NIKSHICKO , druga ni za alternativu
Printable View
NIKSHICKO , druga ni za alternativu
~~~~niksicko~~~~ :wink:
Taj rad samo...Quote:
Originally Posted by Mengesh
men` najbolje gre Beck`s. 8)
E sinoc sam mu se oduzio. :lol:Quote:
Originally Posted by ines
Odlicno je pivo!! :wink:
/me ne pije pivo :roll: :shock: :D
Ma ne ne , ni ja... :lol:
Nikšićko,nema mu ravnog
to to to, Nikshicko rula. MB mi ima neki shmek, na nemogu da ga pijem :)
BtW. Psychedelic Boy shta ti imash protiv NK piva :P :P :P
Nikšićko flaširano ima neki čudan šmek koji do sada nije imalo,ali je točeno vrh . Što se tiče stranog piva Beck's je vrhunski ali ga je do skoro teško bilo nabaviti.
P.S. Konzumirati umjereno.Ne preko 15 kom.
Evo jedan fazon vezan za ovu temu:
Bio neki kongres pivara i otisli u kafanu predstavnici Heinekena, Budwiesera i Guinessa. Dolazi konobar i narucuje ovaj iz Heinekena naravno Heineken, ovaj iz Bud-a Bud a tip iz Guinessa kaze "meni jednu Coca-Colu" . Ova druga dvojica odjednom u cudu i pitaju ga "kako to sad Coca-Colu????" "Pa kad necete vi PIVO, necu ni ja :P" :D
Niksicko
Guinness
hahahhahahahahahahahahahahahaha okinuh se od smijeha! :DQuote:
Originally Posted by Lexus
Kako je to dobra ideja za reklamu... duhovito , inteligentno , fenomenalno! :bravo:
/me konzumira Nixicko, rulllzzzz
nikshicko - domace
amstel - strano
MB - domace, a nashe
Ovo bi volio da pojasnish, mada... Kad sam bio totalno dekintiran, vidjeh ga po prvi put u CG u Yachting Club u HN, i tu pukoh 7e za mene i curu po pivce, i to sam jos vidio da je prosao rok trajanja, al rekoh "Guinness je Guinness", i... Prvo, ocekivao sam da vidim te famozne mjehurice koji idu odozgo prema dolje, i ni'ta. Dalje, ukus je bio nekako pepeljav, al rekoh "tamno je to". Mada, izgleda je ipak bio problem u isteklom roku trajanja, jer ga ponovo probah u USA, i ovaj put YES! mjehurici STVARNO idu od vrha prema dnu cashe :!: Ukus skroz drukciji, mada sve u svemu meni licno razocaravajuc, kao razvodnjen. Zato, cekam da ga probam u Irskoj nedje! :)Quote:
Originally Posted by *the_chef*
Inace, cudi me da niko ne pomenu Banjaluckog "Crnog Djordja", odlicno tamno pivo! 8)
Najcudnije pivo? Midas's Touch, koje se radi po receptu pronadjenom u egipatskim piramidama, i eto ga opet, posle toliko godina! :)
Inace, kad se pomene Niksicko, koje pijete najcesce? Klasicno, Nik gold, tocheno, tamno... Ima ih raznih. Nazalost, kod "zidarskog" pakovanja kvalitet cesto isuvishe varira, pa jos ona fama sa zelenim bocama...
Ajte moji struchnjaci... Zna se koje je Pivo najbolje :arrow: NK Pivo ledno ka zmija... Jel tako naguale jedan :D
moze ponekad i nesto jace ;)
http://img99.exs.cx/img99/1716/cucla.th.jpg
Ali samo ponekad :)
Ja sam pio u Englesku stalno Guinness.. Najbolje pivo ubjedljivo!Quote:
Originally Posted by patuljasti_dvometras
Hehehe cile je krvav, kad god pogledam ovaj topic uvijek njegov zadnji post :P
Niksicko i corona (navuko se ljetos) :lol:
Ja volim niksicko tamno, Amstel crni. Crna su piva njljepsa i jaca od svijetlih. U Holandiji sam pila jedno, ima alkohola kao najjace vino! MMMMM, nije loso :lol:Quote:
Originally Posted by S_K_I_N_H_E_A_D
Popih ja prvi put CIJELU 0.3 flashu NIK-a :D 21-vog oko 22h :D I bas mi se svidjelo! Mada mi je tada sve bilo lijepo :)
Zna li iko koja je fora bila sa onim zelenim flasama ? :)Quote:
Inace, kad se pomene Niksicko, koje pijete najcesce? Klasicno, Nik gold, tocheno, tamno... Ima ih raznih. Nazalost, kod "zidarskog" pakovanja kvalitet cesto isuvishe varira, pa jos ona fama sa zelenim bocama...
