Brze zagrijava jer kako trosis vodu, jedan kazan je iskljucivo sa vrucom vodom, a u drugi je mjesavina vruce i hladne vode koju si potrosio, pa se valjda nesto ne mijesaju i ne spusta se temperatura u kazanu tako brzo kao kod obicnih.
Valjda :)
Printable View
Brze zagrijava jer kako trosis vodu, jedan kazan je iskljucivo sa vrucom vodom, a u drugi je mjesavina vruce i hladne vode koju si potrosio, pa se valjda nesto ne mijesaju i ne spusta se temperatura u kazanu tako brzo kao kod obicnih.
Valjda :)
Reklamiraju i da navodno ne moze ostati bez tople vode, u sto nisam bas siguran.
Iskustva sa ovim, mišljenja?
https://www.delimano.me/delimano-pro...na-zidna-cesma
edit - tačnije sa ovim https://www.delimano.me/pro-instant-...ontent=15089_1
Kupili prije 2-3 mjeseca.Povod je bio eliminacija malog bojlera u kuhinji kao velikog potrošača el.energije.Nisam upoređivao potrošnju aa njom i prije(inače su nam računi mali) ali je žena izuzetno zadovoljna praktičnošću,estetski lijepa,lako se montira.Mi smo je platili na neku akciju 59€ sa 2g.garancije.Bila je i opcija doplate 14€ za još 2g.garancije ali nisam Htio jer računam da će izdržati i te +2g,kad već daju garanciju.
Edit: mi smo kupili upravo ovu gornju(montaža na zid) jer nam je ta odgovarala.Za montažu donje,ne znam, vjerovatno isto se montira lako
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Zna li ko gdje mogu da potrazim cilindre za ulazna vrata a da nije Okov i KIPS? Treba mi cilindar koji prihvata kljuceve i sa ulazne i sa spoljne strane istovremeno, jer mi spoljna strana nema kvaku tako da ako zatvorim negdje vrata za sobom a kljuc mi u bravi... Papaaaaa :)
Ne interesuju me cilindri koji sa unutrasnje strane imaju one "leptire" ili "masnice", iako je poenta potpuno ista bitno mi je da sa obije strane moze kljuc.
Kako kreću hladniji dani hoću u sobu da ubacim neku konvektorsku grijalicu (imam klimu ali užasno smeta što vazduh isušuje a i duvanje ono generalno je pakao...) tako da dajte neku preporuku?
Znam da troše dosta ali isto tako znam i da griju jako dobro (imamo ih u firmu) i što je najbitnije, bude prijatno, lijepo zagrijano a ne ka od klime đe jedva čekamo da je ugasimo...
Ne treba mi samostojeća, tj. na zid će biti zakačena svakako.
Recimo brend Ballu, ima li ko iskustva, imam ga povoljno za nabaviti?
https://www.avalon-ltd.com/proizvod....-1500-87151213
Ja imam onaj tesy uzeh ga na akciju u okov za 50e,prezadovoljan sam. Drzim ga na 2. i temperatura u sobi mi je oko 23 stepena konstantno
Sent from my iPhone using Tapatalk
Moze li masina za susenje da se drzi na terasi i pokrije onom vodonepropusnom pidzamom? i naravno, tu da se koristi i zimi kad su niske temperature?
kao i za svaki uredjaj, u uputstvu pise da uredjaj mora biti na temperaturi od 15-25*C, mene interesuju iskustva :)
Malo je to problematicno . Da zanemarimo koliko ce ti vise struje potrositi . Radi na principu vrelog vazduha koji prolazi kroz kondezator na kraju . Znaci vazduh mora ( iako to nije velika kolicina ) uci spolja . Sto znaci da ce uci i vlaga i kisa itd . Struja i voda na otvorenom nikada nisu dobro resenje
@darijan
Ja to licno ne bih radio, prvo je rizik (koliko god da je prekrivas), a zatim ti trosi mnogo vise jer joj nije isto kada mora da susi na -5C i na +20C
Ja imam Velis 80, uzet prošle godine. Da nema lampica na njemu, ne bih znao kad radi a kad ne. Nikad nijesam čuo bilo kakav zvuk osim ponekad (rijetko) kad se poslije dužeg vremena počne koristit topla voda, i na svega 1-2 sekunde se čuje neki blagi šum i to je sve.
Brže zagrijava (prvo zagrije manji kazan pa onda veći), ima neki smart (Eco) mode koji "uči" navike potrošnje i tome prilagođava periode kada i koliko zagrijava; imaš indikator kada je voda dovoljno zagrijana za tuširanje, može da se montira i uspravno i vertikalno, dizajniran je lijepo u odnosu na one klasične, odvratne drobove čiji dizajn se nije promijenio od kad je izmišljen prvi bojler
Jel ko kupovao skoro mikrotalasnu? Koji brend preporucujete tu do 100e? Moji imaju kuci gorenje,eto 5 godina i bas se dobro pokazala,mada iskreno ne koriste je bas puno 2 3 puta mjesecno. E nzm ove novije gorenje kako su pokazale...
Nisam skoro, ali moji imaju Whirlpool evo 15godina a mi Samsung 7, obje su bile oko tog cjenovnog ranga i obje do sada rade bez problema. moja je samo preporuka da uzmes digitalnu, na analognu nikad ne mozes fino namjestiti kratko vrijeme, pola minuta je nekad pola minuta a nekad 5 sekundi.
ja ih prekrstih u analognu i digitalnu, ne znam jel im tako ime, mislio sam na displej i tajmer
I ja gledam mikrotalasnu ali ugradnu. Ali majko mila koja je razlika u cijeni izmedju ugradne i obične, to do sad nijesam znala. Neka preporuka?
Mislila sma ovu:
https://www.gorenje.rs/proizvodi/mal...251s7xg/470736
Ako znate bilo što o mikrotalasnim dobrodošlo je jer sam do sad izbjegavala da ih koristim :)
kako meni ovo super izgleda .
https://www.instagram.com/p/B5nUFh5At05/?hl=en
Mi smo ih odavno izbacili iz kuće (da li smo podlegli tada negativnom hajpu ili šta li već ne znam) ali jes mi vazda neobično bilo to ultra-brzo zagrijavanje... :)
U svakom slučaju, ne nedostaje mi nešto specijalno, može se bez nje... :)
Koliko sam šolja vode za čaj u nju grunuo :)
Ajde stavi link o kom se tacno modelu radi, jer su mijenjali nesto u dizajnu. Moji su redom stari 6,5 i 4 godine i svi su bucni. Dva su montirana horizontalno, dva vertikalno, tako da nije ni radi polozaja.
Ne znam bi li se usudio opet kupiti Velisa i pored lijepog izgleda.
evo sam okačio fotke: https://postimg.cc/gallery/x8sl73so/
Ja imam isti, samo j ekod tebe made in Russia a kod mene PRC. To me i brine :D
Evo mjesec dana skoro od kako koristimo ovu mašinu za sušenje veša, utisci su pomiješani. Naime, jedino na najdužem programu osuši sve kako treba. Istina, iako u početku piše 3h+, dosta puta zna da osuši i posle svega sat vremena, zbog senzora vlažnosti.
E da i peškire osuši kako treba na towel program, budu mekani i mirišljavi, ali ako stavimo MIX ili bilo koji drugi program, na kraju stvari budu vlažnjikave, je li to normalno? Posle svakog korišćenja se isprazni voda i očiste filteri, da se razumijemo.
