Jesu li se śetili više jesu... No kod nas će plate beračima bit kao u Plantažama...
Sent using Tapatalk
Printable View
Jesu li se śetili više jesu... No kod nas će plate beračima bit kao u Plantažama...
Sent using Tapatalk
To je industrijska konoplja, bez thc-a.
ali firma iz kanade i ramel. firma iz kanade posluje samo na jednom mjestu u svijetu i to srbiji, i pregovara o spajanju sa malteskom firmom(drzava trenutno jako slicna nama) koja to radi u Mkd i KiM.
ramel uspjeh duguje BB solaru
pitanje od milion dolara ko stoji iza tih firmi....
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Inace vrlo zanimljivo pojavljivanje Marinka Radulovica i u ovom poslu.
Covjek iz sjenke, niko ga ne pominje, svi veliki poslovi su njega zapali, sjecam se kad je od gradjevinske operative imao kobru, a od niske struje tinjalicu.
Mislim, vec ima blizu 200 stanova u Crnoj Gori.
Sto je fora sa konopljom?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ima li misterioznije kompanije od ove?
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...m-miliona-eura
Nista im se ne zna a iz kompanije niko nista ne smije da kaze...
Ludilo mozga.
vjerovatno im je konoplja sinonim za marihuanu, a s obzirom na nas vjerovatno misle da ce biti pola za industriju, pola da vare cetinjani i ostatak CG.
u stvari ulje konoplje je dosta cest dio prirodnih kozmetickih preparata kao i pojedinih prehrambenih proizvoda. jeftino za proizvodnju a mislim da moze da zamijeni palmino ulje(ovo uzmi sa rezervom)
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Evo Lepetanac je rekao pa ga otpuštiše.
https://www.youtube.com/watch?v=FVo5J9MyVo8
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...kom-saobracaju
Lepetanac, nas sa foruma ?
Da da...
Počne direktor Pomorskog da ih tjera da potpisuju neke blanko ugovore kojim ne mogu da potražuju neke naknade što im je manje isplaćivao i gdje može da ih makne kad hoće.
Čovjek sa jednim dijelom kolega napravi sindikat, postane predsjednik sindikata.
Kad je ovaj čuo to, odbije da primi poštu da ima sindikat i predsjednika i isti ga dan po formiranju sindikata promijeni sa jednog radnog mjesta na drugo da broji vozila koja idu oko zaliva...
Nedugo potom dok je bio na bolovanju uručili su mu otkaz...
Potpuna hajdučija
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Zanimaće nekoga pa neka ovo ođe...
Kineski uticaj u svijetu, donacije, poslovi itf
https://www.aiddata.org/china-project-locations
čovjek je dobio otkaz jer se borio za svoja prava?
Ada nisu Banovi garantovali Milu za milionski kredit, dobili besplatno monopolski pomorski prevoz i generalno celog života pošteno radili i izlagali se riziku da ih uhvate i oteraju na robiju da bi se tamo neki radnici organizovali u sindikat i tražili tamo nekakva radnička prava.
Ne znam sta da kazem, on je stalno branio ovo sve, koliko sam polemike vodio sa njim i koliko opomena sam dobio jer ponekad nijesam imao zivaca pa sam bio malo ostriji. Bezocno je sto su ga ostavili bez posla u ovo vrijeme, nije bas da je dobro za trazenje posla. Zao mi je sto mu se to dogadja.
Lepetanac je tvrdoglav tip i sam se 1000 puta sa njim sporečkao oko njegovih tvrdih stavova.
Ali je imao mudda da stane na put jednom tajkunu i režimskom kumu i da mu kaže - mene nećeš.
On je znao da će mu dati otkaz ako odbije da potpiše i ako formira sindikat.
Uprkos tome je odlučio da se bori.
Kičma se samo jednom savije.
On je nije savio
Svaka mu čast
Totalno sam iznenadjen, cak se i svadjao sa njim koliko je branio ovo sve
Izuzetno mi je zao sto mu se ovo desilo i nadam se da ce se izvuci. Nadam se i da ce kolege nastaviti borbu i za sebe i za njega jer se mora stat na put ovom ludilu
Sent from my Redmi 6 Pro using Tapatalk
i onda me pitaju što mi se ide odavde [emoji4]
Vrijedno postovanja, oni ce svakako znajuci njegov polozaj da ima malu djecu da ga finansiski iscrpljuju, a onda pokusaju da ga kupe za male pare, ako odbije onda i oni idu do kraja. Srdju Kekovica sam znao licno, jos iz vremena kada smo mi kupca nase firme izbacili i zabranili mu da dolazi, sigurno je posten i razumije se u problematiku.
Da mu pozelimo uspjeha u borbi, koja nece biti laka ni malo i nece kratko trajati.
Zar vi bukvalno shvatate ove pisanije ovdje kao stavove ljudi u realnom zivotu? Svasta..
