narod nije prihvatio? vidim, po zadnjem popisu je taj naziv potpuno odbacen.
Printable View
1) Nije istina da Crnogorci svoj maternji jezik nazivaju 'srpskim'. Mnogi su na zadnjem popisu rekli da govore srpskim jer su tako uceni u skolama a nijesu bili svjesni ekspanzionisticke politike Srbije koja, izmedju ostalog, svoje namjere nastoji da ostvari i preko imena jezika.
2) Ko ima vecinu se vidjelo na referendumu. Nista nametnuto nece biti vec ce vecina odluciti.
1) Pa nazivaju ga, dok se ne osvijeste...opet pitanje za razmisljanje, zasto se srpskim nazivao u XIX vijeku?
2) Na referendumu nisu ucestvovali samo oni koji svoj jezik nazivaju samo srpskim ili crnogorskim, niti se na referendumu odlucivalo kako se zove neki jezik.
Pismo i jezik su razlicite stvari.
2) Istina, ali se polazi od pretpostavke da se na referendumu bjezalo od srpske sape i od metoda u proslosti koristenih da se tom sapom sto bolje stisne Crna Gora i Crnogorci.
1) Metod po kojem ih je dosta iz Crne Gore u proslosti smatrano Srbima jeste zbog toga sto govore 'srpskim' jezikom i 'srpske' su vjere. Realnost je da ne postoji 'srpska' vjera niti je trebao, odnosno imao osnove, jezik da se zove 'srpskim'.
Dobro je vise serbi i zamalo serbi... Dosta ste prdoklachili mnim...
Jedno je sigurno - ako je ono definicija ruralizacije, onda sam ja Ivan Klajn...
Ajmo malo sa urbanijim rjecnikom nijesmo Klajn.
Dovoljno mi je da pogledam njegov rjechnik italijanskog, a onda da pogledam Zingarellijev rjechnik monolingua (vocabolario della lingua italiana) da bih shvatio da se radi o najobichnijem lopovu...
Nihil = Nishta ;)
Cijenim dosta njegove druge postove, ali nije mi jasno kako ne moze da prepozna da Crnoj Gori nijesu jedini neprijatelji kriminal i korupcija, vec su joj jednaki neprijatelji oni koji je negiraju i koji bi da je pretope u nesto drugo, odnosno koji nastoje da ocuvaju metode('srpski' jezik, 'srpska' vjera) po kojima su nastali Gile i ostali posrbljeni Crnogorci, odnosno ********.
Ne komedijaj se coeche :)
Tek je zadnjom izmjenom Ustava, u Srbiju, uneshen SPRSKI jezik umjesto srpsko-hrvatskog, koji je bio sluzbeni do 2006. godine!
No ka da narod zna shto pishe u Ustav :lol: