RTS1 I HRT1 imaju HD
Printable View
samo ne znam đe nađe 100 hd kanala :D
ja nešto listam transpondere po satelita, jedva ih prikupih....
a da ne pričamo kako je kupit prava za npr 100 hd kanala za reemitovanje.
i ovi u regionu što počeše sa emitovanjem hd kanala, jedva skupiše ne više od desetak
malo mi zvuči neozbiljno, pa sve i da TCom to planira....
Ukoliko bi projekat počeo od nule, kao tzv greenfileld investicija, sa pravljenjem kompletne infrastrukture, kako optičke tako i ostalih gradjevinskih radova uz dobijanje državnih dozvola kao i prolazenje kroz razne ulazne barijere, selekciju i zapošljavanje radne snage, projekat bi bio vrijedan na desetine miliona eura. U svakom slučaju, interesantno bi bilo staviti sve na papir i napraviti neki investicioni plan, čisto kao vježbu :)
Nema Elmag, DM sat, Slo1 i Protv, odustajem odmah :p
- kad ovo krene, prvih 10 koji se prijave ja ću im platiti priključak i jednogodišnju pretplatu.
Ne trošite više energiju na ovaj post, groovy fantazira što bi bilo kad bi bilo ...
RTCG1 i RTCG2 HD
ozbiLna prica Duska mi moga :D
dobra ti prica, primas ovaj narod :D ili stvarno nisi svjestan koliki je to proekat
srecno
Прије него што уђеш у било какве инвестиције, распитај се како је својевремено пропао амерички пакет High Definition канала Voom. Ако ме сјећање добро служи, без обзира на супериорну слику скупили су врло мали број корисника јер је претплата била скупа а број канала ограничен. Кад дођем кући, гледаћу да нађем један часопис у коме има чланак о томе.
Alo, jeste se primili :mad: Telekomu koji ima sve na gotovo za ovako nesto treba mu 10-15mil investicija pa i ne pomisljaju na nesto slicno, a ne neko ko starta od nule
Ma covjek se zaebava,ne postoji ni teorija da on ovo izvede,vidite li da nece ni ime firme da kaze,a veli pare nisu problem,pa nisu ako imas 150 000 000...
Neki, koji navodno ponešto znaju, tvrde da ovo ne bi bio preveliki problem, ni prevelika investicija, ali samo kad je Podgorica u pitanju.
U Srbiji je HD dostupan u nekoliko gradova Beogradu, Novom Sadu, Somboru, Kikindi, Vrbasu, Kuli, Vršcu, Zrenjaninu i Pančevu
Kad pogledam pakete i cijene na www.sbb.co.rs čini mi se da bi sve to i kod nas imalo dobru prođu.
ovo je u stilu zvjezdanih staza :D
Mozda ce prva crnogorska banka da ga pomogne :D
rts i hrt nemaju hd tj imaju i nemaju zavisi kao gledate
rts je sa mislim dva repetitora evroviziju prenosio u hd (znaci vrlo ogranicen broj gledaoca)
, slicno je i sa hrt
OMG jeste da nisam sa Konika ali oni nemaju veze sa ovim i nemoj tako da pricas o njima.Ja zaista ne znam kakvi su oni ali ako jesu takvi zar ti treba da se spustas na taj nivo.Molim te nemoj vise ovakve izlive na forumu da prosipas.To su ljudi kao sto smo i ti i ja.
Uvrijedilo me je zato sto mi sestra tamo zivi,bio sam tamo masu puta i svi su bili OK sem sto ima masu cigana u taj dio PG ali i oni su ljudi.Moraju negdje zivjet.
