Sve je poskupljalo pa u maloprodajne lance kazu auu skocilo je sve moramo marze podici sa 50 na 70% jer nam se moze
Printable View
Sve je poskupljalo pa u maloprodajne lance kazu auu skocilo je sve moramo marze podici sa 50 na 70% jer nam se moze
starwalker u pravu, kukaju skorojevici .... pih
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Nisu svi pohlepni, niti svi zarađuju brdo para kao što mislite. Moji drže restoran, za sezone ne mogu da skupe čisto više od 10-12K, vjerovali ili ne. Sve se je transparentno, kucano, prijavljeno, registrovano, svaki porez i prirez plaćen i opet kurčina na kraju godine.
Sezonski radnik je upravo to - sezonski radnik. Ja ne znam u kakvom filmovima vi živite i kroz kakve roze naočare gledate na život kad mislite da lokali koji rade 3 mjeseca treba da nastave da plaćaju radnika 9 mjeseci van sezone kada on niti radi, niti im treba. Nevjerovatno razmišljanje, zaista. Svaki od njih kad jednu sezonu nauči posao, taj isti ili mu se ogadi ili odmah ide da traži neki drugi, bolje plaćen ili u većem gradu i slično. Vidim da niko od vas se nije bavio sličnom poslom, ali stenogo brzi na jeziku i mislite da znate puno, što zaista nije slučaj.
To o kupovini stanova i džipova neću ni da komentarišem, previše je plitka takva pijačarska priča.
Ko god misli da se toliki novci obrću, evo gospodo sjajne ponude:
Sezonu 2024 ste dobrodošli da lično pripremite, nađete radnike, raspolažete svim asetima firme i napravite dovoljno novca da se kupi kakav stan ili džip.
Ukoliko uspijete, garantujem vam na pismeno da zadržavate 50% neto zarade.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
Zanimljiva ponuda, daj malo više podataka, može i na pm.
To što pominješ je realno vrlo mala cifra, posebno ako radi više ljudi iz familije. Koliki je promet za sezonu, kapacitet restorana, lokacija? Ima dosta ljudi koji znaju "zanat" ali su nikakvi sa marketingom, pa sve ostalo pada u vodu.
Sent using Tapatalk
Kako li sam znao da drži nešto na more...
Problem lokala je što je na periferiji Herceg Novog, u mjestu koje je poznato po niskoplatežnim gostima, sa dva velika hotela koji su puni veći dio godine i svi gosti su na all-inclusive, pa im je vanpansionska potrošnja nikakva - cigare i suveniri.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
Pa to sto tebi nije dobro ne znaci da nije ni drugima. Istina je da ima onih koji ne prodju dobro da mogu kupiti dzipa ali takvih je minimalno. Svakako, bice ih sve manje i manje jer iz godine u godinu se struktura gostiju mijenja a tako vi i treba(ne tebi nego svima na primorju) kad ste mlatili kolko ste mogli.
Postaje skupo i nepodnosljivo. Ne znam kako funkcionise ovo i ima li veze sto nam se svaka vlada raspada ali ako ovako trend nastavi nek ide sve dodjavola treba spakovat kofere.
13 sam ja placao.
Bravo limenka je 34 centa.
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
Jeste turski (za tursko trziste)
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
Mora da je za naše tržište kvalitetnija roba nego za tursko.
Ne sprdajte se, dobijamo zadnji mogući škart iz Evrope, a i iz svijeta, od hrane, hemije, tehnike, pa do odjeće/obuće.
Gledaju na nas kao na ona divlja naselja u Mumbaju i Nju Delhiju
ovako nesto mi kupujemo
https://www.rtv.rs/sr_lat/hronika/ra...a_1325797.html
deterdzent veli mafija
ne znam da li si gledao bing bang theory al kad pomenu Mumbai vazda se sjetim ovoga razgovora iz te serije [emoji3]
Quote:
Raj: Hello, Mummy. Hello, Daddy. How are you?
Mrs. Koothrappali: We're very rich in a very poor country. So, all in all, can't complain.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kupovna moc stanovnistva je opala. Inflacija uvezena iz EU uz rat u Ukrajinu i globalne sokove post COVID lanca distribucije. I pored toga inflacijanje veca nego u EU nekoliko procenata. Ne bi smjelo. Ali uz visak novca u opticaju i jake marze lokalaca imamo to sto imamo. I cijene ce jos da idu na gore jer elasticnost cijena.
