzvrat ulozis 200 eura pa dnevno dobijas 7 eura... pa sve tako i to radi i radi i radi evo vec godina dana... pa ce se ta opet ugasiti apk i nova otvoriti... a ostanu te id baze podataka...
ja sam na neke kripto platforme (cex.io i kraken) uplaćivao novac kad sam ranije nešto tu ulagao i isto mi je tražilo da slikam pasoš i pošaljem pa onda da nekako skeniram onaj rfid iz pasoša pa razne podatke sa lične karte, pa da se slikam sa papirom na koji piše šta oni kažu i pošaljem im to i svašta još nešto :D a zauzvrat neka što nisam dobio ništa , nego čak na ovaj cex.io ne mogu ni da podignem pare koje su moje i koje samo jedno vrijeme ulagao, već stoje tamo evo 2 godine. Kako to obično biva kada je novac u pitanju, kad ga daješ onda je sve lako i jednostavno, ali kad treba da uzmeš novac onda je sve teško i komplikovano. Ja tu ništa nisam zauzvrat dobio, samo izgubio, a to što ti pominješ mi još sumnivije djeluje, to mi baš nije jasno, možda je neka piramidalna šema?
Ma jes standardno , uclanjujes druge ti tobos nesto klikces zaradjujes ..nije se jos proculo pa mozda i povrate i zarade se pare... ali sve mislim da mora nekako da id karte prodaju na black market... za lazne lasose licne...mozda je samo teorija zavjere ruske sekte turske ćelije....
Na 200 eura 7 eura dnevno dobijes tako ko prethodnice za mjesec povrat... a onda zinu prsutice pa se ulaze u neke generatore .... od novog clana 25 eura .... i tako dalje .... :))) e da i dobijes kreditnu karticu trust cini mi se valjda je to nekog Ukrajinca koji je u Hrvatsku sad i sa njom regularno placas idea aroma sportvision svudne...
Ps e kad se sjetim druga dobrog sto se lomio za shel sto je kod nas bio aktuelan pa on je znao za to 6 mjeseci sigurno i taman kad se nakanio dignu 3000 eura kredita uplati i puce ko zvecka....
" Zdravo, nadam se da vas ne uznemiravamo , vaš bankovni račun će biti blokiran jer je bilo pokušaja online kupovine na nekoliko različitih web stranica (virtualni virus) i molimo vas da potvrdite da li ste to bili vi ili neko drugi.
Nardi Krasniqi
Priština 1000 " ovo je poruka koju dobijaju neki građani koji su klijenti jedne od banaka na Kosovu.
https://insajderi.org/wp-content/upl...807x1024-1.jpgRinard Krasniqi je mladić iz Crne Gore koji nije prvi put prevario građane, sve što ga razlikuje od prethodnih vremena je metoda koju je koristio, piše Insajderi.
Gjonbalaj živi u Plavu, u Crnoj Gori, i kao što pokazuje njegov Facebook profil, njegova strast je programiranje. Ova oblast mu pruža priliku da prilično često zloupotrebljava podatke.
Ime Rinarda Gjonbalaja, poznatog i kao Nard Gjonbalaj, godinama je poznato nekim građanima. Kažu da je osumnjičen za prevaru raznih osoba u Crnoj Gori, Albaniji, na Kosovu i u Makedoniji.
https://insajderi.org/wp-content/upl...1024x444-1.jpg„Broj Crne Gore, ovo je Nard Gjonbalaj, bavi se ovim zlim stvarima od 2015. godine, otkako ga je policija strpala u zatvor, već je oslobodio više od 500 ljudi sa ovim zlim stvarima širom Kosova, Albanije, Makedonije i Crne Gore“, kaže komentator F.Ç., u grupi 'Network Prishtina' na Facebooku.
Dana 6. aprila ove godine, o istoj osobi pisao je i kosovski novinar Besart Galica. Galica je napisao da Gjonbalaj ima otprilike 18 godina i da često vara građane, piše Insajderi.
Kosovski novinar je spomenuo nekoliko slučajeva kako je uzimao novac od građana.
"1. Svako ko objavi da mu je ukraden automobil, kontaktira ih i obmanjuje ih da imaju automobil, te traži 300 do 450 eura u gotovini navodno da bi im rekao gdje se automobil nalazi! Novac se prima ili putem Money Grama, Western Uniona ili čak radio taksija", napisao je novinar.
https://insajderi.org/wp-content/upl...08833058_n.jpgDodao je da Gjonbalaj također obmanjuje građane koji traže pomoć za liječenje u inostranstvu, tražeći od njih 200 ili 300 eura kao depozit i obećavajući im da će, kada pošalju novac na njihove bankovne račune, donator uplatiti velike sume.
"Ljudi koji traže sredstva za ozdravljenje. Kontaktiraju vas i kažu vam da će velike sume novca biti date u ime donatora, ali prvo da biste primili taj novac morate platiti proviziju od 200, 300 eura", napisao je Galica na Facebooku.
On i neki građani tvrde da su prijavili Gjonbalaja policiji, ali da protiv njega nije preduzeta nikakva akcija.
Neko će ubiti psihopatu.
ja ne vjerujem da ovaj lik jos traje
Hahah kakav Catch me if you can [emoji16]
Sent from my CPH2791 using Tapatalk