Sto mu je znacilo - CETINJE SLOBODNA CRNA GORA, od koga slobodna????
Quote:
Originally Posted by
Thomas_O_Malley
Kad Risto Cirov kaze takvu glupost, a Ti mu odgovoris na svoj nacin, ja jedino sto vidim jesu dvije sasvim identicne stvari. Ako Risto pljune vise sebe, dje zavrsi pljuvacka? A ako ti uradis isto? I tebi ce po sred nosa. Svidjalo ti se to ili ne.... a ako bi samo malo mucnuo, vidio bi da tako ti i Ridza postajete (primjer je krajnje bezazlen da se ne nadjes uvrijedjen) dva mala zelena bica koja nagrizaju jabuku i koji jedan bez drugog ne mogu opstati.
E to je tvoj istinski problem. U drustvu prosjecnih, u drustvu ciji je najveci intelektualni domet preneseni tekst nekog nabijedjenog kvaziakademika, tvoja i Ristova prica imaju EHO, tvoja i RIstova prica imaju publiku. A publika je vasa hrana. I Risto bez GRAD-ove reakcije gubi svoj smisao, a GRAD bez Rista kao neprijatelja ne zna vise nista. I sto je rezultat? 90% nekada jedinstveni dps i nekad jedinstvena narodna stranka.
I to je dobro? I to je napredak? E propalo se ako je to pravac kojim treba da ide drzava....
A sad - barjak u ruke i da si se nacrta pred Manastir da leleces Rista, kad nijesi to `93. obavio. Sad te nece niko hapsit.
He he he, cetinjski veljeumnice!
Koliko se sjecam, ti si imao u profilu dje zivis - CETINJE SLOBODNA CRNA GORA.
Zbog cega je Cetinje slobodno?
Zato sto nema Srba???
Zasto ti ne nedostaju posrbljeni Crnogorci i njihova kultura na Cetinju?
Smatras da si slobodan, zato sto nema Srba na Cetinju?
To uopste nije demokrastki stav sa tvoje strane, cetinjski veljeumni filozofu.
Zbog takvih kao sto si ti Kantovsko - Hegelovskih demokrata, Srbi radajaju u Crnoj Gori kao pecurke poslije kise.
Ti dakle smatras kad Risto Cirov kaze da pripadas narodu kopiladi da to treba jednostavno precutati ?!!
Ti dakle smatras kad u Parlamentu Novica Stanic citira Nidza kako srbuje da to treba precutati ?!!
Ti dakle definitivno smatras kad tebi, kad tvome rodjaku, tvome djetetu ... u lice neko negira istoriju, kulturu, identitet ... to treba precutati !!!
I tako, zbog ljudi kao ti dolazi do podjela u Crnoj Gori, zbog toga sto precutkujete fasisticko negiranje identiteta Crnogoraca.
E pa cetinjski veleumnice, iskljucivo zbog ljudi kao sto si ti Srbi ovako radjaju po Crnoj Gori.
Zbog toga sto cetinjski filozofu ima jedno pravilo, a to pravilo je:
"CUTANJE ZNACI ODOBRAVANJE"!
Narod obicni narod kad vidi da Risto pljune na Crnogorce i niko mu ne odgovori, pucanstvo ("pucnina je jedna stoka grdna) kaze: Risto je u pravu, niko ga i ne negira.
To je stav DPS-a, zarad politickih poena NE suprostavljati se sa Ristu, to je i tvoj stav jer si u srcu i dusi DPS-ovac.
Ti se u stvari slazes sa negacijom crnogorskog identiteta, a mene osudjujes sto se usprostavljam veljesrpskim fasistima, klerofasistima, staljinistima i nacistima !!!
Tvoja poruka je: "Kad te negiraju i pljuju, precuti i sagni glavu".
E pa ti dozvoli da te pljuju, da ti pljuju pretke, istoriju, kulturu i i identitet, ja necu.
Crnogorki nacionalizam - sta je to?
Lijep pozdrav svima.
Ujedno svima koji slave neka je cestit i bericetan Kurban Bajram i da ga proslave u miru i rahatluku.
U RSE sam procitao jedan text i izjavu Predsjednika Vujanovica. Pocinje ovako:
Quote:
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović će se svim sredstvima boriti protiv crnogorskog ekstremnog nacionalizma, poručio je u intervjuu datom televiziji Vijesti.
Mozete procitati ako kliknete ovdje
Interesuje me vase misljenje o crnogorskom nacionalizmu. Mislim da je Vujanovic pobrkao neke pojmove sto mu se ne bi smjelo desiti sobzirom da je vrstan intelektualac.
Ja ne nalazim nista lose u nacionalizmu, naravno ako je nacionalizam, a ne sovinizam, fasizam, sgregacija ... Da nije bilo crnogorskih nacionalista ne bi bilo ni crnogorske drzave.
Mi bosnjaci bi se morali ugledat na crnogorske, a posebno na albanske nacionaliste. Crnogorci su vratili drzavnost poslije toliko godina i pobjegli iz "bratskog" srpskog zagrljaja. Albanci su zahvaljujuci svojim nacionalistima stvorili tri drzave, a u ostale tri gdje su manjina zive kao grofovi u odnosu na nas hude i nacionalno onesvijescene bosnjake.