Originally Posted by
Milos
Kod banaka kao i kod Grawe osiguranja postoji stepenasta štednja, kamatu možete a i ne morate uzimati a rok štednje nije ograničen, može i na 20 godina. U slučaju kakve muke banka vam lijepo vrati SVE pare u bilo koje vrijeme samo vam ne da svu kamatu, grawe vam vrati POLA para a kamate nema. Ko hoće da štedi za penziju samo ne podiže glavnicu i ide mu kamata na kamatu. Od DIJELA kamate uplatite životno osiguranje i imate i OSIGURANJE i SAV novac u svakom trenutku. Nedaj bože zapadne vas neka muka u narednih deset godina dođete u Grawe i oni vam kažu molim vas lijepo sačekajte samo nekoliko godina i podignite što ste uplatili a može i sad da vam damo polovinu novca. A ako vas zadesi muka a imate oročenu štednju odete do banke i oni vam daju vaš novac a kamata bude kao kamata po viđenju te opet izađete sa više novca nego što ste uložili.
Ako imate npr 10.000 u banci a treba vam 1000, možete u roku od odmah da dobijete kredit sa 1,5 % kamate preko one koju oni vama daju. Kad imate pare u Grawe možete da se slikate. Ako vam treba životno osiguranje lijepo uplatite polisu, znam samo da je za đake i studente za vrijeme dok su u školi 5 eura a pokriva štetu do 15000 eura, tako da mislim da ista nije preko 70-80 eura godišnje za čovjeka.
Znači osiguranje podržavam, ali nikako ovo osiguranje koje vam zarobi velika sredstva na dugi niz godina sa obzirom da ima mnogo razumlivijih načina štednje sa mnogo većim benefitima.
A lično znam nekoliko ljudi koji su zaradili polijepe pare od ovih koji uplaćuju osiguranja, jer od svake njihove uplate dio ide agentima.
U grawe ulažete po 42 eura mjesečno (12000 za 24 godine)) i posle 24 godine dobijete nešto manje od 6000 eura od kojih vam uzmu porez na dobit (9posto) i to je očekivana dobit koju niko ne garantuje
Kod banke sa stepenastom štednjom dobijete 26134 eura tj dobijete garantovano 14100 eura koje su već oporezovane. Kod Grawe ste osigurani samo za slučaj smrti i ni od čega drugo, takvo osiguranje nema šanse da košta godišnje kao polisa preko 30 eura bar ne za zdravog čovjeka što implicira da bi za 24 godine ta polisa koštala 720 eura a ko štedi u banci bi imao tačno duplo veću zaradu kao i pristup gotovini u svakom trenutku.
Nadam se da sam pomogao bar nekom da sagleda da ima i boljih rešenja.