Shipito?
Printable View
Jes 200e je u kinu...nekad oce i dzabe da ga daju...zavisi kako su raspolozeni.
Sent from my Lenovo P780_ROW using Tapatalk
Lenovo K910 VIBE Z Smartphone Snapdragon 800 Quad Core 2.2GHz 5.5 Inch FHD Screen 2GB 16GB Dual Sim Android 4.2 je pravi.:peaceful:
200-280e ga je ispao sve je ok sa telefonom , nije placao carinu jer je prodavac napisao nizu cijenu . Nece prodavac u vezi ovoga sata da napise profakturu manju . Isplati li se slati ga iz italije za shipto ^^ mozda u austriju ? Ispada oko 396e sve , da li bi posle u shipto stavio da je samo poklon ili bi napisao da je cijena paketa ispod 150e ? Nisam siguran kako ide to , uzeo bi osiguranje npr. tu osiguranu posiljku
Na tebi je šta ćeš napisati, da li je kupovina (merchandise) ili poklon (gift), uglavnom nećeš imati problema sa našom carinom ako staviš da je vrijednost paketa 150e ili manja.
Kad paket stigne u Shipitovo skladište, na tebi je da odabereš vrstu osiguranja, za ne-daj-Bože ako se paket zagubi.
Jedina karakteristika u austrijskom skladištu je što automatski ne šalju fotografije pristiglog paketa, za razliku od skladišta u SAD.
A makse iste price..kupio moj drug dzabaluka a kad ga bude prodavao bice ne mozes ga naci ispod 400e...nedje oko 300e je k900
Druze nemoj mi taj govor drzat , nemam razloga da lazem a ti asociras na to . Nit me zanima Lenovo nit ga imam no sam rekao da ga drug i da je vrh telefon za te pare . No vidim da ga ti imas pa si se nasao uvrijedjen ili koji k sto si ga 400e platio . To mi je najbolji drug i nema razloga da laze ni on . Naravno da ce ga odje skuplje prodat , kad ima naroda koji ga za 400e odje kupuje i ne umije ga nabavit za manje . Nije lud da ne zaradi . http://www.aliexpress.com/item/Lenov...604247602.html evo ga link za 240e . Pitacu druga sjeca li se od kojeg prodavca ga on uzeo . Blade Runer hvala za informaciju brate , ali nije mi jasno npr. ako platim osiguranje za posiljku a ja napisem da je vrijednost 150e a vrijedi 400e sat , meni ga osiguranje nece pokriti onda jeli ?
Neće al mogućnost da ti otud pošiljka ne stigne je vrlo mala. Tačnije, meni se nijednom nije desilo da pošiljka sa zapada ne stigne ako ima treking broj. Kinezi su već druga priča.
Ni meni se nije desilo . Alo opet me malo frka . Ja mogu u ovo skladiste u Austriju da platim ono 2 dolara da mi slikaju sta je stiglo jeli tako? Isto kao za skladista u USA . Na kraju krajeva ako ne stigne ili u skladiste ili kod mene iz skladista mogu na ebay refound odradit (ako salje bez trackinga ovaj lik u slucaju da se zagubi izmedju Austrije i Crne Gore) . . . Ok to bi bilo to predpostavljam , hvala na info.
Meni konverter pokaza 248e , al opet bolje no 400 . . . Mora da si opcijom sa coverom izabrao .
Zasto onda napisa da je 240 kad ti je konvertor pokazao 248e? Ccc sminko :-)
narucih iz njemacke DHL-om (ne express, obicni) i posiljka otisla nedje u spaniju.. i vratila se u njemacku i pitaju me da nisam dje pogrijesio sa adresom.. ne da ste mi zdravo.
ne znam zasto ovo napisah..
Kupio sam telefon na aliexpress,koliko treba dana da posljika stigne u nasu zemlju singapoorskom postom?
25ak dana
kao da je pjeske donose :D,pise air mail vazdusnom linijom a tako sporo..
Ljudi, narucih nesto sa sportsdirecta tu vrijednosti oko 140 eura (malko manje), pa me zanima posto imam recimo 4 dukserice mogu li to ovi nasi na carinu da lupe na to carinu i PDV na foru da je za komercijalnu upotrebu i slicno? I da li to isto vazi i ukoliko kazem da mi robu dostave na kucnu adresu, posto zivim u TV pa mi se ne isplati do Podgorice mlatit.
A isplati ti se mlatit a možeš papire i kakvom rođaku dat ili prijatelju koji ide gore. U suštini, ne provjeravaju oni to samo pogledaju cijenu + poštarinu i lupe pečat(barem ja takav utisak imam).
Hvala na odgovoru. Jeste da se isplati ali mi je problem izlazit sa posla a ne bih da crnjacim ljude da stoje tamo po sat-dva tako da mi ovih 23-4 eura dodje prihvatljivo. Samo rekoh ako bi mi udarili i carinu i PDV to bi islo jos plus nekih 40 eura, sto je ipak mnogo. A citao sam na temi dje kazu kako su ogranicili na maksimalno tri proizvoda istog tipa pa rekoh da vidim ima li ko slicnih iskustava.
Vlado nece ti ocarinit robu ako ti prodavac napise na paketu da je gift-poklon i da je neka cijena manja od 150eura,ja sam do sad narucevao do 500e uvijek sam postaru placao samo 1e :)
Bila je prica da je usvojen zakon da od prvog ovoga mjeseca se granica sa 150 pomjera na 50, ili 20, ne znam tacno...
Ne mogu naci nigdje info
A makse jadan, makse makar ti :D. Čuvaj se prdnjave forumaške :D
Došao mi je paket iz sportsdirecta, 145€ ne stižem da ga podignem. Zvala sam u dhl, kažu za NK papirologija i dostava je 20€, tako da kad sve saberem i oduzmem ja bi sigurno potrošila 15€. Nije se ništa promenilo što se tiče max svote od 150€.
Gdje bi mogla biti posiljka pise ( Departure from outward office of exchange )datum 18.12.2013 kada bi ovo moglo stici?
Kad je ko zadnji put pricao sa dx support-om?
Nikako ih nema online...
Poslato preko goluba pismonoše
Momci, ne znam je li pravo mjesto, nego da pitam postoji li nacin da se kupuje sa e-buya iz cg? Tj sa nasom kreditnom?
moze pomocu trika, ali dirketno kreditnom, naravno da ne.
Za robu iz Kine koja ide DHLom i ostalim brzim dostavama traze izvod iz banke kao potvrdu da je placeno manje od 150e...tako da pazite se da ne bude kuku mene majko naplatise mi carinu :-)
Ništa, tražiš izvod na mail ako može pa u fotošop :D.
Da li subotom radi DHL/carina?
Carina sigurno ne radi, DHL radi.
Hvala. Onda u ponedjeljak... imaju zanimljivo radno vrijeme 9-13h...
You must spread some Reputation around before giving it to montenegrina again.
Mučan je to posa, ne pitaj, a još što su nervozniiii. Viđećeš sam već ako nisi :D
Jesu li počeli da naplaćuju onu taksu?
Mislis na DHL? Nisu
E e, za DHL pitah. Ono je Thor najavio da hoće posle Nove...