https://btc-e.com/
Printable View
Prije 5,6god da ne lupam momak je na forum prodavao mislim 60bit coin-a (volio bi ako i dalje prati forum da se oglasi i potvrdi ) za smijesne pare . Posto se ja u to ne razumijem pitam druga sta,kako bla bla on kaze ,a ne znam,a cuda...i ovaj momak odustane u medjuvremenu od prodaje..P.s nadam se da ih do dana danas nije prodao ahahahahaha ..:( :D
Sent from my GT-I9300 using Cafe Del Montenegro mobile app
1. www.bitstamp.net, preko njega mozes kupiti BTC. Mozes ih platiti karticom ili preko banke, izracunajs sta ti se vise isplati.
2. Napravis BTC wallet, jedan od najlaksih je Mycelium, mozes da ga skines za iOS ili Android. Napravi i wallet za ETH ili sto vec hoces da kupis, u principu svaka valuta ima poseban wallet.
3. kad kupis BTC, registrujes se na Poloniex.com, posaljes BTC sa svog naloga na svoj nalog na Poloniexu,. I onda na njemu zamijenis BTC za ETH ili sta hoces.
4. Povuces sa Poloniexa to sto si kupio na svoje wallete.
to je to, sve traje jako kratko, najduzi korak je da se registrujes za oba sajta.
PS. cuvajte sve sifre koje dobijete, narocito one za wallet.
Ko planira da ulaze, cold wallet obavezan.
Edit:
I Bitstamp je dobar. Maksimum 5 radnih dana za cash withdrawal na banku u Cg.
Dje se mogu kupit ove valute? Dje su najmanje provizije?
Dajte neki sajt...
nekoliko postova iznad je kako ja kupujem, mislim da su tako provizije najmanje.
Ima li ko da bi da kupi BTC-e kod ili BTC/ETH/LTC ne velika suma do 150-200 eura, dok mi ovi nasi majstori ne aktiviraju karticu?
Juče je ETH pao sa skoro $330 na $270, ukupno izgubljeno 4 milijarde samo zbog lažne vijesti da je Buterin imao saobracajnu nezgodu.
Mislim da nam je prošao voz što se tiče ovih mainstream kriptovaluta, obzirom da svi žele da se obogate uz minimalno ulaganje. Svaki dan čitamo kako su se ljudi obogatili na BTC, i sam znam par ljudi koji su nekada davno iz čiste znatiželje kupili BTC, zaboravili na njega, i na kraju izvukli stotine hiljada eura. Ipak mnogo više je onih koji su ga prodali kad je dostigao vrijednost 30, 40 ili 50$, danas bi bili multimilioneri.
Jedino što nam sad preostaje jeste da istražujemo neke alternative jer ima dosta perspektivnih kriptovaluta koje bi mogle dostići određeni nivo i vratiti investiciju x50, x100 ili čak x1000.
Ja sam investirao u Ether, prikljucio se bandwagonu, a sad sam malo istrazivao i svo sledece insvestiranje ce da bude u Ripple. Mjesečno po 50 eura pa dokle se dogura.
I sa njima smo vjerovatno zakasnili, oni su porasli prije mjesec dana, sa 0,12 na cca 11,00, dakle x100. Sad mu ovi kvazistručnjaci prognoziraju raspad kao i svakoj valuti koja je imala ovakav breakout, iako polako prestajem sa čitanjem tih gluposti.
Isto mislim i za Ripple, market cap je ogroman.
Ja konkretno mislim na valute koje imaju market cap ispod 10 miliona usd.
Ja se trenutno razmišljam između Groestlcoin i SAFEX.
Mene konkretno interesuju samo potencijalne zlatne žile, ništa što je već sad mainstream.
Da, definitivno ih ima mnogo, a sebe smatram amaterom, tako da je baš teško napraviti neku procjenu dok ti neko drugi ne skrene pažnju na određenu valutu. Na taj način sam došao do SAFEX i djeluju mi kao da zaslužuju šansu. Svakako sam novac od kladionice počeo usmjeravati u ovo, tih 30-50 eura mjesečno koje sam davao premieru i meridijanu. Ovo je mnogo zanimljivije od psovanja Romi i Arsenalu.