Nista mene ne bi iznenadilo da neki teski opozicionar sa cyber prostora u realnosti bude sef kabineta vrha institucija..
Jesmo li u vrticu?
Sjecam se tipa koji je na SC pisao kao zensko I to sto je bilo ucesnika "politicara" iz reala samo sto nisu svoje brakove rasturali zbog nje tj. njega.. E naďve, za sprdnju zaista…
Mozda neki dozivljavaju forum kao katarzu..:D
Hvala Lepo
Nije on toliko branio sve ovo koliko je napadao alternativu. Ali realno govoreći, kome god je moglo biti da bude na vlasti na lokalnom nivou, ponašao se isto. Nema čovjek na osnovu čega da se ponada da bi neko ko još nije dobio šansu, uradio nešto drugačije.
Ovo je cyber prostor, i ovo nema veze sa realnoscu.:)
Vi ne znate ni gdje pisete ni sta pisete, a zasto pisete e to je vec...:D
Kad uzmete auto, valjda prvo saznate sve o njemu, o firmi gdje uzimate, privatniku ako je auto koristeno, svaki dio automobila, sasiju, elektroniku, mehaniku itd, a prije bilo cega treba da znate kako auto funkcionise I vozacki ispit sa kilometrazom..
Jeste li ikad vodili ovakav forum, znate li kako funkcionise, porijeklo itd?
Ili onako, pisanija I tumacenje nickova I avatara kao realnost?
Cyber svijet je zvek..
Hvala Lepo
Nemam kola :(.
Nego hoćemo li malo o ovome?
https://m.cdm.me/drustvo/cekanje-na-...ak-u-njemacku/
Preko 20 mojih prijatelja trenutno uči Njemački i čeka prvi mart da odu.Većina je već otišla da sreću potraži u tuđini, većina je sreću i našla...
Trenutno poznajem više ljudi iz CG koji žive u inostranstvu, nego koji su ostali ovdje.
Prvi ešalon je davno otišao, odmah poslije srednje škole - studiranje u inostranstvu, work i travel, brodovi - i većina se nikada nije vratila.
Drugi ešalon je uz nadu ostao u CG misleći da dolaze bolja vremena, a onda su polako počeli da idu - 150 ljekara zadnje 5 godina, medicinski tehničari stotinama, doktori nauka i doktornadi, inžinjeri....
Treći ešalon odlazi polako već godinama, ali sada će mnogo brže - a u trećem ešalonu su svi - zanatlije, preduzetnici, porodice, NKV, vozači i moleri...
Za svakog će biti mjesta negdje drugo.
Samo u Crnoj Gori nema mjesta....
"Tridesetpetogodišnja medicinska sestra Dijana koja čeka 1. mart da preda dokumente za posao u Njemačkoj za Radio Slobodna Evropa (RSE) kaže kako se “nada da će u Crnu Goru dolaziti kao turista”."
@Maja
Od simpatije se počinje pa đe stignete, ko smo mi da stajemo na put vašoj sreći.
@Gandalf_White
Koga briga što se bježi iz ove žabokrečine, važno je sačuvati Cetinje ili svetinje, kako god, i Montenegro Airlines.
Isto ne treba vjerovat svemu što se pročita na forumu, to je Njegoš davno rekao. Ja recimo ne poznajem nikakvu Dijanu koja ide u Njemačku 1. marta.
Da komentarisemo te "simptomaticno" pripremljene tekstove o kojim kao pricaju svi svrseni studenti - posebno oni sa zavrsenim posebnim kursevima u inostranstvu?
Pa samo saberite broj i "talase" skoro pa identicne price, uopstene I o onom "sa pocetka price"...:D hahahahahaha:D
Nije vam cudno nista? Sta je poenta takvih tekstova sa slicnom pricom? Sta je poenta kad vam o tome deklamuju mladi I "osvijesteni" I sve na isti kalup, I to oni koji se kao brinu za ove sto kao odlaze, a sami imaju ogromne plate I radne ili studentske uslove upravo u ovoj CG?
Naiva?:)
Svasta…
Pa toliko je ocigledno da vec postaje zalosno serviranje..
p.s. Bravo NHM;)
p.p.s Gandalf, sta mislite zasto se takav tekst Ili izjava servira svako malo? ;) Sta je stvarna poruka?
Hvala Lepo
da vecina postaje patriota nalik maji.
molim lepo.
...
Koga briga..
