Pa zar ne bješe priča kako će centar da se zatvara, sad ispade da se ljudi motivišu da voze kroz centar, ovo je sprdnja kako ne znaju đe udaraju...
Sent from my Magic 7 Pro using Tapatalk
Printable View
koliki su to stručnjaci iduća odluka im će im da zatvore centar za pješake.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Uglavnom bi svaka ulica u grad mogla da funkcionise, samo da nema bahatog i bezobraznog parkiranja, i upotrebe telefona
Ne postoji ulica da joj jedna traka nije zatvorena sa parkiranim autima
Pa to biva tako kad su sve drzavne/lokalne institucije u centru, kad bi se te institucije izmjestile nedje drugo (i rastrkale) znatno bi se smanjio saobracaj kroz centar. Isto ne vidim zasto ne bi od onog atomskog sklonista napravili podzemnu garazu, moze fino 2-3 nivoa ispod zemlje i mozda jos 2-3 nivoa gore i eto parkinga kolko ocete u sami centar grada.
https://www.cdm.me/drustvo/rjesenje-...no-planiranje/
Kako bi se saobraćaj rasteretio, Sekretarijat je dao smjernice da se kod većih saobraćajnica grade samo stambeni objekti, a ne i poslovni prostori, poručio je Kaluđerović.Sekretar za saobraćaj u Glavnom gradu.
Poruci kaludjerovic i u startu slaga jer je oko svake vece saobracajnice poslovni prostor...
I da imamo problem jer isti ti organi ili splet organa koji je to izazvao loptu prebacuje na gradjane da su oni krivci... i jesu krivci ali svega 40%...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a23573d99d.jpg
skuplje bi ih kostalo ono da sruse no 2 da naprave :D
ne mora garaza da bude u centar... moze da bude i na 100-200m, no smo mi navikli da nam je razdaljina od volana do destinacije tu do 20m ako moze...
napravi se garaza iza stadiona i onda u centar metne 5e sat parkinga za sve nerezidente i da vidis kako cemo moci da setamo :)
Trebaju stavljati one betonske barijere umjesto ovih plasticnih i propisati da nije kaznjivo obiti i prisvojiti auto koje je zaustavljeno na saobracajnici. Skloniti onda one znakove zabranjeno zaustavljanje i parkiranje
Eno su kod Atlasa već lagano počeli da ebu i stubiće
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
I pazite sad situaciju koja ce tu da se desava, pocetak (sa strane konika) ce da bude slobodan (mozda), autobus ima tu stajaliste, on prodje na stajaliste kad na kraju stubica neko parkiran, i sta ce sad on? Nista, ceka dok se ovaj makne ili u rikverc. Druga situacija, vozac autobusa odma provali kolko je sati i putnike ceka u lijevoj traci i eto guzve. Bukvalno treba tuziti drzavu za ovaj kriminal i da za ovo neko odgovara
A dje, protiv nekulture samo cvrsti materijali i novcane kazne i udari na imovinu
Samo me zivo zanima ko je firma koja dobavlja stubice i zasto neko iz gl grada ima dil s njom...
isto me je interesovalo i za one kilometre metalne ograde/torova sto su metnuli... eto na taj isti bulevar gore, pa nije rijesilo problem
zasto, zato sto mi tradicionalno rjesavamo POSLJEDICU, a ne uzrok
prvi put kad se pozabavimo kvalitetno uzrokom (bahatim vozacima), nestace i problema i potrebe za torovima, stubicima i icim slicnim...
Mugi ili Migo su, cini mi se, zadnji bio koji jsu to doveli u red, ali nije potrajalo... oko gintasa su ulice bile ciste, pojedini bulevari su samo tad, za mojeg svjesnog zivota, imali 2 trake kroz koje se vozi, parkinzi su bili parkinzi, a zelene povrsine i trotoari slobodni...
