Quote:
Originally Posted by KACHKIN
... e jesi me nasmijao, ka da te gledam kako pjenish i nervirash se kako je neko tvoje uzvisheno osjecanje prema onijema silnijema dolomitima i njihovoj nishtavosti mogao da nazove patetikom. pazi molim te, josh da pricha o dzamijama cetinjskim i dzamiji na sred kcheva ravnog rasadnika najljucijeg srba. dzamije baco, dzamije. nije to vashe samo patetika, no sprdnja, prdnjava i patetika i totalno infatilno ubjedjivanje nishtaroba da su neko i neshto i da neko hoce da im otme to njihovo nishtavilo. kad se i mentalno spushtite u ono malo gradova iz kojih ste ishcerali gradjane tijekom posljednje revolucije onda cete i sami vidjet.
dezinfekcija neophodna. deratizacija preporuchljiva. mentalna retardacija dijagnoza. mrrrshshshshshshsh splaachinoooooooo!!!!!!!!!!!!!
alaaahuuuuuu suuuuneeeeeeetttt!!!!!!!!
BUKACHIN,
Sta ti znas kako se ja osjecam dok pisem postove!? Ne pjenim niti se nerviram... Samo sam zacudjen nad raznovrsnoscu sistema ljudske logike koji proisticu iz emocionalnog sklopa, vjerovatno tradicije u porodici, genetike i cinjenice na koju si nogu tog jutra ustao...
Ne sporim, svaki nacin razmisljanja je legitiman!
Medjutim, postoje nacini koji razbijaju i oni koji povezuju.
U tebi je usadjena destrukcija. I to ona koja proistice i iz najmracnijih perioda nase proslosti. Dakle, vidis samo tamne datume i odatle crpis svoj ukupni pristup cak i najbanalnijim svakodnevnim stvarima. Ti jos zivis u podjelama bijeli-zeleni i cetnici-partizani! U 21. vijeku, daj nesto naprednije! Jedan si od onih koji produzavaju beskonacno kolo revansizama. Cak i taj krsh chevski posmatras kroz prizmu izdaje veljesrpstva i taj narod cijenis kao izdajnike. Otrijezni se! Posmatraj, za pocetak, sve to sa geoloskog aspekta, pa sa bioloskog, vegetacijskog, geografskog, mikroklimatskog, ornitoloskog... Ima tu sijaset ljepsih pristupa od tvog, cetnickog. Ili partizanskog, skoro da je svejedno. Oba su ostro suprotstavljena. No, tvoja mracna psihologija ne umije da povezuje, umije samo da trazi spicu i razlog za razbucavanje, rushenje i potiranje. Hoces da sve podvedes pod svoj maloumni uniformni nacionalizam, kao da on resava sve probleme i ispravlja sve krive Drine.
Mislio sam da ces se drzati patetike, kao stanja u kome zive mnogi narodi sa ovih prostora. I, pomislih, evo potenciras stvarcicu koja nas povezuje. No, ismijao si sve i na kraju poentirao najmracnijim fasistickim pozivom na nacionalno ciscenje.
Nesumnjivo, imas pristalica, nisi jedini koji slicno razmislja, ali si i strano tijelo u integracionim procesima raznih konfesija i nacija na ovim prostorima koje ce neminovni procesi izbaciti u zabokrecinu. Vrati se u muzej i nadji adekvatno okruzenje. Za tebe je istorija stala 1945. Deratizuj se i dezinfekuj, dok si na vrijeme!