Mislim da je njegov pogled dovoljno govorio o mogucnosti dizanja ruku.
Strahovit udarac.
Printable View
Vjerovali ili ne ni prvi ni drugi mec nije bio namjeste, a nece biti ni treci!!!
Ovo su Vam informacije iz prve ruke!
Meni stvarno nije jasna ta prica o namjestanju,svako ko iole poznaje Strugara,i zna kakav je covjek i profesionalac,bio bi svjestan da se to nikad ne bi moglo desit u njegovoj karijeri.
Zildzic je mozda jaci al je i to diskutabilno, Ivan je veci profesionalac mislim da je poraz bio cisto psihicke prirode, mozda se malo i prepao silnih Zildzicevih udaraca
Spustio je glavu, ne treba to da radi, visociji je...i naravno trebao je da igra njegovu igru.
Na kraju dobro je ako Ivanu nije sto polomljeno, ona oteklina ispod ociju je ruzno izgledala. Ivan kao da nije navikao na malo jace udarce.
Ocekujem pobjedu u narednom revansu.
samo laici u borilachkim vjestinama mogu da kazu da je ono bilo namjesteno
Nadam se da ce ga Strugar nokautirati odje jer zasluzuje da ode kao najbolji
Ja sam bio ubjedjen da ce mec biti namjesten dogovorom izmedju njih dvojice ali nakon onog udarca... vise nisam mislio tako... Mogao je da digne ruke? Aj ne sprdajte se ljudi... Da vas neko onako tresne nebi mogli glavu da dignete 2 dana...
cega neki od nas bi umrli onamo, ali ima ljudi koji dobro podnose onakve udarce, ima tu fizicke predispozicije
mada i sudija je zajeba radnju ..poslije ivanovog udarca zildicu je ispada onaj stitnik za zube ,ali sudija je dozvolio preveliku pauzu dok se stitnik nije oprao i vratio ..
ONO se druže moj ne namiješta... ONO, a to je nokaut, nije namješteno. Ako nešto može biti namješteno to je da je Ivan Išao na poraz na poene, a ovo se desilo SASVIM SLUČAJNO (sjetimo se Tysona protic Douglasa, Lennoxa protiv Rahmana)...
E da je Ivan reagovao kao Lennox protiv Rahmana u meču 2 (lijevi, PA DESNI direkt, što je ladno i mogao) i Salko bi prošao ka Rahman...
Ovako, nadam se da će revanš biti baš repriza te borbe: Ivan dobija nokautom:)
Skoro da sam siguran,da je Salko bio dopingovan i to zestoko !!!
Ja neznam, ali ovdje ljudi pricaju kao da su eksperti. Ivan je reagovao ili probao da reaguje kako je na taj momenat bio inkalkulirao i to je to. Sudbina je takva bila, gotovo.
Ja ne ocikivam ikakvu pobjedu Strugara u oktobar, ali cu se naravno snaci na njegovu stranu. Pa da najbolji pobijedi!
Sta se Salka tice, dobar je kickboxer, ali (pre)mnogo provicira, izjavljuje.
Na publiku bas komentara nemam, mislim ipak kada smo se mi onako mogli ponasati u Splendid, sto oni da ne u Tuzli? Dobro, mnogo vise ih je bilo u Tuzi to jest, ali ce mo zato u PG razkoncati bitku. :mrgreen:
Oni ljudi u odijelu oko Salka, kao da sam gledao Ruske policijske oficire u borbi Ivan Drago VS Rocky Balboa. :mrgreen:
Da li nijeste premijetili da se Salko nesto ljutio (vikao je) kada su ljudi oko njega skocili nakon nokauta?
Svakako... Sigurno ne podnosimo isto udarce ja i on ali ona 2 udarca su ipak bila prejaka i ona bi uzdrmala svakog, pa i najspremnijeg borca... Kao sto rekoh, poslije toga sam shvatio da mec nije najmjesten i da ce Ivan dati sve od sebe da ga dobije u Podgorici gdje ce biti njegovi ljudi uz njega a ne Splendid gdje je karta bila 10 puta skuplja nego bilo gdje a nije bilo 100 ljudi... Ako vrati titulu mislim da bi mogao da se povuce...
ne vjerujem u to namjestanje.... inace Ivan ne bi bio onako rijesen da patosira Zildzica, sto mu je zamalo i uspjelo.... onaj Ivanov u drugoj (ili trecoj, nisam siguran) rundi, pa ono ne bih rekao da je ista slabiji udarac bio od onog kobnog po njega, u cetvrtoj.... ali je Bosanac cvrsci, jbg.... Zildzic jednu te istu providnu taktiku: prepusta dominaciju Ivanu, posto mu u kretanju i eskiviranju ne moze parirati, pa kad ga god svojim kretanjem Ivan malo sabije u cosak, Zildzic raspali neki snazni udarac nogom (dal iz okreta u stomak, petom odozgo, ili mavasi), a posle toga nadovezuje rucnu tehniku, jer je vec posle toga zamaha blizi Ivanu, a u klincu se osjeca sigurnijim, jer jeste cvrsci borac..... ali mu je onog puta to za malo doslo glave, jer ga je, kad je zamanuo nogom, taaako dobro presreo pesnicom Ivan, da se ovaj zakova nazad u cosak ringa. ljudi, baaas mu je strkla glava bila i momentalno je pao covjek kao pokosen (mada je tu i ispao iz ravnoteze, jer se nasao na jednoj nozi), cak mislim da mu je sudija i brojao malo tu.... a ti udarci kada te neko presretne, dok si u punom zaletu, to je mnogo jebena stvar.... svaka mu cast kako se covjek vrati.....
inace, mnogo mi je ljepsa za oko predstava sto je pokazao Zildzic. jbg, za razliku od vecine ovdje, ja volim udarace. zato mi je Tajson bio i bice najomiljeniji fajter u boksu... :) Ivan kada zadaje udarac, udara da bi poentirao, a ne da nanese BOL! dok onaj mali svaki put kada bi odlucno krenuo, pa cak i lou kikom, vidjela bi se rijesenost da tim udarcem zeli da prelomi mec i slomi Ivana. Ivan je pokazao veliko iskustvo i vjestinu da protivnika zabrine sa tolikim silnim promasajima kada su takvi udarci u pitanju, jer stvarno umije nepogresivo da eskivira te silovite udarce, ali jbg.... ponio ga je zar.... osjetio je da ima priliku da ucutka cijelu onu salu i na vrucem tudjem ringu ugasi mech nokautom..... a upravo se njemu to desilo... :(
moram priznati da sam pesimista po pitanju revansa. ne znam... on je rovitog Zildzica jedva na poene dobio prosle godine, dok ce odavde mnogo gooorko iskustvo da ponese.... decko ce biti u ogromnoj psiholoskoj prednosti, jer je vidio sampiona kako pada kao klada od njegovog udarca i vas u golu krv....
p.s. kao zakljucak, moram reci da su mi obojica prosjecni borci i da mi je zao sto taj kick box nema jacu konkurenciju. jbg, kad su sve zvijeri, kostolomci i masine za tabanje presle u UFC, pa sad misevi kolo vode.....
Strugo ipak si majstor...
posle onog udarca Strugara - on je sigurno mislio da ce zidzic da pane ali vrlo brzo mu je vratio onim krosheom. Uh, meni se da vam pravo kazem smuchilo da gledam ivanovo krvavo lice posle...
Dje cu nac snimak cijelog meca?
Mislila sam da meč nije namješten, dok nisam čula komentatora na TV Hayat nakon nokauta da kaže: PROBILI SMO TERMIN!! A zar nije trebalo da ide još jedna runda i da se proglasi pobjednik, a ovaj na po 4.te runde kaže PROBIJEN TERMIN! Svašta.. Ne znam..
Iskreno, čudilo me i to što Ivan ne koristi noge više, jer je to njegov način , u tome je odličan, a ako mislite da nije imao prilike, ne bih rekla jer je nogama udarao protivnike i dok su "zagrljeni". sad je akcenat stavio na ruke, što je bio čist promašaj za njega. Njegova nožna tehnika je ubitačna, zašto je nije koristio?
A i na početku meča, što nikad do sad kod njega nisam viđela, bio je prećerano znojav i "utučen", uplašen..Nikad do sad!
ma ivan je vidio da ne moze dobiti bez nokautom (sudije su bile ocekivano naklonjene Zildzicu), krenuo je na sve ili nista dobio jak udarac i to je to , moglo je biti i drugacije ali nazalost nije , a ima dana za megdana blizu je oktobar :)
Alo oni nisu prosjecni,oni su dobri borci obojica,jedini njihove kategorije za kojeg bih bio siguran da bi ih pobijedio je Tyler Spong,a ti snagatori sto su u ufc ne bi bili nista bolji u K1 protiv ivana ili salka,to su 2 razlicita sporta i krajnje je mizerno nipodostavat njih dvojicu jer se bore u TUZLI ili BUDVI.Ali mi smo takav narod,uvijek nam je tudje bolje...a nazivat ih mishevima moze samo klasichni kreten
Pod ufc podrazumijevam borce njihove kilaze
mali, biraj rijeci malo! znam odlicno sta pricam, a uostalom, to je moje misljenje, svidjelo ti se ili ne....
