http://www.b92.net/sport/rukomet/ves...&nav_id=908801
Gasi dvostruke prvake Evrope :respect:
Kostić može bit' igračina.
35 zvaničnih utakmica su bili bez poraza! hahahahaahahahaa a još osvojili prošlo EP :D sad ih više nema !
Bravo Momčići svaka čast ! Srbija !
Svaka im cast, ali Spanija predobro igra, bas mi je nejasno kako nisu dobili ovu utakmicu.. Ne znam kako Sandro, cini mi se, promasi onaj zicer tacno prije gola Srbije za pobjedu..
I onaj u odbranu Srbije, bjese li to onaj sto igra za Totenhem U21, cini mi se da sam tamo cuo za njega prvi put..
Svaka cat djecaci, tako se igra!
Ali kakva ekipa Španije po imenima.
Bravo im se.
mladi napravili mali podvig i plasirali se na ep u ceksoj
nakon pobjeda u grupi nad odlicnom belgijom i italijom u barazu je na strani uzet skalp i favorizovnoj ekipi spanije, dvostrukom bran titule prvaka evrope u ovom uzrastu bajdvej
u junu se dakle pored svjetskog u20 prati i evropsko u21 prvenstvo u loptomlatu :} not bad at all ]
Albanci odbili da se igra fudbal istu noc pred praznim tribinama takodje odbili da se igra u srijedu pred praznim tribinama... Hrabro nema sto.
Niko od vas ne spominje igrace Srbije koji su se ponijeli izuzteno fer i korektno braneci protivnicke igrace od svojih navijaca svaka im cast na tome.
UEFA je saopštila oko čega se vodi istraga.
Što se tiče Srbije, na teret im se stavljaju sljedeće stvari:
1) paljenje i bacanje baklji - Pravilnik, član 16, stavovi ''b'' i ''c''
2) neprikladno skandiranje sa tribina - Pravilnik, član 16, stav ''2h''
3) ulazak gledalaca na teren - Pravilnik, član 16, stav ''2a''
4) loša organizacija - Pravilnik, član 16, stav ''1''
5) upotreba lasera - Pravilnik, član 16, stav ''2d''
Kao što sam i pretpostavljao, Srbiji su 'nakačili' sve što su mogli. Albanski lobi u UEFA-i je izgleda dovoljno jak da se izvuku iz ovoga što su zakuvali, i na kraju još ispanu nevinašca koja je neko htio bez razloga da premlati. Sa druge strane, istraga protiv njih se vodi zbog odbijanja da izadju na teren i javnog isticanja neprikladnog transparenta. U slučaju odbijanja jedne od ekipa da izađe na teren, pravila su jasna, utakmica se registruje službenim rezultatom 3:0 za protivnika. No, kako su Srbiji sve ove stvari nakačene, čisto sumnjam da će taj scenario ostati na snazi.
Kako god, nadam se samo da UEFA neće podleći pritiscima koji čitav dan nailaze sa svih strana. Predsjednik FS Kosova, Fadilj Vokri, danas je dao izjavu u kojoj saopštava ''Srbija je neodgovorna, 3:0 za Albaniju''. Sreća pa se radi o možda najnebitnijem predsjedniku nekog fudbalskog saveza na planeti, pa ovakve provokacije niko iz ozbiljnih organizacija ne uzima za ozbiljno.
Ja predviđam da će UEFA pokušati da smiri strasti i zakazati novu utakmicu bez prisustva publike, a isto će važiti i za meč u Tirani. Kazniće se novčano obje reprezentacije (Srbija sigurno više zbog organizacije, a vrlo moguće i sa par utakmica pred praznim tribinama) i to je to.
Kad smo kod Engleza bih dodao retardirano skandiranje IRA IRA IRA :)
Srbija je OČAJNO organizovala meč. Tu ne mislim na prslu letjelicu, već prvenstveno na obezbjeđenje koje je em bilo malobrojno, em je zakazalo. Obezbjeđenje na ovom meču ne može da vrši sa najobičnijim redarima koji navuku žute pancire, već sa profesionalcima i dobro obučenim ljudima. Nama u Moraču pošalju specijalce kad se igra Budućnost - Đer, a kamoli kad se igra jedna fudbalska utakmica onakvog rizika.