Niksicko Tamno je vrh ali ovo svijetlo je nesto najgore sto sam probao u zivotu.Ova strana ne pijem,previse su fancy.
niksicko toceno. niksicko svakakvo.
Bavarija,beks,hajneken,to su najbolja piva (Holandska piva su najbolja)
pa vi mlatite shto ocete,ali to ne znachi da je Nk za bachit.
Daleeeeeeeeeeko od toga ;)
becks je njemacko pivo :))
P.S. da neko nije probao mozda Velebitsko pivo?? cuo sam da je jako dobro,ali ga nigdje ne mogu nac za kupit....:)
Quote:
Originally Posted by noodle
Probao ja, ima dosta. Dobro je. Mislim da se sad (bar u HR) prodaje i pod nazivom Ličko Pivo, ili tako nekako...
Dobro je pivo, voda od kojeg se pravi valja (ako si ikad išao kroz Liku, znaš o čemu pričam, jedino što se s tim može mjerit je CG izvorska voda:D)
Ugl., jako je kvalitetno pivo (za razliku od Nikšićkog, koje je ja mislim opalo u kvalitetu, ali tako je uvijek kad se forsira kvanitet mjesto onog prvog).
Inače, navodno je nedavno proglašeno za najbolje pivo na svijetu, i koliko znam, proizvodi se u ograničenim količinama da bi se sačuvao upravo taj ranije pomenuti kvalitet.
Toliko je dobro, ali i konkurentno, da su neke pivovare iz HR (karlovačka i zagrebačka), kojima ga vlasnik ne želi prodati - vrlo često odbijale da prodaju svoje pivo u kafiće u kojima vlasnici drže Velebitsko... pa su ga mnogi odbijali, jer unatoč kvaliteti, ove dve veće pivovare prodaju daleko više, pa i vlasnici kafana više na njima zarade nego na velebitskom. Ali ipak posao ide, jer je ekipa zagrijana za to.
Moram priznati da mi se sviđa koncept. Nađeš dobar izvor vode, CG ih ima "na bacanje", kao i Lika; i proizvodiš ograničene količine piva, dovoljno da se probiješ kvalitetom. I držiš razinu, jer uvijek će ljudi kupovati, makar i iz inostranstva (kao što je slučaj sa Velebitskim), jer ljudi cijene kvalitet. Izgleda vani više nego kod nas na Balkanu. Jer rijetko ko ima takvu vodu, među ostalim. :)
Šteta što takav princip neki entuzijast ne proba primijeniti i u CG. Mislim da bi uspjelo vrlo brzo. Tu bi se moglo napraviti na desetine takvih pivovarica - što za domaće - što za strane potrebe... bilo bi to nešto jako fino :D.
Iako, da odgovorim na pitanje, ne znam ima li ga za kupiti u CG. Obzirom na to da tip koji drži pivovaru izvozi vani, moguće je; iako mislim da većinu izvozi na zapad, u EU... ko zna :)
ja sam probao da ga nadjem u splitu,ali nisam uspio.ako znas gdje se ima upit u st ili u blizini javi....ja ga nisam nikad probao,ali sam cuo da je masu dobro,pa me bas zanima kakvo je.
a ovo si potpuno u pravu za male pivovare.crna gora moze napravit dobar posao,jer koliko se ja razumijem u pivo osnova svakog dobrog piva je dobra i kvalitetna voda,a toga nama u cg hvala bogu ne fali.(barem ne na sjeveru). i jos ta maloserijska a kvalitetena piva su uglavnom prilicno skupa,pa se od njih moze fino zaradit.
mrzim pivo, mrzim sve sto je gorko... Tu NIKsicko prednjaci u odnosu na ostala piva koja sam probao, dok Nik Cool ima isti ukus kao i Becks, i Bavaria, obicno smece.
Ali, kada pijem pivo, volim ladno toceno.
e a moze li mi neko objasnit zasto je toceno pivo toliko bolje od ostalih?:)zbog amalaze ili...
he nisam vidio ovu bocu tri godine!Quote:
Originally Posted by Fidel Castro
inace pored ovog piva, koje je inace prilicno grdno, na kubi postoji pivo koje je masu slicno niksickom i zove sa bucanero. ko god krene prema kubi toplo mu ga preporucujem! inace na kubi je pivo svuda ledno da zubi bole! :)
http://www.cubaatope.com/viaje/fotos/bucanero.htm
dok se ne ode na kubu najbolje se drzati niksickog!
hvala
Ako išta načujem, odmah javljam :-D .Quote:
Quote:
Meni se čini da je to.
Koliko sam shvatio (a i osjetio :mrgreen:) pivo u limenoj, tj. metalnoj ambalaži je najgora solucija, a tako kažu i experti za ta pitanja:).
Onda dolazi na red flaširano pivo, kao bolja solucija od ovog prethodnog; ali ipak ne i najbolja.
