I pocelo je...
Printable View
I pocelo je...
cush pricheeee,pa je li ferrari kriw za strategiju,hahahah kako si smijeshan....hamilton je dobio australiju i to je to od njega ove godine,vidjeste li kubicu kako je grdan...rakash
u 14 je repriza
Ferrari se vratio na velika vrata.Pokazali su danas da su najve pred sezonu bile ispravne, barem u neku ruku.Ne bih sad na osnovu 2 trke prognozirao bilo sta jer je nezahvalno, ali cinjenica je da su danas bili superiorni.Da se Massa nije onako izglupirao bilo bi upotpunjeno;)
Sto se tice Kimija, odvezao je napokon jednu trku bez greske i bez previse forsiranja.Standardno, u drugom stintu je bio najjaci, a treci iskulirao.Odlicno...
Hamilton se dosta mucio sa Weberom i nije ga drugacije mogao obic nego poslije pit stopa.Odlicna voznja Webera, odlicna.Trulli me iznenadio visokim plasmanom.Odlicno je vozio, izgleda da se Toyota vraca...Ko zna, oni uvijek idu iz krajnosti u krajnost.Kubica, koji po mom ukusu vozi fenomenalno, je odradio rutinski ovu trku.Odlicna trka za njega i dokaz da nisu daleko od Mclarena.
U svakom slucaju, nadam se da ce Ferrari nastavit u ovakvom ritmu i vec za dvije sedmice pokazati da ovo danas nije bila slucajnost, u sta smo svi ili velika vecina nas ubijedjeni:D
Opet neke teorije zavjere. Kad Spilberg bude trazio saradnike, pisem mu mail da te preporucim. A do tada, $edi 1 za kraj godine.
Tvoj Hami se mucio sa super bolidom ne mogavsi Webera da pretekne 2/3 trke.
I naravno, apsolutno je samo Ferrari, i jedino Ferrari odlucio koje ce gume da koristi tvoj Hami na ovu trku. BlaaaaaaaaaaahhhHHhhh :ass::ass::ass:
Pa jes, u pravu si.Najbrzi krug Hamiltona je bio oko 1:36, a Ferrari je vozio oko 1:35.Raznim racunicama dolazimo do toga da je Ferrari bio brzi u prosjeku oko pola sekunde po krugu.Dzabe ti 51456465 strategija kad ovakvo vrijeme postavlja...Nego ajde, ti si sad pametniji od svih odje, ti nas prosvijetli.
Nema tu slucajnost ili ne, on je ometao i kraj.Nebitno je vise to, zavrseno je.Ometali su i 1 i 2, a pravila su pravila.Oni su priznali da su pogrijesili, a ti nisi.Za takvu gresku postoje pravila, a oni bi da se to malo smanji tralalalala...Uglavnom, dobro ste prosli kako ste mogli.
Sa ushicenjem cekam tvoj odgovor!:D
sreca je prava sto je vecina ljudi sa ovog foruma strasno objektivna u svojim razmisljanjima, inace se ne bi moglo normalno diskutovati ovdje...
eo je repriza. tishina sad
Da je ovo...da je ono...da nije bilo nikoga na stazi recimo, da su svi ispali u prvom krugu, da je hamlton sam vozio, pobijedio bi sigurno...Glupo je sad pisati da je ovo da je ono. Da kimi proslu trku nije dva puta izletio mozda bi stigao hamiltona....da....kad bi... :D
Ne mozemo mi sad pogadjat je li ga omeo namjerno ili slucajno, zna se da ga je omeo i to je cinjenica. Sto se tice visine kazne, mislim da je ona takva jer ispod 5 mjesta u gridu mislim da se ne ide i da ne postoji ta vrsta kazne.
A teorije zavjere mislim koje iznosis ne treba ni komentarisati....Bice Ferrari garant birao gume za hamiltona, i bice im oni podmetnuli neki pistolj sto ne valja pa ovi nijesu mogli promijeniti onu gumu..
E sad malo o trci.
Kimi besprekoran, kao Hamilton u prosloj trci, samo sto se meni cini da je Kimi nekako zivlji vozac, nije mrtav kao Ham.
