https://forum.cdm.me/showthread.php?77586-Pitajte&p=2560868#post2560868
da i ovdje priupitam kod ponosnih vlasnika Peugeota :)
Printable View
https://forum.cdm.me/showthread.php?77586-Pitajte&p=2560868#post2560868
da i ovdje priupitam kod ponosnih vlasnika Peugeota :)
@laciale jesi li ti uzimao patosnice gumene za tvog pezoa? ili sam ja nesto pobrkao?
htio sma da uzmem ali su mi bile skupe - 70 i kusur eura su bile u verano. kasnije sam ih nasao u sumico (na pobrezje) - oko 30-40 eura su bile (narucuju se).
Zahvaljujem. Moram to uzimati koliko je sjutra!
Evo i ja da se upisem...
veliki fan ovog proizvodjaca, jos ako je starije godiste...
Napokon se docepa svog pezoa prije nekih desetak dana, i to da se pohvalim...
u pitanju je PUG 205 GTI, 1.6 motor... eto...
jel crveni sa zabjela ?
koji motor najmanje trosi i koliko je to...
Ima li ovdje neko Pezoa 607 ???
Mozda bi neko imao neki savjet vezano za Fap filter ???
Ide mi sve dobro, ne ulazi u safe mode, ali mi se pali antipolution fault.
Mozda neko ima slicnu situaciju, i dje odrzavate svoje Pezoe ?!
ukloni fap ;p
sto veli sparco - moze da se makne fap tj da se reparira. ja kad sam bio kod majstora on mi rece da zna nekog covjeka koji reparira te filetre tj. cijevi. pitacu ga za cijenu i broj telefona.
koji ti je model 607 i godiste? da ti provjerim nesto doma kad dodjem.
Da li ste mislili na DPF(disel partikular filter).
Moze i da se skine, i onda mapom softverski ugasi...i nikad vishe ne pomislish na FAP ili PDF filter... softversko uklanjanje 150e (kod mene ;) )
To je najbolja stvar.
2.2 hdi 2004
znam ja to sve, dobar je filter samo su mozda greske na senzorima.
Ne, skidanje filtera i softversko gasenje znaci da ga nemash, i da nikad vishe ne moze da napravi problem... jer ga fizicki nema, a softverski je ubacena mapa na kojoj ne postoji taj filter... to je jedino reshenje da se trajno maknesh od te muke...
Sto znaci IgiIgor, da je neko nekoga "prevario" ili samo nazvao nesto pogresnim imenom, znaci kad se uradi kako treba, NIKAD ne moze da se javi isti problem, al to sto neki peru filtere(napisao sam njihov nacin dolje) i nazivaju to pogreshnim imenom, moze da se svrsta u onu pricu da je powerbox isto sto i chipovanje kola.... na kraju krajeva, ja dajem garanciju za svoj posao, tako da nema da brinesh jel se nekom tamo nesto ponovo pojavilo ili nije... jedino ako je kod mene taj neko radio pa ti kaze da nisam napravio to kako treba.... ;)
"Repariranje" kako ga zovu kod nas, rade tako sto na dijagnostiku kliknu ono regeneracija filtera, a filter skinu i operu benzinom.... i to radi u zavisnosti od auta i od zapushenosti filtera, od 500 do 30000km...al opet se javi greshka....i opet opali safe mode..... i opet morash isto... znaci nikakvo reshenje, i to niko i ne radi, al smislili kod nas, prvenstveno zbog taxista...kao da ustede...
evo tu ima nesto napisano...
https://forum.cdm.me/showthread.php?...ht=chip+tuning
Laciale, moze li broj tog momka za servis ovdje ili na pm, posto mi je u komsiluk,
trebao sam i ja da odradim mali servis na mog pezoa. Zahvaljujem unaprijed.
Moj ručni rad :)
Attachment 85912
Bravo Dacho, ne djeluje ovo uopshte loshe. Samo bih makao ovo "Design by Dacho", nekako mi je suvishno...
Ako nekom zatreba imam sačuvano sa dimenzijama u CorelDraw-u tako da može da menja po meraku.
:)
Zna li neko kako da se isključi autolock budalaština na pežoa 206+? Sve je bilo u redu dok se jedno jutro to nije pojavilo kao opcija - kad upalim auto i krenem - tras - zaključa se auto i ne odustaje. ja ga otključam na ono dugme kod ručne, ali on stalno opet zaključa.. ima li neka sekvenca za isključivanje ili je fabrička greška?
ja sam je gasio na 307. cini mi se da je bilo na kontakt da se drzi dugme za zakljucavanje, ili pak na onaj prvi okret kljuca, procackaj obje operacije, jedna je sigurno
dje cu nac desni retrovizor za P207 a da nije kod ovih lopova u peugeot e mi traze 150e
jes vala grdno cut ono.
pokusajte, nije tesko, na svakog francuza se gasi tako.
koliko se mogus sjetit bilo je da se drzi dugme na kontakt i vrati se kontakt dok je dugme jos pritisnuto i onda se izvadi kljuc i to je to. tako je neka fora bila 100%
ima li ko da prodaje dobrog 407?
Kod mene se to automatsko zakljucavanje pali i gasi tako sto duze drzim ono dugme. To sam u voznji radio tako da mislim da je isti efekat i kad se da kontakt.
205 i 306 lutke ostalo sve tu i tamo :D
sipah jutros gorivo ali mi i dalje svijetli lampica...
Imali neko da popravlja instrument table od 206 a da se ne radi o ofis centru ili kezevicu i po kojoj cijeni radi obrtaje na 206 jeli imo neko iskustva :D
gdje se nalazis da te uputim kod majstora?
Ima li ko kakva iskustva sa Pezo 607 2006/2007 god, 2.0 dizel? ;)
Zanimaju me svi detalji pa ako kome nije muka neka opali..