A zasto je trebala da se odlozi? Iz kojih razloga?
Printable View
28. je fudbalski derbi, pa da bi vaterpolisti imali podrsku...
Pa niste valjda ocekivali da bi se zbog toga mogla odlozit bilo kakva utakmica a ne utakmica Evrolige. Trebao bi LEN da mijenja raspored delegata, sudija, RTCG da salje dvije ekipe jer u nedelju igraju i Primorac i Cattaro, i svasta jos u organizaciji samo radi toga. Stvarno ih zbog toga ne krivim.
Mada ima ko fudbalere da bodri, trebali ste dat onda podrsku vaterpolistima koji su mnogo uspijesniji i bez vas ce ostat bez podrske jer sigurno niko iz Beograda nece doc.
Zbog karata imate razloga biti ljuti ali kroz to su prosli i ostali navijaci koji su krenuli u Budvu.
Posto su medju navijacima sve mozgovi neogranicenih razmjera. Pogotovo medju vodjama i glavnima... sve intelektualci sirokog glasa. Sve i da su intelektualci, ne valja ih samo slijediti i ne zapitati se ima li nesto smisla ili nema. A s obzirom da su vodje i ti sto govore sto i kako treba da se radi u vecini slucajeva kakvi klosari, sitni i krupniji kriminalci, wannabe neko vazan, onda se pogotovo treba zapitat u ispravnost necega. Naravno postoji izuzteaka. Ja navijace shvatam, i mislim da je to i esenca navijanja, kao grupu gradjana koja bodri svoj tim i tacka. Ne bodri druge timove zato sto neko kaze da je to tradicija, ne bavi se politikom, ne bojkotuje svoj tim iz nekih licnih sujeta vodja, ne vodi se obicajem da navijaca druge ekipe u svom gradu treba pretuc (pa cak i do smrti), nego jednostavno navija za svoj tim. Srecom, vecina navijaca i jeste takva.
Al opet, ja sam jedan ogranicen mozak u odnosu na gospodu:
http://www.youtube.com/watch?v=6S268...ayer_embedded#
Znaci, podrzavam da navijaci Partizana idu u Budvu, ali ne razumijem stvarnu poentu da navijaci Zvezde idu u Budvu da navijaju za Olympiacos i protiv Budve.
ti vidish i sam da nemash pojma,al fino sklopljen tekst,pa moze i proci kod neobavijestenih ;) nemam namjeru da se raspravljam sa tobom,posto jednostavno ne znash,i to nije nista loshe,jer jednostavno nisi u tome...prvo,nemash pojma okle ta prijateljstva,koji dogadjaj je predhodio tome,na osnovu chega je to prijateljstvo sklopljeno,i nikakav vodja ne moze naredit nekom ciganu da ide ili ne ide,ali to je malo dublja problematika oko koje ti nemash blage veze...vezano za bojkot,lupio si glupost 21 vijeka,al dobro,prepoznacesh je vremenom...hahaha,ovo za sukob ne bih komentarisao,jel jelte,to je samo na balkanu :rolleyes: ..vecina navijacha jeste takva?? hahaha,da sigurno,u tvojoj glavi,kad prodresh u sushtinu navijanja,vidjecesh i shvaticesh sta si nalupetao odje...sto se tiche postavljenog klipa,cisto informativno,posto ti kazes da je vecina navijaca super,dovoljno ti je da pogledas upravo taj dokumetarac koji si postavio,a koji se odvija na chetiri strane svijeta,i vidjecesh da ti navijachi o kojim ti prichash su veeeelika manjina,jer se oni u tom svijetu smatraju,upravo onakvim kakvim ti smatrash ekstremnije navijache...PENALCHINE...
p.s. koji ***** cigani imaju sa budvom?? niti zive u budvu,niti ista slichno..uostalom,i vi iz pg,mrzite sve sto nije iz pg,kako vi to nazivate indijanci..pa zasto ne bi i mogli cigani cije prijateljstvo sa olimp je povezano mnogim stvarima koje nisu za net,i o kojim ti mozesh samo da mashtash da saznash.
sve najbolje.
