.........čestitke i po neki prigovor!
Quote:
Originally Posted by Igi
Ja sam ga onako frljnuo u akvarijum bez ikakvog pranja...
Kada se spominje stiropor ja ga upotrebljavam kada radim pozadinu.
Stiropor debeline najmanje 5cm poprskam nitro razredživačem a onda rupe koje razredživač napravi ofarbam uljanim bojama i dobi se veoma lepa pozadina, koja vizuelno produbi akvarij. Izgleda(ako su dobro izabrane boje), kao, da se nalaziš pored neke stene ili na ulazu u pečinu. Boje moraju djelovati smirujuče za ribe pa če se i one mirnije osječat u takvom ambientu. To se montira sa vanjske strane stakla akvarija ali se mora onda pazit, da je zadnje staklo češče očiščeno.
Na slici koje si poslao me "smeta" tehnika koja se gleda (pumpa itd....!). Predlažem koriščenje vanjskoga filtera kapacitete 10-15% zapremnine akvarija, koji se veoma lako održava ako se ga pametno-fukcionalno napravi sa tri komore ili (još bolje) više komora.....prva komora sa vatom, pa druga grubi pjesak, pa fini pjesak, onda aktivni ugljen, pa komora za (po potrebi) kiseljene vode sa tresetom ili nekim dodacima...!
Pumpa se onda stavi u zadnji od pretinaca. U filter je moguče dodati i grijač,
posebno tada ako se impliciraju u filter parameciji koji biološki čiste najprljaviju vodu. A parameciji koji se kroz filter probiju natrag u akvarij idealna su hrana našim ljubimcima.
Uffff dosta da te ne gnjavim više. Lp Rackoni :hammer: