Originally Posted by
zvoncica
Već sam pričala i smatram to nuznim da se u nekoj od ovih sportskih hala napravi neki kovid centar, dje se moze sve organizovati da bude na jednom mjestu da se ljudi bolesni ne setaju s kraja na kraj grada! Čovjek koji je prebolestan prvo ide u:
-Covid ambulantu dje ceka red od jednog do 4 sata da bi ti dr rekao evo ti uput pa se testiraj ako ti poraste temperatura dodji za 5 dana....
-onda ideš u covid Zlatica test da das i to traje jedno pola sata do tri zavisi kako ti se potrefi
-ako se pogorsa onda za pet dana opet ides da čekaš u onu prvu dje si minimum sat na kisi vjetru suncu...bolestan...ako ti dr da uput za pluca
-onda ides na Stari da snimis pluca pa sjutra
-opet ona ambulanta dje cekas od sat do 4 da ti dr kaze da li si za neku terapiju
-ako u tom trenutku nijesi, nagrabusio si, jer ces kad budes za dan dva opet doći u ovu
-ambulantu dje cekas od sat do 4 da bi dobio terapiju....pa ti ne da dr odmah 6 infuzija, no prvo tri
-pa opet u onu dje cekas od sat do 4 da bi te poslusao i dao ti još tri, pa ako ti treba jos tri opet i tako u nedogled!
Ovo je grijeh prema bolesnim ljudima i ja sam sigurna da je mnogo upala pluća nastalo na tim livadama na kojima cmo cekali satima, i da bi mnogo manje opterecen sistem bio da imamo malo bolje organizovanu sluzbu.