Je li cemu onaj Sonax aditiv, ti ces najbolje znati samo sipas te stvari...
4 eura u okov 250ml, ide na pun rezervoar (imao sam 40 litara).
Printable View
069 016 216 - Tunap aditiv (ovaj ti je tata za sve) :) na Stari Aerodrom su ti.
Za benzinca ti je bio 20e ne znam je li za dizel ista ili jeftinija cijena.
Ako oćeš drugi onda uzmi Wurth nadji ih na gugl tu su nedje bili na Zabjelo oko 9e ti je on - taj sonax ti je cedevita u odnosu na ove. :joy:
Team heko, po vjetrobranu 2 metalne zabice i 2 samolepljiva mjesta na krajevima dje se skine zastita pred montazu.
Na jednom mi je odma pri montazi pukla ivica par mm bas dje je lijepak i taj mi je svako malo spadao, tj stalno sam zabice popravljao. Drugi je drzao ful, a onda ga je udar vjetra bukvalno iscupao u sekundi i odnio ko zna dje.
Svakako sam bio zadovoljan onim sto su pruzili dok su stajali - i po najvecem pljusku sam mogao 3-4cm da spustim prozore da se luftira auto bez da kap jedna udje i kane na prekidace za stakla.
Sent from my phone
Dje odraditi generalnu za 1.6tdci 2012?
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
To je Peugeotov 1.6hdi, ako nije bilo nekih drastičnih izmjena pri ugradnji u Ford onda ka traži na Smokovac.
Ako moze od pezoa pogledaj i kod vratnice
problem je sto taj 1.6 tdci/hdi u vecim kolima ne moze preskocit 300.000km . U fiestu se pokazao super , ali u fokusa crkava kao lud.
E sad pitanje je dal generalna ili kupovina drugog polovnog... polovni je macak u vrecu a generalna je ogroman posao.
A ako trazis motor komplet onda Krstevski u Zagoric
Sto se desilo sa motorom? Zasto treba generalka?
Da li nam preti nestašica dizela?Quote:
Pitanje o nestašici dizela se sve češće postavlja, naročito posle saznanja da u mnogim evropskim zemljama postoji nedostatak srednjih destilata. Cene na benzinskim pumpama u svim evropskim državama su osetno porasle. Vozači u Nemačkoj moraju ponovo da se navikavaju da litar goriva košta više od dva evra. Do septembra su u Nemačkoj bile na snazi olakšice koje je uvela vlada, a to je podrazumevalo da se država odrekla dobrog dela prihoda od poreza na gorivo.Mnoge evropske države povećale su uvoz benzina i puštaju na tržište deo državnih strateških zaliha, sve u cilju da ublaže nestašice i da odlože proteste i nezadovoljstvo građana. Mediji već neko vreme izveštavaju da su zalihe dizela u Sjedinjenim Američkim Državama na najnižem nivou od 2008. godine. Procene su čak da su rezerve za samo 25 dana.
Troškovi goriva su veći za 30-80 centi, tako da ostaje da vidimo šta će se desiti na tržištu za par nedelja. Što se tiče cena dizela u SAD, najviša cena dizel goriva je u Kaliforniji. Tamo je prosečna cena skoro 6,50 dolara po galonu (1,72 dolara po litru odnosno 204 dinara). Kad se uporedi sa prošlom godinom to je povećanje od skoro 2,00 dolara po galonu, ali je opet jeftinije u Kaliforniji nego u Srbiji.
https://www.rentacarmenadzer.com/tes.../4061e3f3a.jpg
Broj automobila sa dizel motorom u Evropskoj uniji nije zanemarljiv
Prošle godine u ovo vreme, automobilskoj industriji je glavni problem bio nestašica čipova. Korona virus je ostavio velike posledice u svim fabrikama automobila. Međutim ovaj scenario koji je nastao posle sukoba u Ukrajini niko nije mogao da predvidi. Ceo koncept koga se držala kompletna svetska auto industrija je postao upitan. Evropa je kao kontinent kolevka prestižnih marki automobila, pa je i bila predvodnik u borbi protiv klimatskih promena. Zato je borba za elektrifikaciju sada upitna kao i kompletna budućnost električnih automobila. Cela koncepcija da dizelaši, a potom i benzinci odu u istoriju je sad pod ovim novim okolnostima zaista neodrživa.
