oladi druze dosadan si sa svojim "poznavanjem" tenisa!
okle ja znam da joj je umrla baba:confused:
@igi, sto je debilno u tome sto sam joj prikacio jedan epitet u konstataciji da je izgubila?
btw. epitet odgovara njenoj faci.
Printable View
Da se Jelena toliko potresla sazvala bi konferenciju za stampu, predala mec i uradila to ljudski kako je i trebala.Pokojnu babu koristit kao razlog poraza i na taj nacin umanjiti pobjedu protivnice izaziva osjecaj gadjenja...
koji show danas! Federer, Djokovic i Stepanek prosli dalje, pri cemu su svi trojica izgubili prvi set. Ipak, Djokovic je danas najvise "odusevio" protiv 276. igraca na listi, koji ima makar 10 kilograma viska*:D Pa covjek je potpuni amater, a brejknuo je Novaka 5-6 puta, pri tome diktirajuci igru svo vrijeme. Novinar na ES fino maloprije rece: "The worst performance I've ever seen from a top pleyer."
Federer je napravio 59 neiznudjenih gresaka danas, ne znam je li mu to rekord. Ako to nije, onda one 23 u prvom setu sigurno jesu :)
Btw, raduje me ovoliko interesovanje za ovaj turnir ;)
a Witten je drvosjeca, nego to niko nije rekao Djokovicu, pa ga je previse respektovao :D Najsmjesniji teniser ubjedljivo koga sam gledao do sad. Ali ima forhend u pm!
Has i Verdasko igraju odlican mec, odavno ne vidjeh ovoliko vinera u jednom mecu. Peti set slijedi, bice opasno :)
Melani Oudin izbaci Sarapovu. Djevojka ima 16-17 godina, bice strasna teniserka sigurno! Odavno nisam gledao bolji zenski tenis, obje napadaju i udaraju kao lude. Sarapova jos nema sigurnost, ali bice i ona brzo ona stara
evo dobi Verdasko malo srece i vise hrabrosti u ovom posljednjem gejmu donijese mu pobjedu, Has kao da se prepane nekad jednostavno ili se brani potpuno ili pogrijesi, Oudin je odlicna bila i na RG a zato nam je Rodik na rubu propasti Isner vodi 2-0 , sad okrenuh da vidim sto se tu radi ?
kakav tenis danas, svaka cast Verdasku. Haas da je imao mozga bio bi davno No1, no ajd... A Rodik je nasao sebi ravnog servera, tesko mu ista moze. One tri brejk lopte u prvom setu sto nije iskoristio ce ga izgleda kostati meca.
koja glupost i Rodik i Isner su vidjeli da je loptica u autu po tragu, na chellengu lopta dobra sudija objasnjava sijenka je uvijek veca od traga ? wtf ?
Novak razočarao i sa ovakvom igrom nema nikakve šanse protiv Stepaneka.Izgubiće glatko.
Novak na cijelom meču nije ni jednom udario lopticu ravno odnosno ,,muški"
Sve su to bili spinovi, pokušaji topspinova a u suštini preslabi udarci.
Nikada nije bio lošiji...
ne brini nista sinisa, evo se Novaku otvara zrijeb da ne moze biti bolje. Ispali Kohlschreiber i Haas, njegove crne bestije, a i Rodick koji ga je ove godine unistavao je pred ispadanjem. Barem do polufinala mu je sad cist put, ako Rodick ne napravi cudo neko.
jel' istina da je ivanovicka ispala :mrgreen:
evo se Isner raspada, nece se Novak radovati rezultatu ovog meca ako Rodick dobije, a vjerujem da oce.
Odgledao sam do kraja meč Isner-Rodick i malo je reći uživao!
Sve što tenis može da pruži , pružio je sinoć.
Rodik stiže do 2:2 a onda oba tenisera osvajaju servis gemove i onda prvi šok za mene jer nijesam znao da su promjenjena pravila:Peti set se takođe igra u tajbreku!!!
Dovoljan je bio jedan minibrejk da gorostasni Isner pobjedi.
E sada o Isneru.
Zadnjih nekoliko godina nikada nijesam vidio igrača da toliko koristi servis-volej igru, pa to je bilo fascinantno.
Imao je odličnih 63% poena na mreži...
Match Summary Isner(USA)Roddick(USA) 1st Serve %
106 of 163 = 65 %
102 of 154 = 66 %
Aces
38
20
Double Faults
7
2
Unforced Errors
52
20
Winning % on 1st Serve
85 of 106 = 80 %
85 of 102 = 83 %
Winning % on 2nd Serve
34 of 57 = 60 %
33 of 52 = 63 %
Winners (Including Service)
90
51
Receiving Points Won
36 of 154 = 23 %
44 of 163 = 27 %
Break Point Conversions
1 of 7 = 14 %
2 of 9 = 22 %
Net Approaches
42 of 67 = 63 %
13 of 27 = 48 %
Total Points Won
155
162
Fastest Serve Speed
140 MPH
139 MPH
Average 1st Serve Speed
122 MPH
122 MPH
Average 2nd Serve Speed
109 MPH
100 MPH
Čovjek je 67 puta izašao na mrežu a 42 puta uspio da osvoji poen. Vratio je tenisu nekadašnju draž.Svaka Čast.
A tek navijanje- fenomenalno.
Ovo vraća tenis u žižu interesovanja a ne polumrtvi Novak, baba nad babama...
ima logike itekako, a razlog s TV prenosi i prava. Suska se da ce isto pravilo biti uvedeno i na ostalim GS.
Jbg, nema ni logike da igrac/ica koji nikad nisu osvojili GS dodju na prvo mjesto, ali takva su pravila. Safina je sinoc jos jednom objasnila kakva je mrcina od igracice.
Bravo KIm sjajan povratak , briljantno, mada nevjerovatno je kakvi su to samo obrti u zenskom tenisu jedan set dobijes 6-0 pa drugi izgubis lagano istim rezultatom, inace ovako kad je gledam bash lici u faci na Lejtona kao da su brt i sestra :D :)
Bravo za Kim Klajsters!!! Izbaci i Venus. Cini mi se da moze do polufinala, pa i do titule. Kakav povratak, svaka joj cast.
pretekoh te :D :)
massive respect za kim, super djeluje. fora bi bila da se i henin vrati.
Sve pohvale za veliku Kim!
Vidi se što je prava šampionka.Prvo rodila dijete, ne igra 2,5 godina i onda dođe i izbaci Venus Vilijams i to na njenom US OPENU!!!
Kakvi su to udarci, servisi- snaga brate... a ne ove sadašnje teniserke što se raspadaju kada udaraju lopticu!
Nadam se da će osvojiti US open i pokazati da je prošlo vrijeme velikih šampiona.
Ovđe da se Štefi i Monika vrate uz malo treninga pobjedili bi po nekog iz prvih 50...
I dalje se HMDP muci sa niskim lopticama gledam sad i ovaj ga Kelerer( inace veoma zabavan lik ) natjera na gresku sa nekoliko slajseva ...
Deni je ludak,steta sto nije uspjesniji teniser,inace nadimak mu je ludi Deni,Novak ne b trebao da ima problema protiv Stepaneka,isto kao sto ne bi trebao da ih ima Roger protiv Robreda...