Kako godj obrnes nema srece,nema cak ni vojske da kakvi puch mozhe izves :)
Printable View
Kako godj obrnes nema srece,nema cak ni vojske da kakvi puch mozhe izves :)
A kakve vojske kad par policajaca u civilu prebije vojnika u sred BP :)
Nenezić ajde i nekako da progutam, trudi se čovjek oko turizma, ali đe u ovo grupu spada Lompar?
Putna infrastruktura je katastrofa, silne pare su uvaljuju ko zna kome, i opet se to nikako napravi. Platije se rade od kad pamtim za sebe, svake godine neka sanacija.
Tri trake od PG do Budve tačno se poznaju koje su radili Slovenci a koje je radila domaća radinost.
Željeznica je katastrofa. Renoviranje pruige PG-NK će trajat 3 godine, a napravljena je "dobrovoljnim radnim akcijama" za godinu dana u vrijeme komunista.
Sozina kao najveći investicioni projekat Vlade, ne dobi upotrebnu dozvolu još.
E blago nama ako bi tako bolje živjeli.
Ja mislim da ministrarstvo kulture treba ukinuti jer nikoga nijesu prokulturili i samo dzaba nase pare od poreza trose :)
"prokulturili", haha.... obrisace mi se post, znam... ali moram jedan:respect:za ovu kovanicu. :D
Ovaj dogadjaj se navodno desio prije 6-7 godina u jednom primorskom hotelu.
Noc, oko 03 sata ... u aperitiv baru tog hotela slavi se rodjendan ministra Nenezica. Posle nekog vremena prolomi se pucnjava iz pistolja. Posle 15-tak minuta neki gosti hotela (igrom slucaja su bili visoki predstavnici njemackih agencija TUI i NEKERMAN koji su trebali da opserviraju turisticke kapacitete) sidjose do recepcije i pitaju recepcionera sta se desilo, a ovaj im kaze da ima rodjendanska proslava MINISTRA TURIZMA. Njemci se u cudjenju zgledase odose u svoje sobe, pokupise prtljag, pozdrav i put pod noge.
Ja sam ga danas gledao na TV kako drzi govor na evropskoj skupstini za ocuvenje sredine, zaboravio sam tacan naziv, ali je amfitetar bas veliki, i drzi ga na tecnom engleskom vrlo OK akcenta.....RADI SVOJ POSAO DOBRO I MENE TOTALNO, ALI TOTALNO NE INTERESUJU TRACEVI OKO NJEGOVIH RODJENDANA I KONZUMENTA NA NJIMA.....SVAKO SVOJ POSA! A ON SVOJ RADI!
Pozdrav,
pa ne moras gledati na tv kako drzi govor
pogledaj malo po primorju, planinama,usluzi, divljoj gradnji, unistavanju prirode, neiskoriscavanje potencijala zbog birokratije ili suvise malog procenta za dobar dill...
Onog sekunda kad vas zainteresuje nesto STO IPAK VALJA U OVOJ drzavi, pocemo da analiziramo i moju pristrasnost......nece bit da svi u EU nemaju pojma kad nas hvale za mnoge napretke.....ALI NAPADAJU ZA KORUPCIJU, NEPOTIZAM, ZA NEEFIKASNOS SUDTSVA I POLICIJE (uz primjetne napretke i u tim oblastima....moram napomenut da se Medenica za sada snalazi).....
HAJDE DA SVI TRAZIMO NEKU KRITICKU CRTU PREMA SEBI SAMIMA...jer i mene nervira kad neko ne primjecuje IKAKAV napredak....TO JEDNSTAVNO NIJE TACNO! Pa ni Nenezicu se nema mnogo zamjerit, kad se sve uzme u obzir....onaj ko je siguran da bi taj posao bolje radio-neka stavi primjedbu, da parafraziram Bibliju
Zlo bi bilo da bar on ne zna taj mrceni engleski :D
Da nastavim gornji post:
Jedan od najpametnijih ljudi sa ovih prostora (prof.univerz. Dr.M.Popovic) u svojoj ostrascenosti, naziva SDP nacistickom strankom.....sto je van pameti totalno....kakva je da je-NACISTICKA NIJE!