Pa ja i kazem da srecom vecina navijaca jednostavno navija za svoj tim.
Za ovo ostalo si mi samo rekao da lupam, bez pokusaja da objasnis.
S obzirom da je prica pocela o tom navijanju za Olympiacos navijaca Zvezde protiv ekipe iz sopstvene zemlje i isto tako za Paok navijaca Partizana, volio bih da ti koji si u tome to objasnis. Kako to da nije za net, a ocekujes da ljudi to shvate i ne dozivljavaju kao provociranje ako nisu skroz upoznati?
Obicno su takve PENALCHINE vodje navijaca i u tome je problem jer onda veliki broj ljudi njih prati.
A i bojkot se ne desi tako sto hiljade i hiljade navijaca jednog tima osjete da treba da bojkotuje, nego vodje se dogovore pa prosire to. Vidio sam kao primjer navijace Buducnosti koji manje vise neznaju zasto bojkotuju KK ali ga bojkotuju.
BTW. nisam iz Podgorice.
Opet kazem, podrzavam i razumijem navijace koji navijaju za svoj klub, organizovano ili ne, sve dok je to davanje podrske svom klubu. Kad to pocne da izlazi iz tih nekih okvira onda to po meni gubi smisao.
Pravi si saljivdzija...sve znas u sve se razumijes, sve si vidio i svudje bio...i tebi coce, magu navijanja i sporta uospte nije jasno kako neko moze da bodri 'neke grke' protiv 'kluba iz sopstvene zemlje'...
Tako sto medju tim Grcima ti koji ih bodre mozda imaju prijatelja, mozda su bili u Grckoj pa docekani kao braca, mozda i ne, nego jednostavno zele da porade na jacanju bratstva izmedju tih navijackih grupa (o istoriji kojeg isto nista ne znas, kao ni o njima pojedinacno) , skroz nebitno kolko je to sto si ti ocigledno van svega toga, skroz neupucen, TABULA RAZA, nista te se ne tice ali ti to ne smeta da mlatis gluposti i to kontinuirano...
Svi mi odgovarate kako se ne razumijem i to je to, bez da pokusate da objasnite fino o cemu je rijec. Ja sam krenuo sa tim bodrenjem grckih timova od strane domacih navijaca, vodjen situacijom iz Kotora prosle godine na vaterpolo utakmici evrolige. Na vaterpolo utakmice u Kotoru, se ne sjecam da je bio zabiljezen ijedan incident. Jedini se desio kad su gostovale delije da navijaju za Olympiacos. Domaci navijaci ih nisu ni abadavali dok nije doslo do incidenta sa policijom. S obzirom da na te utakmice ide dosta i manje djece, gledao sam roditelje kako skacu nebi li pomjerili svoje djete dalje od te grupe ljudi. Da li se ja moram bojat da povedem svoje dijete na vaterpolo utakmicu, zato sto navijaci na neki nacin provociraju domacu publiku i policiju? To je sustina. Da li je vrijedno da mladi ljudi, zbog gluposti, dobijaju batine,ginu, idu po zatvora? Moze se navijati i bez toga.
Ali dobro, vi imate svoje misljenje i smisao zivota, ja svoje. Necemo jedno drugome promjenit razmisljanja. I ovo je prica o navijacima koja je zbog gore navedenog i okolnosti zrijeba presla na vaterpolo topic mojom krivicom i ja cu prestati s njom.
Slazem se sa vecinom,iako smo skrenuli sa teme,vec pricate o navijackim navikama i kulturi.....
Dosta tog dijela ima ovaj novi zakon u vezi pirotehnike,u jednu ruku opravdan posebno kad su u pitanju bazeni i hale tj zatvoren prostor......al milicija jednostavno ulece i bije koga stigne da dodje do pocinioca,a najcesce privode ljude koji nemaju veze sa onim ko je zapalio baklju......
sutra kreće euroliga. dosta pomaka iz lene posebno što se tiče tv prijenosa. najava na linku
Nadam se jos jednoj uspjesnoj evroligaskoj sezoni!