To je ono dokle ne pocnete da strajkujete i izbjegavate da kupujete neki proizvod ili uslugu. Na malom trzistu kakva je CG to se realno ne dogadja u vecem obimu.
turski valjda ima kod kovaca i kazu da je kao krec
Cus persil i ariel? Vidjeh prije neki dan preslatka kuca u mediteranskom stilu od 80tak kvadrata plus sredjeni plac okolo u SRCU Umbrije 55k eura. Kod nas se ne moze ni 50 kvadrata tacno preko puta ulaza deponije odma pored favele uzet' za te pare.... Mi smo isrkivljeni odraz u ogledalu od Alana Forda zanr drustva... Bili i ostali.
Prodas stan kod nas i kupis tri u Umbriju i napravis odluku zivota?
Zasto to ne uradimo?
Zato sto smo 'jugosloveni' i mozemo 90 dana u EU
veli gospodja za sad je redu , ne ostavlja grumuljice kao iz lakovica .... ako se rastvara i nema taloga u kasetu dje se sipa valjda ce.biti u redu
isto je kovači....
Sve su to bili Kovaci, njih je nekoliko brace, pa su odlucili svako svoju prodavnicu, pa imas Kovac, Top Dom, Sonita, Univerzal Metal, ja sam uzimao Ariel 10 kg u Kovace za 14 evra kad je akcija i nema greske, Persil nisam uzimao, neke omeksivace sam isto uzimao isto dobri, mada manje vise u sve cetiri prodavnice je ista roba...
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Uvijek postoje resenja, privremeni boravak, vjerovatno kao vlasnikntri stana imas neke povlastice. U krajnjem slucaju svakih 90 dana se vratis iz EU.
Pa masu nasih ljudi boravi, pogotvo sada kada fali radne snage.
Za ovako dobru priliku bih se raspitao.
Čuh skoro priču da Gradski prevoz u Bd nikako nije mogao da nadje radnike pa su zaposlili nekoliko Rusa/Ukrajinaca kao šofere i konduktere. Plata 900€ plus što ukradu od karata.
Navodno se od naših niko javljao nije.
Ne znam, moguće da profesionalni šoferi izbijaju jače plate nedje drugo pa im ovo nije primamljivo, ali kondukteri??
Izgleda da se za 1000€ ne isplati išta rabotat, drago mi je ako većina radi za jače cifre
Vidji Pejovic je bio nekad kondukter a sad trgovac metalima, vlasnik KAP, hotela Zije... tako posle konduktera samo je nebo granica... a nesto da su im plate 900 eura. ne vjerujem....
Rade bgmi i Budvani za male plate , ne samo oni nego u sve gradove . No ovi bogatuni se malo vise isticu pa ovi ne dolaze do izrazaja . Nemaju ni dolje svi restorane , hotele i apartmane. A sto je najgore na ove cijene kakve jesu normalnom stalezu je duplo teze zivjet na primorje , jer kad se uporede cijene iz bilo kojeg marketa po primorju sa cijenama marketa iz PG to je pakao
A da se nadovezem na ovu pricu gore … posle korone trapist je kostao 10-11e, ulje 2e itd masu poskupljenja . Naravno svi su potrcali da dignu cijene , pa vise picu ili tortilju ne mozes pojesti u PG ispod 4-5e (pricamo o brzim hranama) , ali sad isti taj trapist pade na 6e kao sto je nekad bio , ulje se vratilo pa skoro na staru cijenu i dosta proizvoda se pojeftinilo , plus pdv sa 21% na 7% ama ne vidjeh da je iko spustio bilo dje cijenu brze hrane no cak je i josh skuplje …
Sent from my iPhone using Tapatalk
Meni je najjaca ova prica oko pdv na hranu u restoranima, koji je za vrijeme korone spusten sa 21% na 7%.
Ne znam sto se ceka da se ovaj pdv podigne. Korona je jos prosle godine bila proslost...
Kakvo ce tu kukanje da bude kad dodje do ovog povecanja... Neke autolitije mozemo da ocekujemo u najmanju ruku...
Nemoj brate, tad je bila korona a sad ih je bas opasno pogodilo ovo sirenje BRICS-a. Zive od prvog do prvog :)