Istina, bilo je tad jedno 20000 auta manje no danas, ali moglo bi se, vErujte mi
od tad su gracke vlasti mijenjali betonske mugice za metalne mugice, a oni poslije njih za malo drugacije metalne stubice... vise ankera ima u PG trotoare no armature :D
evo sad imamo i palsticne stubice i visoke ograde i opet - NISTA
Evo odmah update od jutros, taman idem iza autobusa kad brat udje u desnu traku, pokupi putnike al sipak na kraju mu se parkirao jedan (i to pored kontejnera) i ni tamo ni vamo, iza njega se jos jedan parkirao i zablokira ga. Kako se situacija zavrsila nzm al su putnici cekali jos 10-15 min sig
Dostavljamo Vam predlog i sugestiju na Nacrt izmjena i dopuna prostorno-urbanističkog plana Opštine Bar, u dijelu planirane saobraćajne infrastrukture (planirana trasa autoputa) sa apelom za njeno izmiještanje, jer planirana trasa- koridor ugrožava jedinstveni areal- kompleks od više desetina hiljada stabala maslina (neprocjenjive starosti i vrijednosti) na potezu Sustaš, Marjal, Spilice i Stari Bar (KO Sustaš i KO Stari Bar)
Naime, planiranim Nacrtom PUP-a Bara, koji se nalazi na javnoj raspravi, upoznati smo i neprijatno iznenađeni činjenicom da, prema tom planskom dokumentu, planirana trasa autoputa (tj.njegov planirani koridor), u potpunosti i cijelom svojom širinom, zalazi u jedinstveni maslinarski areal i svojim zahvatom prolazi, i bukvalno, njegovom sredinom, cijepajući, uništavajući i u nepovrat odnoseći jedinstveni, a do sada sačuvani prostor, gdje se na nekoliko kvadratnih kilometara, nalazi blizu 80 hiljada maslinovih stabala starih po nekoliko vjekova. Sablažnjava nas činjenica da neko može i pomisliti na projektovanje saobraćajnice preko maslinovih zasada antičke starosti ...
Opet Barano prave probleme , vala kad smo posjekli borove i sve cemo masline naloziti gadovi.... stopirate put razvoja i neuki ljudi odje struka govori sve mi imamo fakultet!
Ovo je samo krajnji pokazatelj nesposobnosti gradonacelnika da izadje na kraj sa sluzbama koje ne rade svoj posao .
A i krajnji pokazatelj koliko su i nacelnici za drumski saobracaj neuskladjeni i nedorasli pozicijama na kojima su.
Nije vam smetala guzva dok je prethodna vlast bila
Mogu misliti što su vidjeli.
Izbjegli su 3 udesa od krivog mosta do atlas kapitala.
https://i.postimg.cc/Mp6HVBFv/20250417-111715.jpg
Google, njemci a vozi se Subaru.
naravno da se salim. ovo je trenutno do usijanja doslo. ali svaki pokusaj da se ukaze na to a kamoli pomene komunalna ili neko iz glavnog grada mislim da bi nam dobro na forum obrusili kako se to radi sa nekom namjerom... a ne objektivnom zamjerkom. tako da sam ovo haoticno stanje koje ce trajat jos dugo i bit jos gore a rjesava se vrlo lako, sam pokusao malo na salu da okrenem. nazalost
Kreče Sozinu lepota.
https://i.postimg.cc/x80cXq3w/20250417-223359.jpg
Projekat vrijedan 237 miliona eura: Brza saobraćajnica oko Budve imaće osam mostova, dva tunela
https://www.cdm.me/ekonomija/brza-sa...-miliona-eura/
Kontejner kod autobuske na saobracajno ostrvo namijenjen ljudim da iz auta stanu upale sva 4 zmigavca i odloze otpad, za vicnije iz pokreta ko moze... cista ulica ko suza ,nema pjesackih,nema stubicahttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8a0a601170.jpg
opaaaa, e sad ovo već postaje ozbiljno :D
Ovo postaje tragikomicno. Kakva nemoc drzave, raspad sistema, i nedostatak logike i petlje u borbi protiv samozivih bahatih kretena.
Grad i drzava propo.
Defanzivno ponašanje sistema.
Ali ostaje priča od 2020 kako će sve naše ulice biti ljepše i šire kada se maknu biciklisticke trake.
Kao što vidite, širina
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Ako im je ovo defanziva mozda bolje da i ne idu u napad, popicemo kaznu mi sto imamo savjesti i obraza a ne ovi sto nemaju :)
Gledajte to s vedrije strane sad nema zadrzavanja vode na putu asfalt nam je izbusen taman ko drzavni budzet [emoji3526]
Ima li mansa ili nekoga da provjeri koliko glavni grad/drzava plaća jedan ovaj stubic od 1€? I kome?
Da pohvalim stavljamje zastitnih mreza od odrona na putu Bar-Pg
kada ce da poprave crvena svjetla na mostu Luca? Cija je to nadleznost?
Postavili ove stubice tako da sad moras na kruzni da se prestrojis u lijevu traku ako ces na semafore lijevo ili pravo...
Idioti sve oko nas...niko mozak da ukljuci
Aj teorijski pokvari se auto nekom u tu traku. Kako ga zaobici kad su stubici tu?