Neka dodju kod mene doma pa cemo se registrovat. Ja sam njima musterija a ne oni meni.
Printable View
Neka dodju kod mene doma pa cemo se registrovat. Ja sam njima musterija a ne oni meni.
Mene eto nije očigledno pa bih zamolio da objasniš.Ne znam kako je u Eu jer nisam trgova njihove kartice.Ne bune se jer je narod stoka kojoj se sve može prodat.Prodavali su i one vakcine za grip dok nije puklo da je sve bila obična laž.
@Dutch, pitao si za ovaj post, zasto je on glup..
Mislis li da milicija zna svakoga kriminalca u drzavu? Ovime ce pokusati da iskorijene neregistrovane kartice totalno, i onda ce vazda moci da udju u trag pociniocu krivicnog djela. Takodje imace direkte dokaze na sudu, telefonske razgovore i sms poruke. ;)
Svakim danom se pojavljuju novi, i mladi se nazalost lakse nego ikad odaju kriminalu i ovo je odlicna stvar za laksi rad drotova, i sluzi kao preventiva jer ce se mnogi sad bojati.
Citao sam prije nedje davno istrazivanje a ovu temu i zemlje koje su uvele ovo su direktno sa tim potezom uspjele da smanje kriminalnu stopu, pogotovo kod "pocetnika".
Mislim da je dovoljno svakome da pozdravi akciju. Kazem opet, smeta dokonima i onima koji s bave nelegalnim radnjama, kojoj grupi pripadas? ;) :) :)
Upravo je orbnuto, ne bunim se ja i ne pisem buntovne postove vec ti i tebi slicni.
nemoj da forsiraš EU, jer se veoma razlikujemo od njih. za početak, standard nam je dručačiji u potpunosti.
nije mi dosadno, o meni se zna onoliko koliko ja to želim,ako me razumiješ. nemam šta da krijem, ali privatna stvar je privatna i tačka.
i ako ti je glup post, imaš drugih na stotine, pa se tamo zabavljaj.
Trećoj, koja obožava svoju privatnost.
Tim potezom se neće ništa promijenit.Nije problem u tragovima nego u neradu policije i pravosuđa.Uć u trag kriminalcu kod nas nije nikakav problem jer imamo najviše "slušatelja" po glavi stanovnika u svijetu. Mogu ti navodit primjera do besvijesti koji će ovu moju tvrdnju poduprijet a između ostalih je da se policija ne angažuje za krivična djela đe je šteta manja od 150e. Dalje, ja ako budem htio da dogovorim neko ubistvo ili sličnu rabotu nikakav problem mi neće predstavljat da ukradem 10tak kartica,da zovem sa broja koji je recimo u Srbiji kupljen(kad sam zadnji put iša gore kartice si na kilo moga trgovat da te niko ne pita što će ti i imaš li ličnu) itd.Sem toga, ogroman broj kartica je u "prometu".Ja recimo kupim telefon đevojci i sa njim dođe kartica.Ona ga daruje drugarici posle po godine,drugarica ga polomi,neki mali na ulicu nađe karticu i koristi je u svoj telefon i opljačka banku a pofali se nekom sa tog broja kako je odradio posa.Mene milicija bane na stan,privedu me.Ja rečem što i kako,moja mala reče isto to,pa dovučemo i drugaricu i tu se sve zatvara.Jel riješen slučaj?Nije! Jesu maltretirani građani,trošeni resursi a sve u prazno? Jesu.Dakle,kriminalac će vazda nać način a ovaj potez ih samo ćera da budu oprezniji u "nastupu".
Pomenuo si neku statistiku.Statistika je skup podataka koji govore sve i ništa.Apsolutno nema veze ni sa čim.Takođe se može tumačit da je stopa kriminala u godinama koje su nastupile posle registracija ozbiljnih opala usled većeg broja vedrih i mjesečinom obasjanih noći koje nijesu pogodovale "bezbedonosno interesantnim" licima da izvršavaju nedjela.
DUTCH, mislim da nije vrijedno raspravljati se i objašnjavati nešto što je svakome normalnom čovjeku logično. evo već godinama nisu u stanju da maknu babe i djedove sa cigarima iz centra,ali vjerovatno će uspjeti sad kad im registruju pripaid brojeve :D inače, baba i djed su sami prošvercovali cigare preko granice, niko im ništa nije mogao. meni je drago što će svi sad da sjede po kancelarijama i iz fotelje će hvatati kriminalce.
nego, sad mi rekoše da će nam gasiti brojeve ukoliko ne prijavimo...
Sta ste se uzrujali toliko kao da vam neko bubrege vadi :D
Glupav primjer si naveo @Dutch, pravo da ti kazem ne znam ni jednu normalnu osobu koja ce izgubiti karticu i iskulirati kao da nista nije bilo. Svako normalan je dovoljno odgovoran da zna da moze doci do zloupotrebe kartice pa ce poci da prijavi gubitak iste. Podsticaj vise je upravo to sto je kartica registrovana na ime ;)
Super je akcija, bar dokoni tinejdzeri nece `podmetati bombe` u skolu na svakom malom odmoru kupovinom kartice na prvoj trafici sa parama od uzine.
Jedino mi se ne svidja ako je navalica pa moram cekati a sto se tice podataka mogu i krvnu sliku dati nije problem.
Ne dozivljavam akciju kao neko narusavanje privatnosti jer sve bitne stvari u zivotu nece zavrsiti u porukama ili pozivima.
A i kriminalci nisu s kruske pali, tako da se ovom akcijom samo moze uspjesno suzbiti sitni i to onaj najsitniji tinejdz `kriminal`.
Ovo boldovano stoji.
A znaš li recimo da su za te podmetnute bombe svaki put privođeni i svaki put nađeni likovi koji su radili "dojavu" i takođe svaki put pušteni doma bez zadržavanja.A više puta nisu bili maloljetnici no magarad od 20+ godina.
Ja ću prvi da iskuliram ako je izgubim jer mrzim da se bakćem sa papirologijom a još više da gledam one tipove na šalterima koji kao tele blenu u tebe i na kraju ti kažu da treba 20e da daš kako bi dobio novu karticu.Pa naravno da mi je ljepše,lakše,jeftnije kupit na trafiku novu negoli slušat gluposti i na kraju još platit za to. Pušti me odgovornosti, neću da budem odgovoran po tom pitanju apsolutno.Oću da mi to bude opušteno nešto a ne briga.Dosad sam zamijenio 20 kartica sigurno zbog različitih razloga i ne tangira me to uopšte a posad svaki put trebam da idem i popunjavam formular nekakav.
Telefonu sa kojeg je počinjelo neko nedjelo je lakše uć u trag negoli nać krivca preko otisaka prstiju tako da što se tiče kriminala to otpada.I sama se slažeš da to nije razlog.
Koji je ako ne kontrola privatnosti?
Od kad imam telefon imam jednu karticu i eventualno jos jednu neke druge mreze zbog povoljnosti poziva isl. pa me ne pogadja uopste taj novi zakon.
Ako je nekome interesantno da cita: Kupi hljeb kad budes dolazila... oces biti kuci za pola sata... vozilo broj 165 za 2 minuta hvala na koriscenju sms servisa... imas li armani code od 100ml.... vala neka cita u sve 16 :D
Eto ti kompletna privatnost, a ovo registrovanje je FORMALNOST jer danas kad ti svi znaju sta si rucao i dje ces biti sjutra u 2 ne vidim problem da znaju da koristis broj 06*******. I to se takodje zna i prati se sve ali zakoni namecu procedure protiv kojih se ne moze nista ucinjeti.
Kazem svidja mi se akcija bas zbog tih zajebanata koji kupe karticu za mrtvih 2 eura nekome sjedu na mozak i bace je na kraju. Kao sto imas odgovornost za svoje licne dokumente tako treba da imas i odgovornost za svoj/e broj/eve koje koristis.
Samo iznosim misljenje tako bez ljutnje :D
Nema ljutnje nikakve naravno(iovako imamo svi dosta nervoze,još kad bi je ođe kupili đe bi nam kraj bio :) ).