NOVA HD je prva komercijalna televizija u Hrvatskoj koja je odlučila prijeći na HD emitiranje programa. Svi korisnici koji žele iskušati prednosti televizije visoke definicije mogu putem B.netove usluge Xvision HD, gledati Novu TV HD, program Nove TV u HD kvaliteti.
http://www.bnet.hr/cro/televizija/xvision_hd
ovo su hd kanali koji su u ponudi hr operatera....otprilike kanal manje vise gore dolje....ali ih nema vise od 10..tako da ne znam odaskle vam to da ih ima 100 u vasim ponudama...odakle vam tih 100
groovy ne zanosi se mnogo stime, jer se to ovdje ne moze realizovati. Prvo kako bi ti korisnicima omogucio opticki internet? Dozvole, kopanje ulica....?
Koji resiveri, koji sistem zastite, broj ljudi u firmi itd......
Kad je najvise para bilo u CG, kako su mnogi tada voljeli da kazu samo je potrebno imati dobru ideju, jer novca ima za realizaciju - ja sam odredjenim osobama predlagao da se pokrene jedan mini paket (nesto poput arena sport, al jazeera sport, supersport) - stim sto je taj projekat po sadrzaju i kvalitetu programa bolji nego sto recimo imaju ovi gore pomenuti provajderi, pa su se tada ti ljudi bojali total tv, digi tv itd - iako ni total tv ni digi tv nece jos dugo imati takav sadrzaj.
Tako da ako ti je neko sada pricao (u ovim kriznim vremenima) kako ima veliki projekat - sve je to smijesno i slobodno ti mogu reci da je laz, jer se to ne moze realizovati nikako. Slabo u CG ima i znanja, razumjevanja za takve stvari (bilo koji zanimljiv projekat).
Jos da dodam ovo - pitaj te osobe koje su ti sastavili onu listu kanala, kako planiraju da ponude, evo par kanala koje cu nabrojati - TNT HD, CBS HD, FOX HD, ESPN HD, ABC HD, ESPN HD, NFL HD, NBA HD...... ;)
Svi oni kanali koje si nabrojao su namijenjeni samo za USA (imaju otkupljena prava - sportska, filmska, muzicka, dokumentarna samo za USA).
Kako planirate da potpisete ugovore sa njima? ;)
Vidim tamo stavljeni su recimo i Starz (najbolji filmski kanali u Americi, ima ih sa Encore kanalima 13) kao i showtime 2 ;) (ima i shotime kanala gotovo 10 - takodje samo za USA). Da mogu stavili bi ih i ostali evropski kablovski i iptv operateri u Evropi ali nemoze ;)
Ali vrijedi da probate, mozda uspijete.
Jedna informacija - svi oni nabrojani kanali (to je samo jedan manji dio) se nalaze u Directv ili Dish network operaterima.
Mogu ti reci da nisi pogrijesio brojku HD TV kanala - jer ih u Directv sada ima preko 100, a najavljeno je uskoro preko 200 (idu prema tome da kompletna ponuda bude HD ).
P.S Nebih ti postao korisnik jer uskoro cu imati Directv full (svi hd kanali) sa nba league pass (cijela nba liga - sve utakmice) i mozda sa nfl sunday ticket (ne pitajte me kako).
ima u hrv da se uzme directtv ali je preskupo, i to vec neko vrijeme nude pojedine firme !
realno je da se nema kad pogledati nista , a ima se milion kanala :D
i gledas full hd program preko neta ? ako nije tajna koliku brzinu i stabilnost neta imas za live full hd ???
da napravi nešto? mislim da je to plod tvoje mašte a ne da napraviš nešto :)
sva ova tvoja priča se svodi na onu snila baba što bi rada bila....
35 eura sve to? ne znam dal da se smijem ili...
aj dobro, igrajte se...
jel i vas grovi htio da zezne? :D
savjet: bjezite od lazova.
HD kako je krenulo cekacemo josh koju god.
Maloljetnik da pravi ovakve popale ovo josh nisam gledao...
Ovu temu ste trebali otvarat tek za jedno 10ak godina :)
Mozda i 20 :)
HD TV u CG :D
to mi zvuči ka da je neko rekao eno vanzemaljci se spustili na Ćemovsko polje...mada i to je vjerovatnije od ovog prvog :)
Ovo ce brzo :lol: