koji 1.9? od koliko kw?
Printable View
74, 77, 96.. Vjerovatno i ovi malo stariji 85kw..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne rekoh ja da nece preci, imam ja u kuci jos 2 dizelasa koji idu cesto na put i trose manje od mog auta.
Ali ono zvokotanje ne bih mijenjao za 5e ;)
Pa eto pričamo o 50e na 1000km, nek bude 85-90% otvorenog što si pričao, što spomenuh 1.9tdi to je 50l na 1000km..
Ne znam..ja bih radije vozio dizela nego na plin
dizel ima prednost sto ti ostaje cijeli gepek i sto je na ove retardirane cijene nesto malo jeftiniji i to je to, dobar je i za preticanje sporih vozila tipa traktora jer za sve ostalo moras saltat tokom preticanja :)
Meni 1.9TDi - Buba
Nikšić - Skoplje = 800km
Sipan pun rezervoar kada sam krenuo, kada se vratio do punog 32l pa je potrošnja 4L
1.5DCi - Sandero
Podgorica - Banjaluka = 800km
Sipan pun rezervoar kada sam krenuo ,kada se vratio sipao malo preko 30L pa je potrošnja oko 3.8.
1.8 plin C klasa
Nikšić - Bar - Nikšić - Bar - Dubrovnik - Bar - Nikšić = oko 650km
Sipan pun rezervoar kada sam krenuo, kada sam se vratio sipao još 49l pa je potrošnja 7.5l.
Doduše potpuno civilne vožnje, skoro po pravilima.
Poslato sa elegantne pisaće mašine S6 x2
Najjači su mi ovi komentari kad neko napada dizel sa pricom iz 90tih :D :D
Nešto u zadnje vrijeme se dizel da ne kazem sto radi na benzince. ;)
Logicno da nemam nista protiv njih nego kad ovako nesto procitam...
Zadivio me novi audi koji je stavio najjaceg benzinca od 252hp 0-100km 5.6 dok najjaci dizel 272ks ide 0-100 5.sek nego da ne izlazim sa teme / ua dizel zivjeli benzinci da se ne ljuti nsx. :D
Jea imam 2HDi dizela
Tisi su od TDIa 2 puta al opet bucniji od svakog krstenog benzinca
Pa onda kad se vozis malo duze (autoput) pa kad krene da dosadjuje, nista bez nekog dramenbejsa :D
Ajte uzdravlje
ne mislim prije preticanja nego tokom preticanja, posto benzinci pune trecom recimo po 150 dok dizel dodje do 100-110 i odma saltaj cetvrtu jer se udavi kad izadje iz turbine
Pretiči četvrtom onda
A ne protiče se tako... Ako se ne čuje vrooommmm dok pretičeš ne računa se...
Poslato sa elegantne pisaće mašine S6 x2
Kad vozim benzinca, spuštim ga u treću, ponekad u drugu, drugom od 60-100 napuni fino, čuje se vrooom, onda mu čuješ okidač ta-ta-ta, i kad prešalta u treću posle okidača trzne mi vrat, oće da ga slomije..
Posle 3-4 takva preticanja pogledam kazaljku od goriva, primijetim kako se spušta..svako preticanje 50centi hahahah
A dizela prešaltam posle preticanja u petu, čisto ono malo motor da odmori..
ahhahahahaahhahahahahaha je li moguce ovo sto citam.... Trecom veli dizel nmz preko 100/110 jer se udavi kad izadje iz turbine.. to nisam znao.
golf 3 66kw + cip preticem petom sa 60km i to popne do 100 da se iznenadis. ;) a za ove jace dizelase po 150ks + cip itd da ne pominjem preticu 6tom sa 40km. ;)
tako da ne prosipaj se tako. :D moras uzet nekog dizela sa jacim obrtnim da ti vrat slomi kad pretice. :D uzmi neki bmw novi jer su im brzi dizeli od benzinaca.
a sto pricas to drug... cudo sto taj dizel radi...
6tom na 40cupa vratove,siceve pomjera,instrument tablu u gepek redovno nalaze.. a makse..
Cak izbaci i rezervni tocak...
To se tako kaze...Imam iskustva barem u tome kad su u pitanju dizeli sa c klasom..