Massa u panici da mu Kimi ne pobjegne napravio glupost i za sebe i za tim. Mogla je ovo ladno biti dopjeta. Ali nemojte sad odma pljuvat po covjeku. Valjda bude bolje.
Kubica me je opet odusevio, kao i prosli put. BMW izgleda za sad kao ozbljna prijetnja Ferrariju i McLarenu.
Hajdfeld opet izvsrtan sa onim svojim oblazenjem i Cultadra i Alonsa. Majstorski.
Hamilton nije bio u stanju da obidje jednog Webera. Sta reci...
Trulli cijelo vrijeme je bio tu nekako pri vrhu. Dobra trka.
Bolje je ovako. Probudio se jutros u osam, pogledao 10 krugova, reko-to je to, i nastavio spavat... :lolblue:
Ja sam zadovoljan ovom trkom. Weber je poznat kao vozač kojeg je teško preteć, eno se i Alonso vuka sa njim do kraja. Jbg, hamiltona baš skupo koštao onaj kiks u boxu, posle koga se vrnuo iza Webera, i aj sad. Heiki dobar na trećoj.
Massa zaslužuje da vozi za neke autsajdere. Mada je premrzan, pa eto može i u ferrari.
Rajko dobar,Filip veze s mozgom...Mclarenu je vrijeme da se osvrne na chuvanje drugog mjesta u konstruktorima,jer je bmw postao prijetnja.
DHL Fastest Lap Award - Nick Heidfeld onda Kimi pa Luis, ali komentator je vrhunski. Sto se tice brzine bolida, kao sto kazu konstruktori, ipak treba sacekat VN Spanije, tamo se sve ocijenjuje, ko bude bio tamo brz, trebalo bi da tokom ljeta napravi razliku osim ako poslije tog perioda ne napravi neku znacajnu modifikaciju
I red bi bio da trku pobijedi vozac koji ne vozi Ferrari ili Mclaren, sigurno ce neki BMW ove godine...
to ce bit jedino ako ispanu ova cetvorica,mislim trojica,posto je masa zakupio plac pored svake staze,on je vazda na poljanu!!!
Po vama nema dobrog vozaca u F1. Svi su mangupi, kreteni i dosli su tu da se podjebavaju sa publikom. Svi vozaci u F1 su profesionalci i razlike izmedju nih su male.
Massa nije los vozac, on je mnogo brz i vozi pazljivo za razliku od bahatog Raikkonena ali tesko je voziti Ferrari 2008, nije upravljiv kao proslogodisnji i jedna najmanja greska je dovoljna za pusing. Ponavljam, sa ovogodisnjim Ferrarijem i BOG bi imao problema, iako znamo da on je ISUS HRIST za voznju bez TC.
Hamilton - prosle nedelje je bio bez konkurencije, sad je los, odmah je pao.
Pa nije on kriv, krivi su pusionicari u McLarenu, svi, od najmanjeg. Njegov McLaren je bio prespor za jedan McLaren, sve zbog guma. Hamilton je vozio na noz, bar 60% vremena i on kao vozac je dao sve od sebe. Takodje Alonso je dao sve od sebe, njegov bolid je bio koma ali ne mogu da kazem da nije vozio profesionalno.
Vozac dana - Kubi kubi. BMW je mnogo dobar bolid, a tek ono obilazenje....extra! Koliko ja vidim BMW je najupravljiviji bolid, nesto kao Ferrari 2004.
Toyota je dobila brzinu, ali fali im elasticnosti i mislim da bolid nije stabilan pri kocenju.
Piq - ne vrijedi pricat o njemu...
Nakajima - volio bih da ga vidim u bolidu Kovalainena pa da vidimo Hamiltona kako mu pusi auspuh.
Tako je, slazem se.. A Massa je imao nesrecu sto mu je tocak zadnji zavrsio 20 cm od travnjaka inace bi mogao da nastavi i zavrsi na podijumu bez problema.
Crni svjetski shampion,ako ga vidite dje pitajte ga oce li da kupi Reno 4 ima za 150E,bice brzhi za klasu.
A izvini zasto je kimi bahat i sto ti uopste znachi? Massa vozi pazljivo? Hm...
Ferrari je ono sto volim i uvijek sam uz njih, ali sto se vozaca tice mislim da je kimi kvalitetniji od Masse. Mada Massu volim jer je juznjak :D. Jeste li culi sto je komentarisao Mladen Jergovic?
