i mene su cimali jednom prilikom na Vranjinu...
zapamtio pa vratio :fat:
Printable View
A juče kad su me zagradili na parking 45min pauk je bio u "kvaru", uz priču "stvarno ne znam kako da ti pomognem"...
hahaha da da to je PG173 mada mozda nije ta smjena, a i sto neko rece sigurno su u kvar ostali
ako se slozimo kako je doslo do udesa vjerovatno cemo bit i svjesni ko je krivac... zato se necemo slozit, izgubit vrijeme i opet zvat policiju. ovo nece pomoci ni u 3% slucajeva
pise u vijesti izjava ovoga
"Klikovac je pojasnio i da prema novom zakonu, troškove izlaska policije na uviđaj ubuduće plaća onaj ko je tražio tu uslugu. On je naveo da još nije propisan cjenovnik za takve usluge.
"U okruženju su ti troškovi od 80 do 100 eura, a mislim da će tako biti kod nas", naveo je Klikovac."
Sad ce bit ono: aj zovi ti, ne zovi ti, a ne no ti, ne ja no ti...
a nece no ce bit da onaj sto je kriv nece da zove no ces ti sto nisi kriv morat da zoves i platis. pocecu da vjerujem u boga jer mi se cini da gubim razum i logiku...
Koliko ja znam, policija je izlaske naplacivala od osiguravajuceg drustva vozila koji je proglasen krivim. Najbolje ono u nesvijest oba vozaca iz udesa, zove prolaznik i policija ga pita oce li da plati... Ni bog mi ne objasnjava ovu logiku...
policija je tu da sluzi... placeni su vec jednom od nasih poreza. parkinge i puteve smo vec platili. pa opet sve placamo.
Evo jednog lijepog znaka usred Canjahttp://img.tapatalk.com/d/13/01/12/epuqutad.jpg
btw passat presretac na relaciji Canj - Buljarica
Sent from my SSA 400 system 90A
www.dalila.me
Kao što je već rekao čoek, može te on pitati šta poželi samo ti ne moraš odgovoriti...
meni se desilo da sam od starog aerodroma skrenuo lijevo prema voliju, i prosao kroz zuto, a bila je i zelena strelica upaljena, jos prije pola godine ili vise, bila je noc ja vezan, 4oro u auto i sl. i zaustavlja me tamo i kaze prosao sam kroz crveno. ja reko e nisam nego kroz zuto. On veli nema zuto u zakonu trte vrte- one njihove price, i da ce sudiji da kaze da je vidio odsjaj od prozora mec auta da je bilo crveno. Samo sto mu nisam puko od smijeha, sam se suzdrzao i samo ga pogledao.. Vraca on meni dokumenta, ja reko e sad kad ste mi vratili dokumenta prosao sam kroz strelicu za lijevo, kad se on pomami... oce 10 min da me ubijedi da nema te strelice na semaforu :0ooooooooo
Nije me niko zaustavljao danas,tako da sam dobro prosla...po svim znakovima i ogranicenjima vozila na relaciji Tivat-Podgorica: sat i 30 minuta :) a zaista sam mislila da ce mi trebati 3h...nije lose ni voziti sporije i uzivati :)
Ja znam da se taj obrazac odavno koristi u Bosni,tj u Sarajevu,vjerovatno u svim vecim gradovima gdje cesto ima tih malih "cukanja",da se nebi pravila guzva...znam da sam gledala kada to popunjavaju,ali iskreno kako funkcionise pojma nemam,a i ako me neko udari od nazad,otkud ja znam koliko meni kosta popravka branika tj kolika mi je steta u evrima...u svakom slucaju,ja cu svaki put zvati policiju pa neka oni rade svoj posao.
kakve su ove zene invalidi, juce me jedna pretice u sozinu o.O
Pa vjerovatno si se "vukao",a ona vozila bolje auto :) hoce to...i ja sam bila bahata prije trudnoce i vazda sam se trkala sa nekim i nisam dozvoljavala ni boljem autu da me pretekne...a sada...sada uzivam laganice,pa kome se zuri neka pretice.
A sta ako te neko udari na parkingu i pobjegne???
Sta da radim u tom slucaju? Treba li da popunim obrazac ili da placem nad branikom od xxx eura.
A ovo do Chanja, tu su mi najjaci ... Ljudi nemojte tako, prosle godine je bio snijeg u Tutomore ...
punih 15 minuta, ali nikad se ne zna ...
Pitam se što bi bilo kada bi neko prosto skinuo ovaj znak.
ako vozis juga - nije preko 500.Quote:
i ako me neko udari od nazad,otkud ja znam koliko meni kosta popravka branika tj kolika mi je steta u evrima...u svakom slucaju,ja cu svaki put zvati policiju pa neka oni rade svoj posao.
ako vozis zastavu - nije preko 500.
ako te cijelog zgazi, predje preko tebe, opet nije 500.
Sent from my Samsung Galaxy SIII using Tapatalk 2
Ja sad ne znam, tj sve zaboravljam da nadjem u pravilniku ili zakonu, jel zimska oprema obavezna na dionicama gdje je znakom propisano ili na teritoriji citave CG (misim da je ovo drugo)
Ako je samo na dionicama, onda kad bi neko skinuo znak, na sudu mozes proci nevin.
Ako je na teritoriji citave CG a znak je samo tu radi napomene, onda skidao ili ne, kriv si.