Djukanovica naziva neronovskim karakterom....Djukanovic svakako ima mana, ALI NIJE NERON NI PO CEMU.....
Sto to govori?
Da smo mi operisani od mjere i samokritike na svim nivoima, pa i na nivou profesora univerziteta...mrzimo toliko strasno da gubimo svaku objektivnost....a to je odlika neevropljana....vise Afrikanaca i Tatara....svojim neprijateljima najbolje je srce pojest, a one koje volim-volim nekriticki.
Pozdrav,
Dragi moj Old Bone,
uz svu moju ljubav prema Crnoj Gori u sunarodnicima ne mogu ucinjet ovo sto trazis od nas a isto tako ne mogu shvatit tvoju spremnost da se zadovoljis sitnicama koje se prezentiraju siroj javnosti zarad zamazivanja ociju.
Razlika izmedju mene i tebe je sto sam ja stalno odje i sto pored izgradjenih puteva, tunela, mostova, zgrada (...) koje ti vidis kad dodjes na ferije, ja ucestvujem u svakodnevnici Crne Gore!
Na tvoj budžet sigurno ne utice to sto je struja od ovog mjeseca skuplja od 15 do 17 % ( 4 poskupljenje u poslednjih godinu dana, cini mi se), meso 20%, nekretnine nikako da se vrate na pristojnu cijenu, cijene stanova za iznajmljivanje su takdje dosle do crvene crte, gorivo, hljeb... Svaki put kad odem do prodavnice za iste proizvode i kolicine mi treba sve vise i vise para... a plata mi je ista evo godinu dana.
Tebi sigurno ne zvuci kao cisti bezobrazluk kad objave da inflacije nema, kad Gvozdenovic na javnom servisu pokusava da objasni sirokim narodnim masama da ce posednje poskupljenje struje da nam donese bolje uslove za zivot i da su prosjecni racuni za struju od 20 do 30 eura a ja placam 80 eura ( dvoclana familija).
Vec sjutra dan su radnici Klinickog Centra najavili strajk a ispred njih je govorila doktorica koja tamo radi 35 godina kao ginekolog i iznajljuje stan kod izbjeglice- ovo te sigurno nije dotaklo kao mene jer mi je doslo bilo da splomim TV.
Tebe boli uvo sto se u lijepoj nasoj donose zakoni a ne primjenjuju se ili, sto je jos gore, selektivno se primjenjuju. Nista gore od saznanja da ti postujes zakone, placas drzavi sve sto treba i jedva sastavljas kraj sa krajem a "komsu" koji se bavi istim poslom cvjetaju ruze jer je pod zastitom nekog od visokih funkcionera i zaobilazi sve obaveze i bukvalno radi na crno.
Nemas pojma koliko je tesko vlasniku trafike koji prodaje novine i cigare kad mu naplate kaznu jer mu je drzac za novine 20 cm na trotoaru vise nego sto je propisano a da pri tom prodju pored ulicnog prodavca cigara i ne pogledaju ga ( ili cak nesto i kupe kod njega).
A sto je sa svim onim zenama koje su bukvalno na crnoj listi poslodavaca jer su trudne, udate ili postoji mogucnost za jedno od to 2. Ko njih stiti? Dje je drzava da se pobrine o njihovim pravima???? Ima to sve uredno zapisano u nekom od zakona ali se NE PRIMJENJUJE!!!! Vrlo ohrabrujuce za sve one koji zele da imaju djecu.
Poenta Vlade nije da se na nju bacaju ruze posle svakog dobrog poteza vec da se traze greske i popravljaju. Bas iz razloga sto je vecina godinama nasijedala na price nase Vlade kako nam sve cvjeta jer nema rata smo tu dje jesmo! Majka mu stara, ovo je mala drzava i svi se problemi mogu brzo rijesit, ali ocigledno je da vecina drzavnih funkcionera i njihovih drugara ima veliki interes u odrzavanju CG na ovom nivou bezakonja.