Jednostavno meni smeta da se to potura kao formalnost obična.Tako su poturali i onu vakcinu a jedan dan će i čipovanje bit pa sve ide u nizu.To su sve sitnice koje imaju na kraju neku posledicu kojoj se ne nadamo(uglavnom).Pogledaj 60te godine u USA,tad je bila formalnost da sve i svakoga prskaju DDT-em, kod nas su slikavali rendgenom iz formalnosti pa je sve imalo posledicu neku. Tako će i ovo malo po malo ić na privatnost. Nijesam pobornik teorija zavjere al je fakat da svaka vlast želi kontrolu nad narodom odkad postoji vladanje. Ne mislim samo na našu već i na druge u cijelom svijetu.
Pa neka mi je izgase ako smiju!!! Odma tuzbu protiv njih ko su bre oni da ja nosim licnu kartu kod njih!
Sta ako moje dijete koje nije punoljetno ima telefon! Da nece ono izvod da nosi? A nek se nose u 3 lijepe!
samo prelećeh postove, pa ne zamjerite ako bupim nešto što ste već napiŠali.
đao mi ponio citat.
FM GROUP : Od kad imam telefon imam jednu karticu i eventualno jos jednu neke druge mreze zbog povoljnosti poziva isl. pa me ne pogadja uopste taj novi zakon.
Ako je nekome interesantno da cita: Kupi hljeb kad budes dolazila... oces biti kuci za pola sata... vozilo broj 165 za 2 minuta hvala na koriscenju sms servisa... imas li armani code od 100ml.... vala neka cita u sve 16
a pa fora je u tome što neće čitat poruke i prisluškivat razgovore ni manje ni više no što su do sad tako da je privatnost za nas odavno nešto imaginarno...
interesuje me što će telenor i t-mobile učinjet povodom ovoga
a sto... ako hoce, mogu saznati za 10 minuta ciji je broj i bez ove "registracije" ...
to se i ja pitam. mtel nije poslao poruku "po zakonu na osnovu člana toga i toga" nego da ispunim "zakonsku obavezu", a koji je to zakon niko ne zna...
Treba im bombu bacit...
Čekajući njih, ko zna kad bismo dobili odgovor.
U međuvremenu, neke informacije: radi se o PRAVILNIKU:
Pravilnik o načinu registracije korisnika usluga javnih komunikacionih mreža
Koji je donijet na osnovu ovog Zakona:
Zakon o elektronskim komunikacijama
Proučimo malo ove članove.
ah, blaženi postpaid :cool:
Pa i za 67 treba, prije 15 dana sam uzeo broj i može samo sa ličnom...
Samo ne znam kako je na trafikama...
Kako je simpaticno sto narod u ovoj drzavi svo ovo oduzimanje prava na privatnost uopste ne shvata ozbiljno. Ta prica "ko nema sta da krije taj ce se povinovat" potpuno zaobilazi poentu da nam iz dana u dan oduzimaju osnovna prava garantovana ustavom!
Imam utisak da se u tim zemljama malo vise postuju i sprovode zakoni, no u ovoj maloj CG. A kako se ovdje postuju i sprovode zakoni, mislim da je to novi PDF, na kojem bi svi bili banovani :lol: da bi se moglo vidjeti da niko nema komentar i da se zakoni sprovode :rolleyes:
A ta razlika u sprovodjenju i postovanju zakona, je dovoljna da ti ne da razloga za pobunu. Tamo se zna ko, zasto i kako moze da ti trazi podatke, tamo se ne desava tek tako da svaki necak neke velike nazovi kompanije moze da mazne privatne podatke i njima trguje po netu ili po db-ovima. Neka fala.
I da, nije meni problem dati licnu kartu na uvid, ali kad mi je kopiraju ili slikaju, sta mislite - je li mi iko dao papir ko ce rukovati mojim podacima, ko je zaduzen i odgovoran za privatnost mojih podataka. Ne. Dakle, flagrantno se krsi zakon koji postoji u CG. I iz tog razloga ja imam nesto protiv ovakvog nacina uzimanja podataka pod parolom idemo u EU.