Originally Posted by
Gagarin
Kad si me ovako fer prozva, svaka čast, a i zaslužio si fer odgovor.
Desilo mi se ono što bi sportski novinari rekli "utopio se u sivilo ekipe" kad neki dobar igrač loše odigra tekmu kao i cijeli tim. Obično se dešava da čovjek oscilira sa grupom u kojoj se nalazi. Moguće da mi je palo pisanje, bezočno se sprdam, baš "vozim u branik" što bi se reklo. Razlog? Vidim da drugi tako voze u branik pa te povuče u tom pravcu i bude ti merak.
Eto reče ljudi me prozivali da sam bot. U međuvremenu sam stekao reputaciju na ovom forumu i umjesto bota postao neko ko se bavi spinovanjem. Spin doktor? Vauuuuu... Mislim da sam npr danas čašćen 2x takvom kvalifikacijom. Nažalost nisam spin doktor, jer da jesam to je nekih 5k+ mjesečno za ruke bez materijala. (Onaj Frontov Izraelac 30K mjesečno). Ali svakako se napreduje na forumu, a to je najvažnije.
Ono što mi ostaje misterija jeste motivacija. Ako si bot ili ako spinuješ na jednom ovako realno nebitnom mjestu i to za trenutnu opoziciju, koji bi bio motiv? Preko DPS ću dobiti šta? Novo biciklo?
Pogledaj npr dio forumaša koji baš intenzivno navija za novu vlast, protivnici iste niđe ne zovu botovima. A, mada nisam tada bio član Foruma, nisam baš siguran da je tako bilo kada su bile drugačije pozicije.
Ostade mi tako misterija motiv moga kako botovanja tako i spinovanja koje je došlo kao zenit jednog forumskog bota. Ali ajde...
Kada si već otvorio priču moga političkog opredjeljenja eto da ti kažem da sam od 2013 do danas na izborima uspio da glasam za sve političke opcije koje kod nas postoje. Čak i DF indirektno preko Lekića kao predsjedničkog kandidata. Bečića na lokalnima 2014. pa ćeraj dalje. Da, promašio sam Milaču i SD. Nisam baš toliki bolesnik. Kad idem na glasanje žena se vazda smije koliko ostajem u kabinu, kad joj kažem da tamo razmišljam šta da zaokružim.
Pomninjao si moj viđenje političara. Što se Dritana tiče mislim da je ubitačna kombinacija neznanja, neiskustva i samopouzdanja. Takvi likovi mogu biti korisni idioti koji će ti napraviti ogromno štetu. Eto ničim izazvani krenusmo da se svadimo sa Kinom. Usput, što bi sa onom pomoći EU da se refinansira kineski kredit. Oće to... Dritan je, bojim se već solidno potrošen.
Nakon onih idiotskih ekskurzija sa totemima, djeluje mi da se Bečić avizao. Ovo što radi malo je ljigavo za moj ukus, ali čovjek lagano ide na izgradnju DPS 2.0. Bilduje već prebildovani koalicioni kapacitet i skuplja prebjege bez ikakve promocije. Kad bih krenuo da se bavim politikom kladio bih se na njega.
Ono što me realno najviše žulja u CG je uticaj crkve. Razlog. Eto čitao ponešto. Pa ne nađoh ni jedan slučaj da je nega vjerska institucija pogurala neko društvo naprijed. A solidno je znala da gura unazad ili da koči. Crkva svuda u svijetu prodaje socijalni konzervativizam, što je žvaka koja najbolje pali kod naroda.
Uostalom imali su par hiljada godina da izuče zanat prodaje zagrobnog života. Otprilike isto što rade i političari, koji su za njih entry level.
Đe se pitaju sveštenici slabo tu sreće ima. Mada možda griješim. Evo super je u Iranu, Avganistanu... Jes da malo narod bježi odatle i traži azil, ali to su finese.
Zbog toga sam baš naježen na politički uticaj crkve i iluziju svakoga ko ima IQ veći od broja cipela i ko je pročitao nešto više od Pinokia da će se crkva sad ladno povući iz politike i uređivanja vlade i partija. I brutalno se sa time sprdam.
Na kraju ovaj jadni narod je tako navidan da realno zaslužuje Momira i vječnu 1992/1993 ako se sjećaš toga perioda.
Ali ovdje su samo više ogoljene stvari usljed našeg mentaliteta i nekulture. Slično je na većini zemaljskog šara. Naša nesreća je što živimo u okruženju najnaprednijeg dijela planete, pa mislimo da zaslužujemo što i oni. A ne zaslužujemo.