Dobro mozda nsx misli na neke dizele do 60ks pa se izvinjavam. :)
Ar156 Astra GTC 1.9 150ks sa cipom lomio je vratove 6om sa 28km. kad mu gas dajes. :) Dzon Sena moze da potvrdi. :D
Tako da zavrsimo diskusiju oko ovih gluposti.....
Primjecujem, da na ovim temama o autima u zadnje vrijeme,glavnu rijec vode nole und biznismen.
Cak mijenjaju po vise auta u toku dana, dizel, benzin, 150/200/300 konja.
Razumiju se u sve modele, motore, serije, ubrazanja,mjere potrosnju,prate najsavremenije tehnologije.....
Jedan bi volio da goni mercedes, a ovaj drugi leksus.
A u real life ovaj vozi majkinu astru stariju od njega, a ovaj drugi trojku, da naglasim CIPOVANU.
Ajmemenejoj
https://m.youtube.com/watch?v=JXl3THn8gPs
[emoji106][emoji108]
Jesu, ali zajedno...mozda
neki ovdje nikako da ukapiraju da je dizel za stednju
da se trosi manje para
ende
Nole ga obozava,tako sam ga shvatio
aj snimite video ta astra sestom na 28 km/h ide 500 obrtaja, pritisak turbine je 0 a obrtni je smiješan i snaga takođe
btw ne morate snimat evo dovoljan je ovaj link
http://www.astraownersnetwork.co.uk/.../t-197089.html
"Sat in 6th gear on a 70mph A road, had to slow to 45 for some traffic and when it opened up I stuck my foot flat to the floor and there was nothing." :lolblue:
dakle sa 45 mph (70 km/h) nothing a vama čupa sa 28
Ja ovdje nisam komentarisao 4mjeseca tako da nisam aktivan / ali vidim da ovdje prijaju vise lazi nego istina. ;)
A gonio sam ja sa 18 c klasu dok je nisam pecatirao u kamion / godisnje prelazim 25/30hiljada eto i to da ti kazem da drugi put ne pucas u prazno. ;) brzo kad kupim nesto zestoko postavicu ti na profil sa saobracajnom na koga se vodi. :D nece biti dizel. ;)
Astra je prodata / a ovo sto si postavio je previse smijesno...Ta Astra se sprdala sa A4 3.0 tdi ;) tako da ne prosipaj se sa internetom ja pricam sto vidim ne pricam rekla/cula/kazala..
Kako si je pecatirao? Lol
ovjerio :)
Onda ću ja biti prvi :) bez ako me ko ne pretekne do tada .. :)
Čim budem kupovao auto to je lexus, možda neka toyota malo prije lexusa da ne bude baš drastičan prelazak :)
Aaa sad nema potrebe za tim..tu su:
Golf 2 1990, pasat 2 1990, vento 1995, pasat 2001, pasat 2006, golf 2006, superb 2009, golf 2010, a3 2011, a4 2012 i q7 2007
Benzin: astra 1997 i polo 2002
Bzzz [emoji8]
Ne, ne, mada bih rado neka prodao u djelove :)
Izlecela mi macka ja da ne ogrebem branik :D malo lijevo pa desno posle ga nisam mogao uhvatit. :) da nije bilo kamiona u moracu bi sleceli.
Ne ljutim se ja samo pricam istinu ne favorizujem benzinca/dizela to sto vozim iznesem ne uvelicavam nista..
nsx ako bude drug imao klip jedva cekam da vidis :) preskaka je sa 60na 100km kako je isla to svi medju PG-Trkacima znaju.
Da ne iskacemo vise sa teme zivjeo dizel/benzin i plin... :D
rekao si 28 nemoj sad 60 pa na 100
Nisu moja, ja sam tatin i mamin sin [emoji23]
Ja nemam ništa u svom vlasništvu bez mobilni telefon, koji vrijedi više nego auto koje ti voziš [emoji23]
Dosta o meni, ajde sad promijeni temu malo :)
Dobro je neko rekao, ovi ljudi nikako da ukapiraju da je dizel za štednju, dzaba ti plin, opet i sa plinom potroši isto ili malo više nego na naftu :)