Quote:
Ođe kod nas je problem ugao gledanja, ako si crnogorac izgleda moraš imati pro-zapadne poglede, ako nisi onda nekako upadaš u ove rusofilske. Teško se nalazi neko ko može van tih okvira razmišljati.
Niti znam niti me zanima jesi li Crnogorac ili Srbin ili Svajcarac. Ni sebe ne gledam iz ugla nacionalnosti jer me ne interesuje, a ne tebe. Ali kad neko trazi opravdanje za ponasanje Rusije u ovoj situaciji, a isto ne postoji, sta je ako nije rusofil?
Quote:
a potom ispredu narodu mozak da su oni good guys, sve za demokratiju, a ostali agresori. Ne baš, ali ajd.. svaki rat je loš, ali loše je i ono što dovodi do njega..
Ovo je prica koju sam samo od rusofila cuo. Bukvalno ne poznajem nijednu osobu koja je pro-zapadno orijentisana a koja dozivljava Ameriku kao prodemokratsko drustvo koje se zalaze za demokratiju. Iskljucivo rusofili plasiraju ovu pricu. E sad, da li je to zbog toga sto su nesposobni da vide stvari onakvim kakve jesu, pa moraju to da projektuju na neistomisljenike, ili to rade namjerno da zamute vodu, ne znam i ne interesuje me jer je sustina ista - Rusija je agresor, i ne moze se svaka prica o ruskoj agresiji braniti argumentom "ali Amerika ovo i Amerika ono".