Najbolje nokaute naprave grogi borci. Takav je bio i Zildzic. Bio je prilicno uzdrman sa Ivanovim udarcima ali onamo je Ivan bio krajnje neoprezan a zveknuo ga je prilicno dobro. Dugo nije znao gdje je.
A i Strugar malo da se spusti na zemlju. Valja mu ovo zbog dalje karijere, a bogami i godine ga stizu. Navikao je da poslije klincha dobija sve borce nokautom nogom. To vise ne prolazi nikako. Procitali su ga godinama. Neshto se mora mijenjat.
I sto Mico kaze, da promijeni trenera mozda.
Sad ce treniranje i priprema, pa u revansh ko shto ponese.
U drugoj rundi kad je Strugar klepio Zildzica,Slaku je ispao stitnik za zube iz usta i sudija u ringu mu je dozvolio da se vrati u mech sa predugom pauzom...ma nema se sta prichat u stvari to je takva kategorija dje jedan pravi udarac na pravo mjesto resava mech,shto se i sinoc desilo..Jednostavno Zildzic je imao vise srece...
Ovako decko da bi ti objasnio neke stvari posluzicu se analogijom - na mecu u Splendidu u lozi su sjedali fudbaleri Zete (sampioni CG) i njihov najbolji igrac Kadu, na finalnom turniru K-1 u Tokiju u lozi su sjedali fudbaleri Milana (sampioni Evrope) i njihov najbolji igrac Kaka. Poenta je - uporedjivati meceve Strugara i Zildzica sa K-1 je kao uporedjivati Zetu sa Milanom.
Dalje nije cudo sto se Strugar nije oprobao u K-1 jer ne bi prosao ni kvalifikacije kvalifikacija (o UF da ne pricamo).
Po ovoj logici, da se meč nastavio Ivan ga je treba okinut tamo! :respect:
Šalim se naravno, ovo je potpuno tačno.
Kick box je umro kad su ga napustili Cikatić, Stan ''The Man'' i naravno Andy Hug... To je bilo zlatno doba ovog sporta. Od tada bilježi pad mnogo veći nego box...
Ja se moram složiti. Ne mislim da su prosječni tehničari i sl., ali je DE FACTO da su prosječni BORCI.Quote:
p.s. kao zakljucak, moram reci da su mi obojica prosjecni borci i da mi je zao sto taj kick box nema jacu konkurenciju. jbg, kad su sve zvijeri, kostolomci i masine za tabanje presle u UFC, pa sad misevi kolo vode.....
A kakav k-1? kad strugar ne spada ni u jednu od dvije kategorije koje k-1 trenutno radi( do 70 kg i apsolutna), a ufc nije kickboxing.Strugar i Zildic su sigurno kvalitetni borci te kategorije, druga je stvar sto je to WAKO.Najbolji kickboxing mecevi van k-1 se rade u Holandiji a Holandija nije ni clanica WAKO. Spong bi ih sigurno dobio obojicu.
edit: vidim da holandija ima predstavnika, ali nisam primjetio jer vece pare dobija u profi mecevima tamo.
K1 su borci od 90 kila(manje uspjesni) a oni jachi su od 110 do 160.Postoji kategorija K1 max koja je oko 70,mozda malo vishe.Ivan tu nije mogao da upane bez ako nije zelio da bude prosjechni borac koji bi kat tad popio zestoki nokaut.
A ako je tebi bitniji show(da ima vatrometa,ogromne sale,ko je publika) onda te razumijem,al ja pricham o njima kao borcima i prikazanom,kondicionoj spremi,eksplozivnoscu,iskustvom...
Pratim K1 od malih noga i znam sta je dobar kick box,i malo je boraca koji su tehnicki potkovani kao Zildzic(Fejtoza,Bonjasky i pokojni andy hag),koji zna bukvalno svaki udarac,udara pravilno,iz tijela,sa pravilnim noznim kretanjem i rasporedjivanjem tezine.Skolski je potkovan maksimalno.Ivan je poznata prica,momak koncentrisan 100 % koji je malko izgubio onu svoju eksplozivnost,jer je ostario i vrijeme mu prolazi i treba ga na najbolji moguci nacin bodrit u Morachu da ode kao pravi shampion shto i jeste.
