Originally Posted by
montenegrina
Hari, bar bi ti kao svjetski čovjek trebao znati nešto o turizmu a ne slijepo braniti neodbranjivo.
Turista je naoko vidljivo manje. Ja sam evo već 30 godina odje pa možda i znam i vidim ponešto ;). Ali to ej ono o čemu sam vam pričala prošle godine dok ste se vi zanosili brojem turista. Turisti su došli i pošli i više nikad neće doći. Turiste nije trebalo samo dovesti, već ih je trebalo i zadržati. Čime? Nema vode, nema struje, kanalizacij apo putu, rupe po putu, gužve na ulaz u zemlju, gužva na rajket, smeće pored puta....? Time? Užasno visokim cijenama?
Prošla sezona nam se obla o glavu jer mi njesmo dorasli normalnim turističkim tokovima.
Ono što se još desilo ove godine je to da su prošle godine stigli Rusi koji su pokupovali dosta toga, a ove godine kao Srbi sami sebi izdaju kapacitete.
Ako malo mrdnete do Italije, Španije i do znatno skuplje Francuske, vidjećete dje smo. Morali bi se razvijati brzinom svjetlosti da ih dostignemo.
Ono najljepše što Crna Gora ima je priroda, a mi se svim silaa trudimo da je uništimo. ja bi ovih dana iako sam primorka, iako n eznam živjeti bez mora, mnogo radje bla na sjeveru. Primorje je jedno teško vašarište. Pi.
Cijene su tolik vioske da je to katastrofa Budvu da ne pominjem. Imala sam prilike biti u Cavtatu, bože pa taj mali gradić kao da je iljadama kilometara daleko a ne tu na 30km od Herceg Novog. ne postoje štandovi, seljačka i preglasna muzika. Jahte u marini kakve mi nećemo ni vidjet, ali cijene u restoranima ispred tih jahti niže nego kod nas.
debeli brijeg, zakrčen jer je malo ljudi. Alo sezona a na granici haos jer nema ko da radi Policajci se ispričavaju ako naidje neko koga poznaju a oni stranci se kuvaju u autima. Što se tiče čistoće stvarno tu za Herceg Nov mogu reći da se baš trude. Voda? Uh..ma zamislite ljeto bez vode hahah i mi pričamo o turizmu i okivamo se u zvijezde. Na cataru kolone, naši lokalni primitivci id preko reda, oni stranci se čudom čude.
Prošli vikend sam bila u Pg i Petrovac. Putem, kamioni sa zemljom, šutom, pijeskom, alo u sred sezone. Stvaraju se kolone. Betonjerke...milimo svi iza njih. Gradi se koliko se može, ma kakve zabrane.
Petrovac, meijedini mio grad mimo zaliva. Na plaži polomljene ležaljke, suncobraan nema a ako ih tražite onaj će se izderat na vas kao na mene "Gospodjo strpite se". U Zetu sudar i odma kolona do Virpazara.
Pljeskavica, turskih i kineskih igračaka svuda po putu, Cece i Ćane trešte. N aplažaam ležaljke tako postavljene bez ikakvog reda,, da vam onaj sa gornje drži maltene noge na glavu. 30% slobodne plaže, kako da ne. Parkinga ni z alijeka jer su zgrade sve napravljene neplanski, da se iskoristi što više prostora za prodat i izdat.
I mi pričamo o elitnom turizmu :D Nikad! Mi nemamo prije svega taj mentalitet, kulturu, brazovanje...
Meni nije jasno ko je lud da dodje u ov ludilo i pri tome još to plaća.
Sve ovo i pričam jer volim Crnu Goru iznad svega i želim da bude najbolja ali teško... :(