Mladen je gay, spava sa Alonsom i ne ogu da slusam kako kenja.
P.S. Kimi je bahat. Da, vozi ludo i nesigurno. Secamo se 2005-te u Ringu i prosle nedelje u Albertu. Massa je bar 5-6 puta pametniji od njega, nije brz kao on ali vozi pametno.
E da, njega je ucio NAJVECI kako se vozi. :)
mislim da se sa 80% Fabijinih stavova slaze 0.01% forumasha. A jos admin! :lol:
Vrlo moguce.Prosle godine je Kimi poslije jedne pobjede izjavio nesto tipa "Bolid je slushao.Najveci problem je bio u moj glavi".Nije prevazisho komplex od malera koji su ga pratili.
Idemo Scuderia! Fata se zalet za odbranu obje titule.
loša trka za mclaren.....ustvari kovalainen je odlično prošao...hamilton je bio spor...vjerovatno loše podešen bolid....pa greška mehaničara u boxu....sve u svemu loše...kimi odličan...massa kao i uvijek smiješan...kubica još jednom potvrđuje klasu,a vidim ovđe kako pričaju da bmw ugožava mclaren, hahahahha još su daleko od mclarena i ferrarija...ovo je posljedica loše taktike i loše podešenog bolida....weber je bio dobar i truli....ostali standard
Massa smijeshan kao i uvijek? To je onaj sto je u kvalifikacijama ostavio Hamiltona za sekundu? Aha,to je taj.
Ne zna da vozi bez TC-a,izlijece stalno i opet ostavlja Hamiltona za sekundu.
Fabia, ja kada sam došla na ovaj forum vidjela sam da te svi nešto čačakju i mislila sam da su svi oni krivi. Ali u zadnej vrijeme ih sve potpuno razumijem. Bhat nije Kimi već ti sa svojim stavovima, pisanjem i načinom ophodjena prema ostalim forumašima, tipa: Ja sam Bog i znam sve a vi nemate pojma.
"Mladen Jergović spava sa Alonsom" - i ovo da se postavi na podforumu o F1 na kome se ozbiljno raspravlja. Smiješno. Kad enmaš argumenata bolje ništa da ne pišeš.
Ja navijam za Ferrari i za oba njegova vozača ali tvoja konstatacija o massi i kimiju je smiješna.
Nemoj mi samo reć da pratiš F1 duže od mene i da bolje sve znaš ;)
Nemoj se ljutti, nema ajništa protiv tebe, samo na ovom dijelu foruma Automibilazm se ponašaš ne kao moderator, nego kao loš forumaš.
Izvinjavam se ostalima na malom off topicu.
Situacija u kojoj se Lewis Hamilton bespomoćno vozi iza Marka Webbera ili se mora čak braniti od napada Nicka Heidfelda, dosad nije bila tako česta u utrkama Formule 1. Međutim, upravo to se dogodilo mladom Britancu na VN Malezije, na kojoj je zauzeo neočekivano nisko peto mjesto. Korijen svih problema zbio se prilikom prvog ulaska u boks, kada jedan od McLarenovih mehaničara nije uspio odmah skinuti prednji desni kotač, ali to nije bilo sve… 'Imao sam realnu priliku dočepati se trećeg mjesta, međutim, poteškoće s pištoljem za skidanje guma kod jednog od mehaničara uništile su mi sve šanse. Drugi mi se problem dogodio sa sustavom za dovod vode koji se pokvario, zbog čega sam čitavu utrku bio strašno žedan. Na kraju sam skoro dehidrirao, pa sam zapravo sretan što sam u ovako vlažnim uvjetima uspio doći do cilja', opravdao se Hamilton.
Sve je to lijepo rečeno.
Ali najbitnije je izostavljeno... Hamilton je "tanak" kad' je pod pritiskom ili MUST DO sitacijom. I Massa je sličan njemu. Ova trka je bila sjajan primjer za njih dvojicu...
Doduše, za Hamiltona ima vremena da "očvrsne". Za Massu sam već od ranije skeptičan! De' popi, pa da počnemo... :dring: :dring:
Kako je Massi krenulo,Ferrari nece gledat titule u konstruktorima. Heikki > Massa