Mislis da ovi iz EU nisu svjesni svega sto se odje desava?? Pa sto nam odlozise prijavljivanje za clanstvo? Nije to Gordana sama smislila nego su joj lijepo objasnili da i pored zvanicnih izvjestaja koje im ona salje imaju objektivne od svojih ljudi.
zippy :respect:
Da nema ljudi kao stho su Gvozdeovic i Fabris, mi u CG nebi znali da nam je dobro! Ja sve mislim da mi je skupo i plata mala, i onda dodje neko od gospode na teljevizor i kaze da je meni ustvari super no ja ne znam... :D
Ako je KWh skuplji malim privrednicima u CGi, nego u Danskoj , dhje drzavni porezi iznose 120%, kako REZIM moze da pravda cijenu KWh, KAPu i ZELJEZARI, koja iznosi 20% od cijene koju placaju PREDUZETNICI, koji su JEDINI NOSIOCI RAZVOJA u CGi i zaposhljavaju najveci broj radnika,
koji ne choplje sa DRZAVNIH JASALA , to mene nikad nece biti jasno.
i meni nije jasno, ne meni no dostini, i to za mnoge druge stvari... no izgleda da dosta toga nije jasno i ljudima kojima bi trebalo biti jasno...
Vala ko godj da je rekao (ako je rekao!) da inflacije nema-ne govori istinu...da se ne izrazim teze.
Ima je i VIDNA JE, i bice jos veca, kako je krenulo sa gorivom....I NE MOGU DA VJERUJEM DA JE GVOZDENOVIC REKAO DA JE NEMA!
**
Postovani Zippi,
Ja zivim ovdje i osjecam sve ISTO KAO TI.
Tacno je da mogu da izdrzim bolje nego ljudi koji su u drzavnoj sluzbi, jer je advokatura bolje placena....(mada nije ni prici kako je na zapadu....naravno ako nisi u igrama koje su nezakonite, a ja nisam tamo), ali me veoma pogadja svaka inflacija jer POSTENO ZARADIM TACNO ZA KONFORAN ZIVOT 4 CLANE FAMILIJE (a to je oko 2000 eura cisto).
Ono sto siguro nisi u pravu je da ja neznam kako se zivi oko mene....moja profesija podrazumijeva mijesanje SA SVIM KLASAMA I KASTAMA.....od piljara do ubica...i ja znam kako je.....ALi UPOREDJUJEM SE SA SRBIJOM, BOSNOM, MAKEDONIJOM, HRVATSKOM (pitam ljude, radnike, stranke.....I ZNAM KAKO JE TAMO, i, izuzev Hrvatske, ovdje JE BOLJE NO TAMO!)
Pozdrav,
Hah koliko ljudi u CG zaradjuje >2K mjesecno (i to posteno)?! Mozda 0,1%.
odlucio sam...studriam prava... :D
Stvarno je presmijesno da bilo ko u 21. vijeku kritiku upucenu vlasti dozivljava/prezentuje/vidi kao mrznju, udar na drzavu, nepatriotizam!
A sto se tice izvjestaja raznih svjetskih, evropskih, medjunarodnih organizacija, vecina nas koji dolazimo u kontakt sa njima znamo kako ih pisu i koji su im motivi za bilo koju pohvalu ili kritiku... Nego, to je vec neka druga prica...
A kad Ministarstvo ekonomije obeca subvencije iz budzeta socijalno ugrozenim porodicama, naravno da ce preduzetnici biti ti koji ce to opet morati da isfinansiraju kroz neku vrstu poreza, doprinosa, dazbina i najraznovrsnijih nameta... I tako sve u krug - iz supljeg u prazno... :cool:
Svaki dan se kaznjavaju mali privrednici i trgovci, koji zaposhljavaju najvishe radnika i obrcu najmanje novca,
ministrarstva i bordovi direktora,
koji okrenu dvije milijarde godishnje, niko ne kaznjava,
jer oni ne GRIJESHE I NE KRADU, oni su APOSTOLI CHASTI I POSHTENJA,
svi LOPOVI po rezultatima INSPEKCIJA I BROJA KAZNI,
su MALI TRGOVCI I PRIVREDNICI,
ko ne vjeruje SVOJIM OCHIMA I USHIMA,
neka provjeri PODATKE O KAZNJAVANJU ISTIH.