I zašto se meč nije igrao na Marakani, zna li neko?
Nazalost i ja se plasim da ce epilog biti ovakav.Quote:
Jedan od poznatijih Italijanski novinara Tancredi smatra da će iz prekinutog meča između Srbije i Albanije bodovi pripasti Albancima.Kao osnovu svoje tvrdnje tvrdi da je odgovornost na Fudbalskom savezu Srbije koji je organizator meča, te da će to biti presudni faktor.
‘Koliko vidim navijači su utrčali na teren, tu su stvari jasne. Albanija bi mogla da dobije meč sa 3:0, a Srbija da bude kažnjena suspenzijom i novčano‘ napisao je Palmeri.
inboks.ba
Bruka
Ajde navedi mi konkretan primjer đe se to dešava osim na Balkanu? Da li ćeš tako nešto vidjeti na meču Španija - Portugal, Holandija - Njemačka, Rusija - Letonija?
Da li su možda naši reprezentativci to iskusili neđe za ovih sedam godina - u Engleskoj, Irskoj, Italiji, Moldaviji, Poljskoj?
Još jedan svježiji i relevantniji primjer - čuše li se možda kakvi fašistički pokliči i jezik mržnje na meču Poljska - Njemačka, da ne govorimo o incidentima? Istoriju Njemačke i Poljske je valjda izlišno komentarisati. I to ne tako davnu istoriju.
Slažem se.
Stavke koje govore o paljenju baklji, korišćenju lasera i skandiranju su svakodnevna pojava na stadionima širom svijeta. Nikada ne bi bile predmet arbitraže u UEFA, da situacija nije ovakva kakva je, i da sa druge strane nije Albanija, koja po automatizmu mora uvijek bit oštećena i nevina strana u svemu. Formiran je tzv. paket optužbi, kako bi Srbija ispaštala zbog toga što Albanija provocira čitav region, i nakačeno joj je sve što se moglo nakačit. Zapravo, lažem. Neka đeca su jela kikiriki i ljuštila ga po podu, pa.je stadion bio strašno neuredan i nije bilo ekoloških uslova da se utakmica nastavi. To su im oprostili.
Samo čekam odluku UEFA-e, da još jednom potvrde besmislenost svog postojanja.
@izzy
Слажем се са тобом да Фудбалски савез Србије треба да испашта због пропуста у организацији, али само због улијетања навијача у терен и због убацивања бакљи у исти. Те ствари се рјешавају суспендовањем стадиона на минимум 2 меча + новчана казна. И ту је КРАЈ. Ови што причају ''како је могуће да је НЛО са заставом велике Албаније улетио на ЈНА, Србија лоше организовала'' не знам шта су очекивали. Неки противракетни штит око стадиона, који ће да опали чим запази нешто да лелуја изнад стадиона? Не разумијем...
Оно што је неправда према ФСС је то што им сад ''каче'' све живо, од ласера, преко погрдног скандирања, неуредних свлачионица, хладне воде и сл. Ако разумијеш шта хоћу да кажем. На силу се формира један пакет оптужби и директно линкује за ФСС, тако што се у њега пакују ствари које никада засебно не би биле процесуиране, да је меч одигран. Све само да би тај тас превагнуо прије изрицања пресуде
Ако и мало пратите фудбал схватићете да су теже ове двије албанске оптужбе него ових српских пет. Албанцима се ставља политика коју УЕФА ригорозно кажњава, и не излазак на терен и ако је било услова за игру. Ово што је Србији накачено су ситни прекшаји, осим за улијетање навијача у терен, гдје их чека сигурно утакмица без присуства гледалаца. Исход који претпостављам: 3:0 за Србију, Албанцима сигурно нека већа казна, док Србији једно 50-100 хиљада еура казне и меч без гледалаца
Što je i jedini logični ishod, mada mi se čini da će UEFA, kao i vazda, nešto da zamuti. 23. oktobra je presuda, valjda.
Razlog su slabi reflektori, tj. Uefa je procijenila da na Marakani osvjetljenje nije adekvatno.
To nisam znao. Nevjerovatno mi je da Marakana nema reflektore za međunarodnu tekmu...