Samo neka bude para, a momci (i treneri) su dokazali da ono sto je do njih oni odrade kako treba.
Logicnije mi je da prenos bude iz Bd...valjda necemo imat' problema sa grcima, iako je prva utakmica vazda nekako teska.
Neka daju snimak iz Kotora i dobro je... Jer ja to svakako sve gledam tek za mjesec dana :mrgreen:
Jadran ima dobrog drugog golmana, a i Scepo od Malage varira sa formom.
Partizan moze imat' velikih problema sa budvanima. Neki ce imat' poseban motiv (cigani: Ciric i Pekovic), a toga nece falit' ni ostalima... Ne bi me iznenadila pobjeda budvana. Budva sem Ticica nema kvalitetnog beka, to moze bit' veliki problem.
Ima sutra ujutro repriza oko 9 i 15 na rtcg 2 :D
Najaviše sinoć direktan prenos na rtcg2 u 20:00
Ne znam,ja gledao u program i nema ga...mozda bude ipak
Hahahahahahahahahahah Barseloneta-Jadran 11:9 hahahahahahaahahahahahahahahahahahahahhahhhaha tope se.......buc buc
Real Madrid sindrom. :D
http://www.rtcg.me/program/programsk...stanice/2.html
Direktno se prenosi Primorac ;)
To vise nije ni smijesno.
A mozda i zele Recca vec u 1/4 finalu, ko zna. :D
ahhhahhahah ili mozda nas ??? ? ahahahahahahah
Sto se vi sprdate s Barselonetom? :D :D
Dosta solidno odrađen meč. mogli smo malo bolje s igračem više, čini mi se 7/3, al dobro. Zdravko dobar, istakao se Gerry, Toni P. i D.Brguljan, da ne izostavim ni oba centra. Posebno me raduje igra Borisa Pavlovića, izgleda da će ponovo bit pravi. Sudije su bile malo pogubljene, al dobro imaju kad da nauče :)
Vašaš počistio Juga u Budimpešti, što i nije neko iznenađenje, još mi da im uzmemo brejk i to je to :)
Mislim da je ovo bilo sa 50% snage,dosta dobra odbrana,iako su imali dosta promasaja u napad......
Sto se atmosfere tice moglo je i bolje,nas oko 100,na trenucima samo dobro navijanje.....
da, primorac na rutinu, istina igrač više 3/7. sad je jug must win u drugom kolu. bez bušlje nisam ni očekivo pobjedu u budimpešti, a i sa njim je bilo jako upitno. panionios nije tako loš, dosta su disciplinirani i mogli bi doma nekome otkinut bod (ove). nadam se odma vasasu :)
budva s igrčem više potpuno nemoćna, 2/12, a partizan 2/2. tamo je suđenje bilo dobro (ajde da je jednom ovakva razlika u izbačajima jer je to tako i bilo, zbog različitog stila igre). pasković užasan, a ne znam ko je antonijeviću dao onakve šuterske ovlasti, 0/8 (ako nisam koji šut preskočio). izvještaj s budva - partizan 3-9
Gledajuci ovo prvo kolo, imam osjecaj da je nivo dosta izjednacen (izostavljajuci Pro Recco) iako se ocekivalo da ce Recco i Jadran protutnjat Evroligom. Za sad je Recco nedodirljiv iako jos nije ni igrao. Partizan se pokazuje kao glavni konkurent iako je ostao bez Filipovic ali ostali su pobjedom Srbije u Rimu stasali u prave igracine.
Primorac opet ima snage da pomrsi svima racune ali je objektivno korak iza Recca. Od Juga ne ocekujem previse. Jadran posrce, neshvatljivo jer imaju odlicnu ekipu. Imaju jos vremena da se srede jer je grupa dosta laka, ali moraju pozurit ako ista misle. S obzirom da su nase pare ulozene u njih, imaju tu odgovornost.