Uglavnom svi koriste iste topove i elektroniku, gledaj da je od inoxa da se lako čisti i da ima velika vrata. U jednom trenutku svakoj će da izgori izolator od liskuna , ima ih da se nađu na aliju i ebay za 2-3 eur. Ja sam uzeo neku WEG sa IR grijačem na plafonu za klasično pečenje, to nisam upalio ni 2 puta , izgleda super jer mi se uklapa inox sa ostalim uređajima , do sada sam mijenjao liskun i sijalicu, kad sam otvorio unutra da zamjenim sijalicu vidio sam da je magnetron LG-ev. Gledaj da je što veća snaga, ne kupuj te što "štede struju" jer se u biti koristi kratko, pa što je veća snaga duže će trajati.
da mozda ne stavite previse robe u masinu?
mada, ne znam kako to ide sa masinama koje imaju programe, sve 3 koje ja koristim su sa tajmerima; ali tvoj problem zvuci kao sa kombinovanim masinama. opere sve ali ne osusi sve, jer je razliciti kapacitet za pranje i susenje...
sta radi taj izolator? kao sto vec napisah nedje gore, dvije mikrotalasne (kod mojih i kod mene) se bas koriste a stare su (15 i 7g) i nikad nikakav problem sa njima.
ja je bas koristim puno! Svakodnevno...prvo, za odmrzavanje pošto meso nikad ne odmrzavam ono preko noći, nego onog momenta kad krenem da kuvam vadim meso, stavljam u mikro i odmrznem napola i spremam...takođe, za podgrijavanje bilo kojega jela, konkretno, paštašuta ako mi ostane u mikro se extra ugrije ne lijepi se:D
Grijem hleb uvijek, mlijeko, sarme, punjene paprike, pogotovo ako mi ono jedno ostane da nije ručalo :D sarma i p.paprika se bolje u mikro ugrije nego a šporetu jer na šporetu ključa a unutra hladna... ali hleb ne grijem na mikro nego na grill-u tako da preporučujem da obavezno uzmes ovu sa grillom i obavezno veću! Kuvam krompir, bude kuvan potpuno za 10 minuta, povrće za rusu recimo, kokice kokam nema ljepših od kokica iz mikrotalasne, uglavnom ja bez nje ne mogu i kad mi je prva crkla odmah sam pošla po drugu...evo i druga šteka, vrijeme je za treću...preporučujem od 20 ili 22l zapremine minimum i inox i obavezno da ima grill :)
Fala vam ljudi,meni ce biti potrebna za neke brze stvari podgrijavanje,jer ja uopste ne volim da je koristim. Zena zeli da je uzmemo,pa rekoh da pitam.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
@Bitrate i @Fidel su (čini mi se prije pola godine) kupovali usisivače, ne mogu naći gdje se vodila diskusija.. e sad i meni treba novi taj muški kućanski aparat. :D
Hoću i novogodišnji popust da upecam :D
i ja bih, ali bi najradije ove uspravne sto ne zauzimaju prostor, al su to sve parocistaci koliko vidjeh
Ja sam prvo uzeo Samsung uspravni, bežični na punjivu bateriju. U startu sam bio oduševljen, riješena moja noćna mora nosat se sa kablovima i usisivačem, onda ne zauzima mjesta ništa, ma odlično mi je to djelovalo sve. Međutim brzo smo shvatili da je on odličan ali kao pomoćni da bude, na brzinu nešto da se usisa i tako to, za detaljno usisavanje, posebno tepiha npr. ipak nije dorastao, nema snage. Osim toga nepraktičan je za neko usisavanje ispod komode npr. i tako tih nepristupačnijih djelova. Kako je 2 u 1 (može biti i ručni usisivač, za mrve po stolu dušu dalo) tako ga i koristimo najviše sada.
https://www.samsung.com/rs/vacuum-cl...s6000-regular/
Kao glavni usisivač uzesmo Samsung VC07UHNJGBB/OL poslije par mjeseci evo - baš zadovoljni.
