Dizne su skidane i odradjen remont u Bosh-ovom servisu u Užice.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Printable View
Dizne su skidane i odradjen remont u Bosh-ovom servisu u Užice.
To ne mora da znaci da su ispravne.
To treba na dijagnostiku.
@Fabia
Stavljali smo ga i dijagnostika kaze da je sve OK mada to je bilo kad su montirane.
Sada ga nisam stavio na dijagnostiku jer nisam imao kad zbog posla pa cu tek u ponedeljak.
@jokac
Radjene se su u BOSH servisu u Užice. To je ovlašćeni servis dizni. Srvis "Gogić".
Prvo na dijagnostiku u toku voznje, da se sve snimi i onda da analizirate podatke. Poyyy
Hvala Fabia :-)
Na lose sagorevanje, tj cadj uticu dizne, EGR ventil, protokomjer, senzor pritiska, senzori u DPF filteru i slicno. Vrijednost ubrizgane kolicine goriva svake dizne se gleda u adresi motora u grupi 013, sto je bliza 0 to je bolja dizna, max vrijednost ne smije preci 2.8 u plus ili minus i naravno da bude sto manje razlike izmedju samih dizni, kad se ocitavaju vrijednosti motor treba da je zagrijan (min 80 stepeni aantifriz), svi elektronski uredjaji iskljuceni (klima, radio, svjetla i sl). Turbina i protokomjer se moze pregledati u leru i tokom voznje. EGR treba isto vidjeti preko dijagnostike i fizicki. Za senzore DPF ne znam kako se mogu prekontrolisati ali i njih svakako treba pogledati da ne daju problem.
Koliko je prešao taj a4?
Nikad u zivotu :D kroz grad ce mu ici sad i do 12l, otvoreno taman 7l...
Kad kazem grad mislim na pg, i ne mislim od starog do maslina obilaznicom, dje nema semafora nidje :D
A ti znaš - kako?
Otvoreno, potrošnja - 5.5l NK-PG-BR ..BR-PG-NK prosječna 70kmh
Lokal - 8-8.5l PG/NK prosječna 24kmh
2012. karavan.
@Novica
Hvala na odgovoru. Čekam ponedeljak i idem kod majstora pa ćemo redom sve jedno po jedno i eliminisati svaku stavku.
@novakb14
Ja sam ga kupio na 170k sada je 250k
Ja sam u BR nije mo daleko samo da rijesim problem :-)
Jer sam imao a6 allroad 3.0 par mjeseci...nikad ispod 6.5l nisam mogao otvorenog puta....
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...5e8905fea8.jpg
Eo npr na moje auto trenutno, treba li da pricam da mi trosi 7.5l kroz grad? Iako je realno 9-9.5l, Ili do bara kad mi trosi 4.5l da je to potrosnja na otvoreni? Inace do bd trosi 6l (a moze i vise naravno ako se leti)
Koje godište si imao?
Ja sam ga vozio 200km na otvoreni put, NK-BR i nazad...5.5l 70kmh average. Kad sam ga uzeo, imao je 8l prosjek gradske kroz NK na 300km predjenih sa 24kmh average. Reset opalio čim sam izašao na magistralu i to je to. Dodaj pola litra više kroz lokal PG i eto ti 8.5l.
Isto 180kw, s tronic.
Taj menjač je super, a motor ima dosta snage i masu obrtnog na 2k rpm, 2.5k rpm...
Brate resetujes bord pa ga vozis 5000km pa vidis prosjek i vidjeces da on moze 5.5 kad ga spustas niz brdo. Pogledaj fabricku specifikaciju i reci koliko mozes ispod nje. Ja sam resetovao bord na mom scenicu i iz Berana dosao sa prosjek potrosnjom oko 3l/100km ali svi znamo da to nije realno.
Sent from my SM-G930F
I ja istu relaciju prosao sa 5.8 benz, atmo 200ks....Gluposti.
U pm, pa nije mu niz stranu u oba smjera. Što se radi?
3.5l je pokazivao NK-PG, dionica od 50km koja je niz stranu, a ja vam fino napišem da je 5.5l prosjek na 200km. NK-BR pa BR-NK. 11l je potrošio, to je ništa za auto te težine i takve vožnje. Mislim da fabrika kaže 5l na otvoreno.
Moj 1.9 quattro trosi 8-9 kroz grad
Možda zato što ti je PD motor, a snaga mu je nekih 80ks po toni? Pozz.
Koliko malu? Ima i ovaj malu. Svi su tu nedje u litar-dva. 66kw, 74kw, 77kw, 85kw, 96kw.
Zato što npr. ovaj audi o kome se pričalo, ima nekih 130ks po toni.
I proporcionalno težini, kw i obrtajima, on ima više snage od tih 1.9 tdi vozila, pa mu je samim tim lakše da dostigne neku odredjenu brzinu i pri tom potroši manje goriva.
Taj 1.9tdi pd može da ima potrošnju od 6-6.5l kroz lokal, ali to je vožnja na užasno male obrtaje pri čemu je i užasno spora i dosadna. Zato pristojnom vožnjom kroz lokal pasati 4,5,6 i audi a4, a6 troše 8-9-10l.
I nije mi jasno zašto vas toliko čudi potrošnja novijeg audija sa cr sistemom i rasterećenijim motorom.
Danas sam popravljao ovaj Audi. Znaci 2.0 125 KW, 8930 km - prosjek 9,7.