Iznenadila me i pobjeda Honveda protiv Olympiacosa.
Iznenadila me ubjedljiva pobjeda Partizana, pogotovo Prlainovicevi golovi. A i ako je Paskovic bio los onda je sve jasno. Mada, ako das doma samo 3 gola...no comment.
Nekako sam znao da necemo previse dobit' grke, ne bi ni valjalo. Jug sad mora da nas dobije, iako je sve to relativno. Dobili su nas lani i u Kotor glatko. No su rasirili ovu EL... Bolje da su malo vise ekipa stavili pa da se cesce igra, ima u LEN Kupu ekipa koje bi komotno mogle da se nadju po grupama EL.
Skandiranja Djurkovicu vise nisu interesantna i trebalo bi razmislit o tome da se sa tim prekine.
Djavola bi bilo ovoliko vaterpola na TV-u da nije njega.
jako mi je drago da se vaterpolo pomalo oporavlja, prije svage medijski. često sam kritiziro lenu, ali sad ih treba pohvalit. ipak su se dogovorili s eurosportom (šteta da nije na 1. kanalu) i tu velik broj ljudi može pogledat kvalitetan vaterpolo. šteta da i klubovi ne idu za njima i nisu bili u stanju poslat kvalitetan materijal (video isječke) za emisiju koja je trebala ić ponedjeljkom kao highlights-i svih utakmica u kolu. stvarno mi nisu jasni ti klubovi.
inače prijenos iz budve je bio puno kvalitetniji od onog iz kotora, puno manji odbljesak od površine bazena. vjerojatno je bolji kut kamere
također sve više klubova su barem solidni, ako ne i jaki. još kad bi recco smanjio broj igrača na npr 16, a ostale pustio na tržište bio bi i još barem jedan jaki klub. barceloneta je ove godine kadidat za 1/4finale, ako onda ovisi o ždrijebu, možda i final4. partizan, jug, primorac, jadran, recco su glavni kandidati za naslov, tj ovi navedeni klubovi mogu dobit prvog favorita recca u jednoj utakmici. solidnih klubova je isto dosta, mladost, budva, vasas... vjerojatno i olympiacos, pa ni panionios, honved, vojvodina... nisu loši i mogli bu u tu srednju kategoriju uletit.
evo dančarskog viđenja utakmice primorac - panionios
U pravu si to za Recca, pregomilali su igrace, imaju ih preko 20... Dobro, kad se sjetim koliku su im lani minutazu imali prosjecni igraci Bencivenga-Felugo-Mangiante-Marz (mozda je "prosjecni" neodgovarajuca rijec, ali je to klasa ispod Udovicica, Calcatere, Kasasa, Madarasa...) sigurno je da im ove godine slabe tacke gotovo i nema. Po imenima, jedino im se jadran moze suprotstavit... A ako bi taj F4 bio u Bg-u onda i Partizan.
Mi cemo vjerovatno kao i lani: neke velike meceve cemo dobit, neke izgubit', a forma ce se tempirat' za april i maj.
Pa da, velika je razlika u polozaju glavne kamere. U Budvi je udaljenost kamere od bazena skoro 3x manja u odnosu na Kotor. Mada, ne treba zanemariti ni vlagu, koja nidje nije kao u Kotor, a ako su i dalje one svjetlece reklame uz ivicu onda i to pogorsava sliku.
U Kotor se pomocne kamere koriste u toku prenosa samo kada se prikazuju navijaci odnosno ostala publika na istocnoj tribini, jer je to zbog konstrukcije krova nemoguce sa glavne kamere, tj. vidjelo bi se samo pola istocne tribine.
Nisam ni ja zadovoljan slikom sa kotorskog bazena...
http://www.b92.net/sport/vaterpolo/v...&nav_id=395381
Emil lagano gura, Vosa vec dokazala da je zalutala u EL. Ocekivao sam vise od njih.
Edit:
http://www.prorecco.it/index2.php
Interesantan izvjestaj... Poceli su. :D