Problem sa kriptovalutama je sto realno moze bilo ko da ih napravi na osnovu opensource tehnologije-cak i ako imaju dobru ideju uspjeh nije zagarantovan jer opet i ta ideja moze da se kopira-bitna je jaka zajednica oko valute da bi uspjela. Sto se tice bitcoina7 mislim da ce uslediti pad na ispod 2000 dolara ali da ce i dalje da raste na duze staze.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Ne znam jeste li svjesni ali te valute ne vrijede ništa. Iza njih ne stoji ništa.
Neko bi rekao da ni iza "realnih" valuta kao € ili $ ne stoji zlatna podloga i bio bi u pravu, ali iza te dvije valute stoje dvije najmoćnije zajednice na svijetu.
Zato je po meni ovo internet balon koji će pući kao što je pukao i krajem 20 vijeka i prije 10 godina...
Strašno bi volio da se neko obogati, ali previše imam sjećanja počevši od 80-tih i lažiranja cijene goriva na svjetskom nivou i povećanje cijena barela, preko 90-tih i Dafine i Jezde, 00-tih kao net balon koji je pukao i 2010 kad je drmala ekonomska kriza.
Znači ljudi gube u pola mjeseca sve što su zaradili i to je osjećaj koji ne želim da iko osjeti.
Kako to onda da finansiras ovoga Evlakrejzilejdi koji ulaze u nekakvo kopanje tih valuta i slicno i ostvarujes profit kao dobar kamataš, 10% rekoste?
poslato s Jadrana
Jer mogu sebi to da priuštim. Lakše mi je da ne razmišljam o tome i ne nerviram se.
Poslato sa kompaktne pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Imam osjećaj da je Pakmen zastupnik Nvidie ili ATI-ja za Crnu Goru
Zasto cryptovalute imaju potencijal za rast-evo malo starijeg grafikona o rasporedu novca u svijetu kriptovalute nisu vise tackica vec jedna kockica koja predstavlja 100 milijardi-a koliko je to malo je dokaz da citavo trziste je u rangu zvanicno najbogatijeg covjeka na svijetu sto je nista u ofnosu na konvecionalne valute.
http://money.visualcapitalist.com/al...visualization/
Registrovah se na bitstamp i instalirao sam ovaj mycelium wallet. Kako da kupim sad btc? Trebam li da verifikujem nalog prije nego sto kupujem?
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Na CEX traže i da upišeš onaj mali iznos koji ti skinu sa kartice da dokažeš da je tvoja... baš peglaju. Jedini servis kod kojeg sam bez problema i dodatnih gluposti uspio uplatiti karticom je Coinmama.
Ti bješe ona koja ne traži "investitore" ?
https://forum.cdm.me/showthread.php?...96#post4706796
Samo da provjerim pričinjava li mi se
Ethereum Mining is Dead: Price Drops, Difficulty Booms
Ethereum price drops to a two-month low, while difficulty goes through the roof, hitting ALL miners overnight.
Potrčao sam da kupim GTX 1060 za 310 eura prije nove godine, da izbjegnem dizanje poreza sa 7% na 19% na kompjutersku opremu (i cijenu od skoro 350 eura) iako mi nije bila neka preša za novom grafičkom.
Međutim, uslijed navale zbog etherium majninga cijena GTX 1060 u Americi je porasla sa 250-300 dolara na 450-500 dolara.
U Crnoj Gori je sad uopšte nema u prodaji, a u Srbiji ova moja grafička košta 460 eura tj. 150 eura više.
Hvala Vladi Crne Gore za Ultra High Settings Gaming u 2017. :rolleyes:
Jeste li spremni za forkovanje bitkoina nocas?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2d59920a7f.jpg
SAFEX, koji sam pomenuo prije mjesec dana, je u međuvremenu porastao 400%, ja sam uzeo na 0.0020, danas je 0.0088.
U subotu puštaju wallet i nakon toga će vrlo vjerovatno ići samo prema naprijed. Još uvijek je izuzetno povoljan. Može se uzeti na bittrex i direktno na safex.io
Da, tamo su još uvijek SEC, ali brzo bi i to trebali promijeniti.
BCC? Kakve su se tu pare okrenule u svega par dana, uff...
Mogu li negdje da kupim btc za npr 10-20e?