Originally Posted by
opmne
Moguce da sam se lose izrazio, da sam generalizovao, ali i ti isto cinis moju gresku. Mislio sam da ce se razumjeti sta sam zelio reci pa nijesam detaljisao. No u redu, pojasnicu.
Ne uci nas religija da se koljemo, ali pazi na Balkanu je vecina ratova vjerskog karaktera. Sto mislis crnogorski muslimani koji su posli za Siriju da raduju za ID da su procitali u Kuran da tamo treba da idu, ili da su neke ****** i hitlerovi zlocinci u Juznu Ameriku posli preko Vatikanove turisticke agencije ili nekim drugim kanalima iza kojih je bila katolicka crkva, ko je kanonizovao Stepinca ili kako to da se u Ostrogu neko vrijeme krio covjek koji je trazen za ratne zlocine ili kako to da spc nije kanonizovala nekog antifasistu, a jeste neke popove koji su okrvavili ruke. To nije iz Biblije, isto kao sto ni alkaida nije iz Kurana, ali je u direknoj vezi sa religijom.
Ne sumnjam da si upoznao veliki broj dobrih ljudi iz svih vjera, ja sam isto upoznao puno dobrih ljudi svih vjera, ali upoznao sam i dobrih ljudi koji su ateisti i nijesu ni najmanje losiji od ljudi koji vjeruju. U celijama medjunarodnog suda u Hagu sa ovih prostora nije bilo ateista, samo vjernici, ali nijesam mislio da su svi vjernici za sud, pogresno sam se izrazio, ali me ni ti ne mozes ubijediti da ako znas dobre ljude vjernike da su svi vjernici dobri.