Aj sad ti meni objani dvije stvari:
1. Kako bi on pobijedio sa 2 pita?
2. Koriste li svi iste gume?
Printable View
Aj sad ti meni objani dvije stvari:
1. Kako bi on pobijedio sa 2 pita?
2. Koriste li svi iste gume?
Nema šanse!! :rolleyes:
Inžinjeri McLarena su uvidjeli još u petak da njihovi bolidi "pate" na option pneumatiku. Dakle, na mekšoj komponenti bi došlo do kolapsa u datom stintu u kojem bi se taj pneumatik koristio tj. ako bi se isti koristio duže od 60 km trke... A vidjeli smo da je Kimi na tvrđem pneumatiku u poslednjoj fazi trke bio odmah iza Hamiltona!
Sad' pričam teorijski: Da je poslednji stint (kao dio taktike od dva pit-stopa kod McLarena) bio takav, dakle u dužini 85 do 100 km, mislim da bi oba McLarena imali enormnih problema sa blisterima na pogonskim točkovima!
Ovo gore je sve razmišljanje od Whitmarsha pa naniže... :cool:
pa a na kvadrat + b na kvadrat = c na kvadrat! :lol:
MAGNY COURS JOS SAMO OVE GODINE
Kako prenosi francuski L\'Equipe, Magny Cours će još samo ove godine biti domaćin Velikoj nagradi Francuske...
Bernie Ecclestone je mišljenja da bi se 2010. godine u Francuskoj mogla voziti gradska utrka, u samom Parizu.
- Francuski premijer Francois Fillon i ja smo se dogovorili da se ove godine utrka vozi na Magny Cours, ali naredne 2009. godine sigurno neće. Možda ćemo već naredne godine imati uličnu utrku, ili možda za dvije godine, ali je jedno sigurno, Formula 1 se sljedeće godine neće voziti na stazi Magny Cours - izjavio je Ecclestone
Samo sam htio da prestavim kako je kod Ferrarija "potrošnja" option gume GOTOVO linearna (lijeva ilustr.), dok je kod McLarena ona praktično eksponencionalna tj. guma "drži" (opet se ponavljam) nekih 60-tak kilometara, nakon čega dolazi do KOLAPSA u čistoj performansi gume.
Eto to je to, ili što bi Verba rekao:
E=mc2
:yipiiii:
Slijedeća trka je Monte Carlo. Jedva čekam. Malo sam kuriozna hehe, pošto sam u oktobru detaljno obišla stazu, sad bi malo da gledam kuda i kako :).
Uh da znate kako je staza uska, na TV to djeluje mnogo šire.
Dako niko ne okine optički kabal pa to budem mogla snimiti na Extra, jer sam 25og u Bd na F1 na vodi :)
Recite mi okle jenajblje da gledam te trke?
Dzabe se trudio, on lose vozi. Jedva je Indiu obisao, a Timo Glock muje zamalo odrzao bukvicu. Jesi chuo kako mu ruzno radi motor? Hamilton ga bolje shiba.
Hamilton da nije uhsao treci put u pit (tj da je u drugom dolio dovoljno goriva) ne bi pravio ona vremena po sekundu brza od Masse i Kimia. Dakle Massu nebi vidio ni preko video bima na stazi. Taktika je mozda bila dobra, al kapacitet Hamiltona nije toliki da ispuni tu taktiku. Jedan je Sumaher koji sto mu se kaze iznese na stazu pa makar poginuo.
Da je Masa zadrzao Hamiltona jos malo, a ne ga onako smijesno pustio da ga obidje (bukavlno mu je otvorio put) Hamilton bi imao vecih problema sa Kimijem i imali bi uzdbudljiviji kraj trke. Ovako smo ostali uskraceni za jedan dvoboj u trci.
Nego sledeca Monte Carlo jedna od mojih omiljenih staza, can't wait.
...rece strucnjak i nauci nas sve odje kako je bilo. Kome da vjerujem, njemu ili sopstvenim ocima?? :lol:
Ova izjava mi uopšte nije jasna. Kako to Kovalainenu motor radi drugačije?! Stvarno ne razumijem.