Drugo mi smo siromashna sredina,i ne mzoem oda organizujemo borbe tipa one u Tokio domu,Las vegasu,Medison Skver Gardenu,Amsterdamu idt.Vise ova 2 borca na es yu prostore nema mnogo boraca koje bih pohvalio...
A poredit UF i KB je nemoguce jer su to dva razlicita sporta,kao fudbal i kosarka.Imalo je boraca koj isu se borili u oba ringa ali oni jednostavno moraju da se prilagode potpuno jednom novom sportu...
većina komentara se svodi da je ivan "naletio" na udarac, kao da je zildzić mlatio tepih i ovaj prošao baš tuda i popio udarac.
niko ne reče da je jedan od jačih nokauta, makar što se ovog sporta tiče. iz razmjene udaraca salko ga je pogodio strašno i glupi su komentari da je ivan trebao da nastavi jer bi doživio nešto što nikad nije...
mislim da strugar nikad (ili odavno) nije zadao onakav BUM svom protivniku.
nadam se da će u moraču biti drugačije...
Pa ne mozes uporedjivati fizicku pripremljenost i tehniku Feitose i Bonjaskog sa Zildzicem. K-1 je sto se tice stand up borbe najveca pozornica, tako da je to najveci san svih boraca (kao sto je nekad bila NBA za kosarku). Da je tako dobar pokusao bi da napravi nesto u K-1, ali on je svjestan svojih mogucnosti i zadovoljava se ulogom lokalnog heroja (bas kao i Strugar). Holandija je daleko najjaca zemlja u K-1, gotovo svi veliki sampioni su Holandjani.
Evo Filipovic je pokazao kako se moze iz K-1 preci u UF i to vrlo uspjesno (mada je on i tip borca koji ima predispozicije za UF, recimo Feitosa ili Bonjasky u UF nemaju sto traziti). Filipovic je bio svjetski sampion u tajlandskom boksu pa je posao u K-1 pa Pride pa UFC i sad Dream, on je takodje poceo od manjeg (tajlandski boks) pa pogledaj gdje je dogurao 30 000 ljudi u Tokiu gleda njegove meceve.
Ali upravo i sam kazes,Fizicka konstitucija,nismo svi bogom dani,shto bi se reklo,odvaljeni od stijene.Kao u boksu,sam osto se u boksu prate sve kilaze,a u k1 samo apsolutna.ona k1 max i shockwave(ja mislim da se tako zove) dje su Spong i Shakota.
Oni su jednostavno nisu fizicki za kategoriju apsolutnu...a njihova nije popularna(jedino kad bi taj K1 preuzeo malo vishe kategorija).Ali oni su odlicni borci,po prikazanom kick boxu.
Mirko je legenda,ali on je fizicki druge konstitucije i bori se u mnogo atraktivnijem takmicenju(UF je najatraktivniji borilacki sport trenutno zbog stagnacije u boksu)
Ali Mirko je takodje imao dosta poraza,i niko ga ne bi nazvao mishem,ili doveo u pitanje njegovo ime
A meni tesko pada sto onakvi radnici,koji svoj cijeli zivot posvete treningu,borbama,pobijedjuju mnoge kvalitetne borce bivaju tako olako nipodostavani i ponizavani samo sto boze moj se ne takmice u nekom prestiznijem takmicenju(a realno,za njihovu kategoriju i nema nekog velikog takmicenja)
A ovo fizicku pripremljenost Fejtoze i Bonjaskog sa Zildzicem ?
Fejtoza ima nikakvu kondiciju,Bonjasky je uvijek dobro pripremljen,a bogome za onako eksplozivne udarce kakve u svoju kategoriju salje Zildzic,vjeruj mi,treba nenormalna sprema.
A tehnixki kad bi njih troje uporedjivali Fejtoza bi bio na prvom mjestu,borac koji ima nevidjeno dobru noznu tehniku,jednostavno njegov stil vodjenja borbe je umjetnost.Salko takodje zna sve,mavashi,ushirogeri,majageri,onda onaj ne znam kako se zove kad nogu popne do glave pa je ka cekic gadje (sto je odlicno izvodio Andy Hag),takodje udara potpuno skolski rukama,ima odlican kroshe,izradjen odlicno.Vidjeli ste kako je skolski udario strugara,prvo lijevom nogom osigurao luk i tezinu udarca,a onda svom snakom iz tijela max eksplozivnoscu udario neopreznog Strugara pravo u bradu.