Pasos se dobija cipovanjem.
Printable View
Pasos se dobija cipovanjem.
moji drugovi su dovozili pse koji nisu cipovani...i prolazili bez problema...prosle godine.
isli za srbiju sa psom koji nije cipovan,(i vracali se)..po pravilu bi trebalo da ima identifikaciju, ranije su tetovirali pse, sada cipuju.
u CG mozes uvesti slona ili nosoroga, sto ce te nasi carinici/policajci pitati nesto...ja kad sam dovodio psa, nisu me ni pitali nista za psa, iako sam imao sve papire...
to nije ni malo smijesno...HR carinici/policajci su me svaki put pitali, trazili papire..do duse nisu provjeravali jeli cipovan, ali je u pasosu/knjizici stojala naljepnica od cipa...
kod nas me nisu ni pitali sta vozim, samo uzeli moj pasos...
mislim da nemaju opremu za citanje cipa kod psa na carini.
ali kako budemo uvodili EU zakone morace i to definisati...
Pa dobro imamo par godina fore :))
Crkava li turbina tima cipovanima psima? Kolko konja se dobija, i dimi li kolko?
ontopic: Treba da uzmem mace ovih dana..Imam jedan veliki problem, sto 2 dana nedjeljno nijesam u stan..Kod mojih na CT je ne smijem ponijet jer ce majka rascerecit i mene i macku. Moze li macka da ostane sama 2 dana u kucu, uz hrane kolko god je potrebno?
Cak sam i ime smislio i sve, jer mi je od malena zelja da imam macku :)
Pomazite!
I ako moze savjet pokoji sa osnovnim stvarima, jer mi je ovo prvi ljubimac kojega bih u stan drza..
Ma moze samo joj ostavi televizor upaljen... :)
Fala vi dobri ljudi. Potrudicu se da je ne ostavljam prva dva vikenda, pa kad se malo uhoda, neka cudo cini. Stavicu joj 2-3 klupka, ka na crtani :P
Takodje ako mogu savjeti oko drzanja, nov sam u ovome, a ne bih da grijesim. :)
I dje mogu uraditi ogrlicu sa imenom po narudzbi?
Kupis ogrlicu. Onda kupis plocicu (srebrnu). Nisu skupe. Kljucar ce ti ugravirati ime.
Neka je sa srecom. Evo i ja bih ovu moju psecu familiju prosirio jednom macom. ;)
Primljeno k znanju, fala! :)
Dje ima Pet Shop u PG?
imaš kod elektro,kod bivšeg kina kultura,preko puta bivšeg ei niša a sadašnjeg pežoa.toliko se sad mogu sjetit.
Imas isto preko puta mimija kod skole Maksim Gorki Pola 1,imas u centar kod suda isto Dogy Land,ovaj ti rece za Kakadu kod hemijske skole ima ih jos nedje samo ne znam dje :))
Nasa sam prije maslina jedan :)
preporuka za onaj iza pejtona u onu traficicu , posten covjek , vazda izadje u susret cijene OK
Znate li (neko ko češće posjećuje dotične radnje) imali iko od njih opremu za teraristiku?
sad gledam cijene kućnih ljubimaca koje prodaju odgajivači u srbiji.ove kod nas su sramotne :(
m.prasići-3e
degui-10e
činčile-10-12e
patuljasti zečevi 6-7e
sem cijene,tu je vjerovatno i određena sigurnost kad kupuješ kod odgajivača.on zna da ti kaže dal je životinja bolešljiva itd.prije par mjeseci sestra je iz"kakadu" donijela kunića.uginuo je posle 10tak dana od paralize koja se kod njih prenosi kao zarazna bolest.ovi samo slegnuli ramenima,dešava se to :evil:
I cijene "opreme" su katastrofalne!
Danas sam platio "wc" za macke 10 €, a vrijedi 70 centi. I dzak pijeska 4,50 €..
a da moga si jednu konzervu od ki$elih paprika prepolovit i na neko gradilište dvije lopate pijeska dignut i da si dobar paprike i makar 10 e :D
jel ta naprava od wc-a nešto posebno ili samo plastična posuda?ja obično kad nešto slično treba da nabavim svratim u neku kuću plastike prvo,malo prozunjam i često nađem adekvatnu zamjenu ;)
Samo je dizajnirana lijepo i dodje lopatica. :p
Pijesak ima miris djecjeg pudera i eliminise druge mirise i privukuje macku da tu vrsi nuzdu. Duplo se lakse nauci kazu.
Ubijedio me prodavac za sekund. :)
Slikacu sutra zajedno sa njom da vidis. :)
A za kucu plastike si u pravu, moga sam za 2 e nac ovo, al ajde...Necu vala stedjet na prvog ljubimca. :)
Ovo za taj pijesak si u pravu,to sam i ja cuo,a i drugarica mi ima persijskog macka i kaze odma od pocetka na to i nikakvih problema nije imala ... Veli to nesto bazdenja malo al nju vuce da tu zavrsava nuzdu.. :)
Mene je puder jedan od ljepsih mirisa..:)
Ako to bude istina, para vrijedi..Koliko coek sebe zivaca ustedi, i koliko govancadi NE pokupi sa parketa ili tepiha. :p
zato su moje mačke naviknute da žive van kuće :).garaža i potkrovlje je njihovo,a nuždu neđe po imanju završe ;).najgore je kad dovucaju kakvu svraku ili pacova na terasu pa par sati masiraju i isporbavaju naše strpljenje dok to ne pojedu :)
Da imam garazu, ima bi i jednoga samojeda. :) Kako je ono lijep i umiljat pas..
Cisto informativna 2 pitanja...:)
Kad ste prestali da dajete psu Kaldefos ili neki drugi kalcijum?
Koliko puta dnevno ste hranili psa kad je napunio godinu dana?
nakon potpunog razvitka kostura psa mozes prestati da dajes kal de fos...zavisi od rase do rase...kad prestane da raste, potrebe za kalcijumom se smanjuju....
imas tu vise teorija, neko ne dodaje uopste u ishrani, neko dodaje...kvalitetnije hrane za
pse imaju vece kolicine kalcijuma i d vitamina, u hrani za stence, mlade pse...
opet zavisi od rase i kolicine hrane koju uzima...sa godinu mozes psa hraniti 1x, ali mozes i 2x...manje se opterecuje zeludac ako se hrani 2x na dan, mada kad poraste pas, obicno se hrani 1x....
Hvala zanzibar:dring:
Koliko kostaju otprilike oni amovi za pse?
izgubih broj covjeka sto mi je sisao psa, onamo kod Tuskog puta je on, ima li mu ko broj, moze i nekog drugog?
ja nemam br, lai na sajtu nadjoh mail, pa mozda pomogne :)
[email protected]
Staforda... ok, fala na odg
interesuje me dje mogu naci kod nas povodac za 2 psa
e se ne mogu vishe bakcat sa po 2 povodca :D :D :D
jesi li bio u doggyland u karadjordjevu? :)
Stivi,naci ces kod Gileta iza Pejtona ...
Hvala na info. :D , nasao sam ga juce :D
probali smo ga odmah , i odlicna stvarcica , mnogo lakse i ljepshe nego dva povodca :)