U subotu popodne su ga svi hvalili, a nakon trke ga svi pljuju... A osim toga bio je toliko natovaren gorivom nakon drugog kruga, toliko da mu je gorivo "prelivalo" iz rezervoara! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kovalainen ne moze tako brzo da mota pedale zato mu motor radi losije, najveci je to znao najbolje i zato mu je motor najbolje radijo.
nepismenih masu,a ocemo u evropu.... :D
Shta znam vidim vi se svadjate odje,o jadu nekom radite,a nemate vajde od toga,zna se ko je dobio,ko je bio 2.,3. ...Isto tako se zna ko ce da uzme titulu....Naravno,Ferrari i Rajko....
Ferrari ce je uzet,ali Rajko...tesko...
Rastafer,ti ne postojish.
hahahhahahahahah :D :D
ZODIACHE....ti znash ko je tata one drevne vjeshtine....ledeni finac....
Ti znash da ja znam da je Rajko otac svih taja...Ali svi su tu.Massa se zaletio opasno,Hamilton ispuco kredit sto se tiche pehova..prosto mi je nemoguce da Kimi ne kiksa u jednoj od naredne dvije trke.Kubica se voli,Kubica se postuje.
prekid serije ferarrija 100%.......
pa da,ako se kimi opet nagrdi pa pane s palube,al ovaj put sa fatalnim posledicama....pupupup daleko bilo....
Kako to mislis ruzno? Salta srednjim prstom umjesto domalim?
Kako se približava VN Monaka (22. svibnja), tako Lewisu Hamiltonu sve više naviru loše uspomene iz prošle godine. Tada je mladi Britanac morao pustiti iskusnijeg Fernanda Alonsa da dođe do pobjede bez borbe na stazi, međutim, sada McLarenov pilot traži od Rona Dennisa da ne ponovi tu pogrešku. Hamilton izričito zahtijeva jednaki status za sebe i momčadskog mu kolegu Heikkija Kovalainena, što je pravi fair-play potez, pogotovo jer bi se ovoga puta čelnici McLarena vrlo vjerojatno mogli odlučiti upravo za njega.
'Ako već ne pobjeđujem ja, onda želim za pobijedi Heikki i obratno. Dakle, želim nastaviti s fair borbom unutar momčadi, pri čemu ne želim da me se gura ispred njega, u prvi plan. Pobjeda u Monte Carlu je san svakog vozača, pa tako i moj san, jer je to najvažnija utrka u kalendaru. Ako mislim da negdje mogu pobijediti, onda je to prije svega Monako, ali sve mora biti u pravo vrijeme i na pravom mjestu', zaključio je Lewis Hamilton.
lew valjda njegova je izjava...
Ja mislim da on je najmanji majmun u McLaren.
Pa Ron Denis je doveo Alonsa koji mu se kasnije obio o glavu, takodje je Ron Denis covjek koji je ukrao Ferrarijev motor tako da o njegovim greskama ne moram da komentarisem.
Mozda je uzeo vozaca koji nije isplativa investicija.
Mislim da si zaboravio dio u kojem sam lijepo rekao da ne znam shto cini mogu da pretpostavljamm ne mora biti tacno, al nacin na koji sve to zvuci, ne svidja mi se.
A takodje je i mjesto na kojem je zavrsio Kovalinen kao i nacin obilazenja mnogo slabijih timova (na crne jade) pokazuje da neshto dobro ne radi.
Savjet: Iducu trku ukljuci ton, imas na daljinskom.
Znachi,sa dotichnim ne treba voditi rasprave,jer ni on ne zna shta pricha.
Odje treba neko da protutnji sa metlom da eliminise nekoliko postova...
Cuh da ce uskoro da ograniche ekipe sa budzetom od 150 miliona godisnje? Ali se to ne odnosi na plate vozaca, inzinjera, marketinga i toga, nego na razvoj bolida valjda??
Ima li ko kakvu info?
Nema analize sa analizama odavno :-)