Hvala Lepo
Treba bježat odavde
Uvode stečaj, da bi preprodali Štavnu
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...prodali-stavnu
I još ovo da dodam :
Klinike ostale bez ljekara, funkcioneri se liječe u TurskojU jednoj bolnici četvoro specijalista bilo je angažovano u ambulantama usled čega je cijelo bolničko odjeljenje bilo bez ijednog ljekara, a iz Ministarstva zdravlja su tom prilikom poručili da odgovornost za praćenje i liječenje hitnih bolničkih pacijenata mogu preuzeti medicinske sestre, ističe Popović Samardžić
Predsjednica Sindikata doktora medicine Milena Popović Samardžić istakla je u razgovoru za „Dan” da je Ministarstvo zdravlja odgovorno zbog lošeg projekta elektronskog zakazivanja, koji je jednu grupu ljekara udaljio od njihove djelatnosti stvarajući pritom svakodnevnu frustarciju, dok je drugu grupu doktora zaposlenih u bolnicama i Kliničkom centru opteretio do te mjere da je u pojedinim oblastima ugrozio teške bolničke pacijente. Popović Samardžić ističe da je u jednoj bolnici četvoro specijalista bilo angažovano u ambulantama usled čega je cijelo bolničko odjeljenje bilo bez ijednog ljekara. Ona navodi da nijesu urađeni protokoli koji regulišu kvalitet liječenja i garantuju sigurnost ljekarima, što se najbolje ogleda kroz odluke čelnih ljudi, koji zdravstvene usluge za sebe i svoje najbliže, umjesto u Crnoj Gori, traže u Turskoj.
– Iz Ministarstva zdravlja su tom prilikom poručili da odgovornost za praćenje i liječenje hitnih bolničkih pacijenata mogu preuzeti medicinske sestre. Od početka mandata aktuelnog sastava Ministarstva zdravlja nezavisno od stvarnih rezultata svjedočimo jednoj istoj formi saopštenja koja nije u korelaciji sa činjenicama sa kojima su suočeni zdravstveni radnici i pacijenti. Oni su „ponosni na ostvarene rezultate”, kroz svoja saopštenja prepoznaju „zadovoljnog pacijenta i zadovoljne zdravstvene radnike”, „intenzivno rade na poboljšanju uslova rada zdravstvenih radnika i liječenja pacijenata”, čak „intenzivno rade i na unapređenju socioekonomskog statusa zaposlenih u zdravstvu”. Iako i mi sami priželjkujemo ovako optimističnu sliku stvarnosti, realnost izgleda mnogo drugačije. Takođe, iz ovog resora sa posebnim ponosom izdvajaju nabavku najsavremenijih aparata, poput četiri skenera za potrebe opšte bolnice u Beranama, Bijelom Polju, Nikšiću i Specijalnoj bolnici u Risnu. Iako i kao ljekari i pacijenti želimo da raspolažemo najsavremenijim aparatima, istina je drugačija. Pomenuti skeneri se ne mogu pohvaliti kvalitetom slike, namijenjeni su ustanovama sa malim brojem pregleda u cilju brze orijentacije, ali ne i ustanovama poput pomenutih, naročito ako nam je istinski cilj da se smanji opterećenje Kliničkog centra. Česti su komentari kolega da su prethodni skeneri u ustanovama u kojima su već postojali imali značajno bolji kvalitet slike – ističe Popović Samardžić.
Ona podsjeća da ministarstvo u kontinuitetu najavljuje izgradnju nove bolnice u Pljevljima, gradu iz kojeg se odlazi i koji je prepoznat kao grad sa zagađenim vazduhom koji doprinosi povećanom broju oboljelih.
– U Opštoj bolnici u Pljevljima svojevremeno su radila 63 ljekara, danas ih ima samo 22. Većinu specijalizacija koju je ova bolnica raspisala i dodijelila uzalud je potrošila na ljude koji se u Pljevlja nijesu vratili. S druge strane, kolege koje su svoj život vezale za Pljevlja ostajale su bez specijalizacije. Broj Pljevljaka se iz godine u godinu smanjuje zbog sve izraženijih migracija stanovništva. Tako je danas prirodni priraštaj stanovnika u tom gradu nakon Šavnika najniži u Crnoj Gori i iznosi – 9,7 promila prema podacima Monstata za 2018. godinu. Ko će raditi u OB Pljevlja, o kakvom ulaganju od deset miliona govori ministar Hrapović za grad sa velikim problemom aerozagađenja od termoelektrane koje proizvodi hronično oboljele ne samo u Pljevljima, već i u cijeloj CG? Umjesto da rješavamo uzrok obolijevanja, mi pravimo bolnicu za liječenje posledica. Da li je ovo biznis ideja za razvoj grada koji je uzgred rečeno i rodni grad ministra Hrapovića? Ili je u pitanju nedostatak odgovornosti za javno izrečeno, a nikad realizovano? Sa druge strane, Podgorica je grad sa velikim prilivom stanovnika, oko 250.000 ljudi, a iz čijeg strateškog plana razvoja je izgradnja gradske bolnice izostavljena što od Ministarstva zdravlja nije isprovociralo ni najstidljiviju reakciju – navodi Popović Samardžić.
ko da je to nesto novo, evo obod upalio iz ko zna kojeg puta. vele strpljen spasen pa i taj reket docekace.
ne treba bjezat, okle