Za točeno kažu da je naj. A navodno, prave pivopije, npr. po nekim mjestima u Njemačkoj, piju pivo samo ako je točeno na "ispravan" način...
što među ostalim navodno znači, da se jedna čaša od 2,5 ili 3 dl toči - skoro 4 min. (!). Bar sam tako čitao.
Zašto baš tako dugo, to ne znam...
... ja ne pravim neku veliku razliku među pivom, iako je osjetim.
Ali ne znam bih li pogodio da mi neko recimo zatvori oči pa da više vrsta piva, tj. čaša - pa da nagađam koja je koja. :D
Imao sam jednog prijatelja koji je radio kao kelner, i mogao je po okusu tačno odrediti koja je piva koja, iako čaše iz kojih je pio nijesu imale nikakve oznake na sebi.
Recimo, za zagrebačko Ožujsko Pivo, i neka druga piva koja su prije bila flaširana u zelene, ali i smeđe boce - mogao je bez gledanja, tj. samo po okusu iz čaše, odrediti koja je koja - tj. u kojoj se čaši nalazi pivo točeno iz zelene, a u kojoj iz smeđe boce. :)
Nemoj ti nama nista javljat nego fino budi drug pa donesi jednu gajbicu... ;)Quote:
Originally Posted by The Severed Garden
Pivo nije pivo ako se ne pije toceno... ;)Quote:
Skoro sam imao priliku da u Holandiji, u jednom pabu koji se zove "Fidler" pijem home-made pivo (u samom pabu postoji mini-pivnica dje prave nekoliko vrsta piva) koje mi se, iskreno govoreci, nijes bas posebno svidjelo tako da sam brzo presao (prvog dana) na Staropramen, a onda na Ginis. Svu ovu pricu poceo sam bas zbog ovog drugog - pinta Ginisa se u tom pab toci 3 do 4 minuta. Ja sam (i po tom pitanju) imao srece da naletim na mjesec dana kad radi profesionalni sanker iz Irske i.... ostavio me bez teksta. Pinta Ginisa u tom pabu kosta 4,60e , dobijete je natocenu do vrha, a na vrhu, na pjeni (koja izgleda kao krem) je tocenjem "izvezen"/izveden cvijet ljiljana!!!!! Ne pitajte me kako jer ne znam, ne pitajte me zasto jer ne znam!! Znam da sam ostao bez teksta.... ali na moja ucestala pitanja "Kako???", dobijao sam odgovor u vidu osmjeha! ;)
Dobro - to bas nije problem za toceno. Jako je lako razlikovati Bavariju, Niksicko, Lasko, Jelen i recimo Skopsko. ;) Dok za flase - i ja sam cujao tu pricu, prisustvovao mnogo puta da ljudi nijesu htjeli (ili su izricito trazili) zelenu flasu starog Niksickog (zidara). :DQuote:
Doooobra tema! :D
ja sam u holandiji gledao jedan potpuno drugi nacin sipanja, a kasnije sam u kliku citao tekst u kojem je do detalja objasnjeno tocenje. postoje i takmicenja u tocenju piva dje se bira sanker koji najbolje toci pivo na nivou evrope.Quote:
dakle kako oni to rade:
- prvo potope casu u sudoperu kroz koju konstantno prolazi voda. ima posebni dio dje preliva da bi bila uvijek svjeza.
- onda prvo otvore slavinu da krene pivo, koje je nepovratno izgubljeno, da bi izaslo ono sto je stajalo u cijevi do tad.
- tek tad stave casu ispod slavine, iz koje dosta brzo istice pivo i puste da pjeni i preliva.
- kad je odnos piva i pjene odgovarajuci zatvore slavinu i jednom lopaticom skinu visak pjene sa case.
- malo taknu postolje case na jedan peskircic i daju ti je!
Ovu demonstraciju sam gledao sa hajnekenom, tako da mozda ima veze sa vrstom piva (svijetlo, tamno...), a u kliku su tocili stelu.
takodje je u kliku pisalo da izmedju svake dvije bacve mora da se propusti voda kroz aparat da bi se isprali ostaci piva iz cijevi.
Tacno tako je bilo - s tim sto u ovom slucaju pivo nije oticalo brzo nego bas dugo, prelivalo se i lopaticom skidao visak pjene, kad spane nivo ponovo se dodavalo pivo i izvodio ovaj ljiljanov cvijet o kojem sam pricao.Quote:
Originally Posted by Stane Dolanc nesretni
Kakav mi je sad merak na pivo.... vjerovat ne mozete! :D
odma voda na usta krece kad pomislim na onu mokru casu punu lednog piva koje preliva! majko! a onda onaj prvi gutljaj koji se ne moze porediti ni sa cim drugim! da nijesam na posa' sad bi ga smaka, ovako cekam makar do 9. :cool: