https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2092805685.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2092805685.jpg
Pa bmw za prodaju prskas onim smecem sa samousluzne?
Zašto kažeš smeće?
Sent from my S7 Edge
I ja se pitam :)
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Zato sto jebava majku laku i farbi.
Odličan argument. Definitivno si mnoge uvjerio da više nikad ne peru tamo.
Sent from my S7 Edge
Za pjenu se slazem. Pjena samo za gume, felme, ispod i bankine.
Ljudi tamo kad odu, sto vise pjene naprskaju po autu misle da ce bolje da nagrize prljavstinu....
Da bi se postigao slican efekat kao kod rucnog pranja, hemija mora da odradi svoje. A ta hemija u sastavu praska ili pjene jebava majku vosku, laku pa i na kraju farbi kad se stalno koristi.
Koriste se i samponi kod rucnog pranja naravno, ali taj sampon mozes sam da biras ili da biras perionicu koja ima odgovarajuca sredstva.
Ja pjenom prskam gume, bankine, felme i blatarice. Jer je Tićo tako rekao.
Onda, praskom micem kamencice sa boje, onda auto samponom i sundjerom, jer je Tićo tako rekao (imam uvijek kantu u gepek kad idem na pranje). Na kraju vosak i osmoza.
...i magicne rijeci, koje se uzgovaraju za cijelo to vrijeme ;)
http://www.carbuzz.com/resizeimg/ima...300/632359.jpg
Nikad ni za šta pjenu. Samo prašak...
To da nagrdjuje boju su plasirali oni koji ga peru s euro cijeloga.
Treba ga DOBRO, DOBRO isprat, i ne žaliti na tome.
Drugo, nekad jednostavno nemam kad da čekam da dodje na red u praonu - frrrc frrrc sam, i ne moram da gledam je li mi ko ponio protiv požarni aparat, BMW mobility paket, prvu pomoć, i hoće li ga opalit nedje k*rčeći se krugom kroz grad da ga vidi (kao što znaju neki perači kola da praktikuju).
Kakvu pjenu pominjete? :D ono prvo dugme na masinu je sampon to ne valja ili?
Zadnje dugme.
Ljudi mozel se cipovat e36 2.0 bez vanosa 91godiste i bil se dobilo ista snage?
mislim da se dobija nesto sitno....sto nije vrijedno te invensticije
5-6 konja u vrh glave... 10 konja ne mozes izvuc ni da promijenis izduv, usis i ostala cuda
ne isplati se cipovat ni jedan atmo benzinac :)
Cus to ja se ponadah da moze makar 10konja izvuc. Nedje sam gleda isti kao moj 170konja ima cipovan sa nekim fake kn filterom i samo remus loncem ostalo sve stock. E da ga jebes onda
nema 170 siguran budi ;)
Pretpostavih,al ipak ostavih 10% sanse da mozda nije prica za malu djecu,ako me razumijes
raspitaj se kod ovih nasih tjunera...
ali generalno vrlo malo konja moze da se doda na bilo koji atmosferski benzinac bez nekih zestokih modifikacija...
Kod turbo dizela i turbo benzinaca pogotovo novijih je vec druga prica...na 1.6 tdi se lagano dodaje 30 tak konja a da ne pricam za jace kubikaze ili za par turbina ;)
Ne znam, po meni su to gluposti, mozda eto na dizele neke ima smisla. Za moj auto 49ks+ chip od AC Schnitzer, 2150e. Da je do 500e pa aj mozda nedje, ali em se povecava potrosnja (to se samo u PG smanjuje kad se cipuje auto) em nema neke razlike u performansama, obrtni momenat mozda eto najvise...
postrosnja moze da se smanji..imas vise obrtnog-koristis manje gasa da odrzavas brzinu...
nebitno, odosmo u off topic...Po meni se ne isplati to da radis na taj motor
Pricam na osnovu par iskustava, mada ruku na srce sve je to third-party bio tako da je sve moguce.
Konkretno AC Schnitzer u brosuri ne navodi razliku u potrosnji sem da preporucuje visoko-oktansko gorivo.
razlike u potrošnji može bit 0,1 litar što sigurno nećeš osjetit, na tvoje mjesto ja bih čipovao kad je već turbo :)
Da turim i ja turbo na mog pa da cipujem u as ferari i da me bog pogleda :D
to ti je jednostavno, vejron ima 1.500 Nm i normalno da troši manje od jarisa koji ima 50 Nm
or not
fabijoni mogli bi da razglabamo o tome sledece 3 godine...oce li auto trosit manje ili vise kad se cipuje, a vozi normalno
"BMW 330d i.e at low revs at 50% throttle as most 3rd generation ECU (from 2004-on) are torque based, requesting around 400 nm torque with only 1.1 bar boost with 70 milligrams of fuel so we are over fuelling! we smooth the torque curve requesting 450 nm at mid range 2200 rpm. we up the boost to 0.08 bar from 1500 rpm and adjust injection timing injection pressure, results will be around 10 mpg on long runs short runs 4 mpg! in turn we burn less fuel. more boost-precise timing- better combustion=less fuel. "
sportski pozdrav
Ovo fabrika nije mogla, a?
Odlichan tekst, jedino je autor mogao mrvicu bit "pravedniji". Nije pomenuto (samo) do BMW-a, generalan trend je takav. Ne pitaju se.
Nije samo koliki ce im profit bit, vec ako misle da prezive, moraju kako moraju. Vremena su se promijenila.
Kako ako misle da prezive? Mislis li da je Toyota pri kraju?
Ja se ne slazem sa tim. To sto rade rade zato sto im se moze. Imaju brainwashed klijentelu i bok.