Zbog rasta cene struje i energetske krize priča o električnim automobilima sve više gubi na značaju. U junu mesecu ove godine Evropski parlament je doneo odluku da od 2035. godine više neće smeti da se prodaju novi automobili na benzin i dizel. Tokom sledećeg meseca trebalo bi da bude odobrena zabrana u Minhenu po kojoj se sprečava ulazak dizel motora u Minhen od 1. februara naredne godine. Ova zabrana konkretno direktno utiče na skoro pola miliona automobila. To je otprilike broj vozača dizel motora koji se svakodnevno kreću iz predgrađa u centar.
Koliko dešavanja u Ukrajini utiču na nestašicu goriva?
Dizel gorivo sa čijom se nestašicom suočava Evropa je gorivo bez koga je nemoguće da funkcioniše privreda i prevoz robe. Koliko god da su se poslednjih decenija sve vlade država članice EU trudile da nađu alternativu, 40% svih automobila koji se voze u Evropi su zapravo automobili sa dizel motorima. Da ne govorimo o teretnom prevozu i poljoprivredi. Većina rafinerija u Evropi je zatvoreno zbog zelene tranzicije i sada je problem da se one i pokrenu, jer treba dosta vremena.
Još jedan problem koji preti da postane ozbiljan je to da je nemački proizvođač aditiva za dizel goriva obavestio javnost da su zalihe pri kraju i obustavio proizvodnju zbog visokih cena gasa. Tako se dovodi u pitanje snabdevanje prevoznika gorivom. Ponestaje zalihe AdBlue aditiva koji je neophodan u modernim dizel motorima. Nemačka ima još jedan problem jer nema lučke terminale ta tečni prirodni gas koji bi mogao da zameni ruski gas iz gasovoda
izvor https://www.rentacarmenadzer.com/blo...izela-144.html
Preporuka za majstora za klimu (rav4 2008) u pg?
Ali pliz ne 'majstor', ka' što je jedan već radio, da vrati auto gore no je bilo i još pare uzme.
Hvalo
Izgleda je doslo vrijeme za novu akumulator, moram to jos ispitat ali dok to ne vidim zanima me sto predlazete za trgovinu ako bude do njega jer ja blage veze nemam o ovim brendovima:
1. Gruda
2. Sznajder
3. Ciak
4. Top line
Duracell.
Yuasa.
Varta Silver ili Banner Powerbull.
Judi hvala vam ali sam pitao od 4 navedena u mom prvom postu... 2019 sam uzeo Bosch 130e uz vracen stari i stvarno mi ne pada na pamet davat opet iste pare za akumulator koji ce da mi traje 3 godine i koji ima 25 mjeseci garancije. A opet za pola od tih para mogu uzet nekih od navedenih i tipa 20-24 mjeseca garancije...
Znaci manje zlo izabrati od:
1. Gruda
2. Sznajder
3. Ciak
4. Top line
069 924 740 Mladen
Okreni za cijenu Yuase ... mislim da je najjpovoljnija cijena u CG . 3 godine garancije
Razlika izmedju Topline i Yuase je 15tak eura al em je Yuasa nebo zemlja bolja em sto imas godinu duze garanciju . Ovi ostali svi riknu taman posle dvije godine
ps. kod Mladena imas i Topline i Ciak po extra povoljnoj cijeni uz ostavljen stari akumulator
krenuh u subotu lagunom za kolasin....ne nije se zapalila :) mada nismo ni dosli do auto puta.... stadoh na zlaticu da sipam gorivo i nakon paljenja eto iznenadjenja.... uapli se check engine i upozorenje CHECK INJECTION SYSTEM, auto normalno radilo, samo otislo u safe mode, ali se dovezoh kuci bez bilo kakvih problema...50-70kmh sam mogao da vozim citavo vrijeme....
kad sam stigao, upalih i ugasih auto i greska nestala, ali kako sam isao na put nisam htio da rizikujem pa uzeh drugo auto....
uglavnom jutros sam htio da odem do posla sa lagunom, da je probam i iscitam greske, kad jutros odmah nakon paljenja opet ista greska....
nocas sam upalio laptop, spojio dijagnostiku ali pored greske za injection system, nocas izbacila i gresku CHECK ANTI pollution..... e sad, DPF je odavno ugasen....ali EGR nisam dirao...a i zalio sam se skorije da mi je potrosnja otisla gore....
moze li biti da je EGR problem???
na dijagnostiku kad se spoji ne izbacije nijednu gresku koju pokazuje na instrumen tabli, vec gresku P0235 Turbo/super charger boost sensor "A" circuit....
guglah, i vidim da ljud pominju i crijeva od inter kulera, ali ne vidim da je neko puklo,..ili otkaceno...niti se cuje da sisti...
onda pominju neka crijeva ili sta vec na DPF-u.... stotinu nekih razloga moze biti...
ima li ko ideju dje prvo da gledam?