Snage dosta, ima onu posudicu koja se prelagano čisti, istrese bukvalno i vrati. (kese su mi prije bile noćna mora), nema prašine za njim i jedan je od tiših u klasi. Uzesmo ga prvenstveno zbog mačka koji se linja svako malo, ima pet četku koja je tata-mata za dlake.
https://www.samsung.com/rs/vacuum-cl...VC07UHNJGBBOL/
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
je li jak? Kako vuce?
Vuče odlično, testirano na čupavom tepihu, tu se najbolje vidi
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
odlicno. da skratim razgledanje. hvala ti.
Ja sam uzeo ovaj prije 2 mjeseca i bas je dobar.
https://tehnoplus.me/artikli/usisivac-samsung-vcc4550
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Evo i jednog tehno manijaka koji ima 4 usisivača a ni jedan tepih :). Kirby , Samsung cylone, LG hom-bot - robot i najnoviji u kolekciji hoover freedom, Hoover FD22RP 011 "wireless, štapni sa 22v lion baterijom. Svaki ima svoju namjenu, Kirby najviše za dubinsko čišćenje madraca i auta. Samsung se koristio često prije nego što sam izbacio i zadnji tepih iz kuće sad vrlo rijetko i uskoro ide na poklon tašti jer smo njoj uvalili sve tepihe koji nisu bili za bacanje. Robot se ne gasi, svaki dan po 2 puta skuplja dlake od ove džukele što se nenormalno linja i nedavno sam kupio hoover freedom koji mi je trebao da skupljamo dlake po stepenicama jer je razvlačenje i skupljanje kablova noćna mora. Usisivač stvarno radi 20+ minuta sa jednim punjenjem koje traje pretjeranih 4+ sata i zato mu moram nabaviti još jednu bateriju koja je lako izmjenjiva. Ima malu i veliku rotirajuću četku koje su dosta efikasne, skupljaju sve što im se nađe na putu bez problema. Zgodan je za zavlačenje ispod namještaja, za auto i sl. Mane su mu nezgrapno riješeni filteri , gornji na izlazu, tobož hepa se lako skida i opere, prvi mrežasti unutar posude malo zeznuto ali nije neka drama. Svi filteri su perivi u vodi a poželjno je oprati i posudu jer se na nju zadrži dosta prašine. Hepa filter nije skup cca 8-9 eur kom pa kad mu dođe kraj nije neki dramatični trošak. Poželjan je još jedan set filtera da se ima dok se jedan suši ali nije obavezno. Sve u svemu efikasna sprava po vrlo pristupačnoj cijeni u odnosu na konkurenciju, po cijeni jednog dajsona ili Boša iste koncepcije možete kupiti 4 Hoover freedom usisivača pa sad vidite. Što veli Bitrate nije za temeljno čišćenje već više kao ispomoć između velikih čišćenja. Mala posuda se začas napuni pa iako je i on ciklon tehnologija koja rotira smeće i skuplja u gomilu a centrifuga lijepi prašinu na zidove, ne može da uskladišti neku veću količinu smeća. U biti to i nisu "usisivači" koji stvaraju veliki vakuum kao klasični usisivači od 800+ W, već električni aspiratori gdje glavnu ulogu ima rotirajuća četka koja skuplja i podiže nečistoću mehaničkim putem a vakuum je dalje "prihvata" i dovlači u posudu. Bez četke teško ćete pokupiti teže stvari kao sa klasičnim vakuum usisivačima (ali bolje da kovanica ostane tamo đe je pala nego da kopate po smeću :P) obzirom na veličinu čak i bez četke podižu svu prašinu i dlačine što je sasvim dovoljno. Četka je isto lošije dizajnirana nego kod hom-bota pa se malo teže skidaju dlake sa nje nego kod robota iako imam neke zgodne spravice za tu namjenu. Rezime, kome treba dobar štapni usisivač po pristupačnoj cijeni, Hoover freedom je odličan izbor. Koga svrbe 700 eur u novčaniku i hoće najbolje Dyson v11 absolute :).
https://www.youtube.com/watch?v=AGHzkF1ROcU